mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Thursday, August 26, 2010

harapan-penerimaan


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya...
Janganlah sesekali kamu MENINGGALKANNYA begitu saja...
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat
MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu...

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya...
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA...
Anggaplah dia manusia biasa...
Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya...
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya...
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA, boleh jadi hubungan kamu...
Akan TERUS hingga ke akhirnya...

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan...
Yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu...
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah ?
Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain ?
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN ?
Kelak...
Kamu akan KEHILANGANNYA...
Apabila dia menjadi milik orang lain...

Tuesday, August 24, 2010

rindukan-mereka


Salam!

sewaktu berjuang seorang diri d sini, ada ketikanya ina teringat kenangan d IPG KDRI bersama2 rakan seperjuangan... & terus trang ina ckp kat sini, ina rindukan mereka smua.. ina rindukan suasana pembelajaran d IPG KDRI... ina rindukn suasana d Kuala Terengganu... ina bharap boley undurkn masa, tp kenyataan nya, kita xmampu nk buat smua tu...

jd, wat teman2 seperjuangan KPLI AMBILAN KHAS JUN 2009 d IPG KAMPUS DATO RAZALI ISMAIL dlm opsyen PEMULIHAN.......

"Slamat Menjalankn Tugas"
"Smoga maju jaya"

"Abadikanlah kenangan kita bersama"

"InsyaAllah, sekiranya panjang umur, ina harap kita boley bertemu lagi d masa akan datang"


:: Rakan2 seperjuangan KPLI Pemulihan d IPG KDRI bersama Tutor - Puan Rasyidah Elias ::

hari-kedua-masuk-kelas


Salam!

arini ina nk citer sal perkembangan terkini ina kat sch ni... hari ni merupakan hari kedua ina mengajar... minggu lepas ina x mengajar sbb byk berbincang dgn guru dlm pengambilalihan tugas2...

semalam hari isnin.... hari isnin smestinya ade phimpunan... kakak yg satu sekolah ni slalu berpesan utk menyediakn skrip, sbb GB mmg suka suruh guru baru berucap sewaktu perhimpunan... ina wat slambe je, sbb xtahu nk ckp pe.. mls nk plan, nnt kat dpan, pandai2 la berucap mngunakan idea spontan....

dan spt yg djangka, GB menyuruh ina berucap kat dpan... adoyai~ mula2, agak nervous, last2 dpt gak kontrol nervous tu.. hihihihi... sewaktu ina brucap, GB sempat mnyampuk, die suruh bilang pada murid2 pasal tarian: join kelab kebudayaan (tarian)..... dlm hati, ina xnk la ckp pasal benda ni.... biarla ina tgk dulu keadaan sekolah kan, xnk la mencapap dulu.. tp GB dh sound gitu, terpaksa la ina sebut gak.. ape lagi, cikgu2 kat blakang dh mula bising.... siap mintak ajar menari lagi.... huhuhuhuhu.... ape2 pon, derang mmg sporting habis! ;) pastu ina sempat berpesan utk murid2.... ha, pendek tapi padat rase nye ;) alhamdulillah, dh xperlu risau2 lagi kan....

masa dh tamat perhimpunan, ade sorang kakak tu, die ckp, waktu ina berucap kat depan, cikgu2 lain siap ckp suara & nada ina mcm pramugari dlm kapal terbang! hahahaha... lwak tol derang ni....... bukan sengaja nk ckp gtu, tp dh terserupa, nk wat cmne kan... mujur time ngajar x bunyi cam pramugari, kalo x mesti ms kene observe dulu dh kene tgur! hiihihihiih....

selesai bab prhimpunan, ina pun bersiap sedia utk masuk kelas..... semalam je ina kene mengajar 6 waktu utk subjek Maths & BM thn 2 & 3... alhamdulillah, budak2 tahun 2 agak ok la utk BM & Maths.. cuma murid2 tahun 3 agak lemah dlm sifir... so, ina psan kat derang utk hafal sifir balek nnt n ina uji esok harinya....

hari ni plak.. ina kene masuk mengajar 8waktu; direct 4waktu 2kali.... hahahha... ambik kau~! dan hari ni ina mengajar tahun 1 ngn thn 3... thn 1 ni calon2 LINUS.... budak2 nye agak nakal, tp alhamdulillah, berjaya d kontrol stakat ini.... utk thn 3 plak, hari ni d uji sifir spt yg djanjikn smalam... ada a few yg agak ok, dan ada yg masih merangkak2... tp xpe, ina akan cuba sedaya upaya utk berbincang dgn rakan2, guru2 senior & pensyarah berikutan hal ini..... insyaAllah, selagi ina masih berdaya, slagi masih mampu bernafas d bumi Allah, ina akan cuba sedaya upaya utk membantu murid2 ini... smoga dperkenankn oleh yg Maha Esa.. amiin~

so, itula sedikit perkembangan ina spanjang masuk kelas dlm 2 hari ni.. penat? mmg la penat.. tp, ini la jln yg ina pilih kn... wlaupun penat, tp kalau kita brasa sronok mengajar, insyaAllah, smua nya akan berjalan dgn baik....

