mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Wednesday, October 10, 2012

Lil b FIRST picture!




TAAAAAADDDDDDDDAAAAA!!!!

it's Lil B very first picture!

as salam!

guys.... im so hepi!!! coz pagi tadi, first time lil b g jumpe doctor & everything seems ok.. alhamdulillah... smoga lil b sihat2 slalu k... kalo boleh, ummi nk lil b gerak la kerap ckit k.. ummi gembira stiap kali lil b wat pergerakan.. n stiap hari pon dok tunggu lil b gerak2.... alahai... ummi dh xsabar dh ni... hikhik!  :)

guys, tolong doakan utk ina yer.. smoga dpermudahkan sgala urusan.... tenggss sooo mucchh!!!



"Ya ALLAH... lindungilah kami berdua.."



Takwim Sesi Persekolahan Bagi Tahun 2013


as salam!

guys.. kali ni nk share pasal Takwim Sesi Persekolahan bg thn 2013... yg ini dkeluarkan oleh pihak KPM.. so, boleh la kita assume yg ni official eh..

bg mereka yg nk rancang cuti bersama family, rancang nk kahwin, nk plan cuti bersalin, plan raya mana tahun dpan, haaa boleh la rujuk takwim ni.. mmg byk membantu... :)

bg sesiapa yg nk takwim ni dlm bentuk pdf, boleh la klik link d bawah, oke!

dats all.. wassalam.


http://www.moe.gov.my/userfiles/file/Perincian%20Penggal%202013_3Okt2012.pdf



Tuesday, October 9, 2012

alkisah belimbing buluh


as salam!


 buah belimbing buluh... sngt masam  oke!


guys.. kali ni nk share ckit sumthg.. tp bkn nk citer pasal belimbing buluh / belimbing tunjuk / belimbing telunjuk... kisahnya, ina jenuh mencari buah ni pasal lil b nk makan... hikhik...

dh brapa minggu ntah dok mcari buah ni... last2, smalam ina try tnye cgu2 kat skolah kot2 kat kampung derang ade la buah ni.. tup2 arini dpt 2 plastik berisi buah belimbing ni... alhamdulillah.. thank u sooooo much!!! xsabar nk wat sambal tumis mcm kat gmbr bawah nih... makan dgn nasik panas plak... alahai... dapnyeee~!!!

sambal tumis belimbing buluh

 
akhirnya, dpt jugak lil b makan sambal ni pasni.. syukur YA RABB... kalo xsilap ina la kn, kali trakhir makan sambal tumis ni, dlm thn 2005... mase tu kawan ina bawak balek ke asrama sambal yg mak die masak.. sedap gilerrrrr... smpai jilat jari kononnye... pastu masa cuti, bile ina balek sibu, abah plak wat smbal ni.. ape lagi, lepas gian la ina masa tu... smpai xtengok lauk lain atas meja....  hakhak~

k la guys.. cukup time dah.. nk lik.. xsabar nk masak n makan! jmpa lagi dlm entry akan dtg oke!

wassalam.








Sunday, October 7, 2012

Bersabarlah....



Thursday, October 4, 2012

I'm back!


 
 
  I'm back!! Yes, I'm back for good maybe... & I'm trying very hard to forget those things dat happened in December 2011.. insyaAllah, Yang Maha Esa akan sentiasa bersama.. Walau seteruk apa pun, I've to move on rite...?  guys, tlg doakan kebahgiaan Ina tau.. TQVM.. assalam!

 
 
 Kalau cinta itu ceria,
mengapa kau buat aku menangis?