Thursday, August 19, 2010

kasut-tumit-cedera


Salam!

haa, arini ina nk cerita pasal kasut tumit tinggi yg telah tercedera.... lawak kn entri ina kali ini... bukan ape, ina xtahu nk wat ape lagi dh ni, tu yg terdapat idea utk tulis entri ni smentara menunggu masa utk balik.... hohoho~ ;P

mesti korang nk tahu kan mcm mane ina dapat idea utk entri kali ni kn? haa, ni la yg ina nk cerita ni.... korang bace dgn teliti eh.... hiihihi...

ina kat sekolah ni dh masuk 2 hari... ina xtahu keadaan sekolah ni mcm mane sehinggalah ina menjejakkn kaki d sekolah pada hari selasa yg lepas... ina xde la bawak kasut yg flat kat cni, ina just bawak, 2 kasut tumit tinggi, satu brand new, satu lagi yg gune masa kat IPG aritu.... ;)

alkisahnya, kasut tumit ni telah tercedera akibat ina melalui jalan yg bertiti dari kuarters ke bangunan sekolah... mase dok lalu kat laluan bertiti tu, tumit kasut ina ade la byk kali jugak tersangkut / termasuk dlm celahan kayu kat laluan bertiti tersebut.. maka, dgn itu rosaklah my kasut tumit tinggi~ huhuhuhu...

nnt kalo balek rumah, kene g amik ar sandal yg flat~ T_T

Wednesday, August 18, 2010

s a k i t


Salam!

lame dh ina xupdate blog kan.. ina mmg bz lately, xde mase, babtu xsempat nk update perkembangan terkini... byk benda ina nk share dgn pembaca, tp, disebabkan kekangan masa itulah ina xmampu nk update this blog....

so, hari ni... ina ambik kesempatan utk update blog... nk bercerita sedikit.. xperlu byk2... sikit je cukup la.... huhuhuhu

s a k i t

bila dengar dis word, byk jenis penyakit yg muncul dlm diri kita kan.... setiap org mesti pnah mengalami rasa sakit kan... xkisah la sakit apa... tp bila benda alah bernama sakit tu menimpa diri kita, smemangnya amat payah utk kita terima..... pergerakan kita akan menjadi terhad... tp, smua itu datang dariNya... kite kene terima dgn redha... pasti ada hikmah kenapa Allah menguji kita dgn smua tu...

tp, apa yg ina rasa skrg, biarla ina je yg tahu mcm mana sakitnya, pedihnya.... mungkin Allah ingin menguji...... ina xrasa susah, cuma ina redha & ina turut bersyukur kerana Allah masih ingatkn ina....... alhamdulillah.........

Tuesday, August 10, 2010

Salam-Ramadhan!


Salam!

ina nk ambik kesempatan di sini utk mengucapkan......


Selamat Berpuasa kepada smua umat Islam!
Maafkn diri ina andai ada salah & silap, barangkali Ramadhan ini yg terakhir kita bersama...
Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dan bermakna buat kita semua..


hidup-ini-lebih-indah-jika.....


Salam!

haa... tajuk entri kali ni tergantung kn... mmg sngaja ina wat mcm tu.... setiap diri kita pastinya mempunyai idea tersendiri utk meneruskn tajuk d atas kan... tp, utk entri ina kali ni... ape yg ina nk tekankn d cni adalah......

hidup ini pasti lebih indah jika kita boley delete unwanted memories yg dh kite stored dlm Long-Term Memory(LTM) kita... hahaha.. sengaja ina gune term LTM kat cni... (biase la... graduan Cognitive Sciences mestila apply ape yg tlah dpelajari spanjang bgelar student dulu kn ;p) kan lebih mudah skiranya kite boley delete those unwanted memories seperti mudahnya kite delete file2 yg x berguna dlm lappy kan...

tekan jer butang delete, file tsebut akan dhantar ke recycle bin n bila masa kite trasa ingin restore that file, kiter boley restore pada bila2 masa jer... atau kiter tekan shift+delete, skiranya kite nk delete file tersebut utk selamanya....


alangkah indahnya kiranya kita boley wat mcm tu jugak kat our LTM kan... tp, smua tu hanya angan2 jer.. kiter xmampu nk delete those unwanted memories dgn skejapnya... kiter perlukn masa yg lama utk berbuat sedemikian...

andai ina d beri pilihan la kan.... mmg ina nk wat mcm tu.. ina nk shift+delete some unwanted memories.... contohnye kan, jatuh cinta pada insan yg salah, jatuh cinta lagi, melukakn hati org yg menyayangi ina.... huhuhuhu...

pape pon kan... smua tu cam crita dongeng je kan... kita harus sdar, hidup ni xla smudah itu... smua unwanted memories tu boley kita jadikn iktibar.. jdkn pengajaran, jgn wat lagi pada masa akan datang....

so, utk mendapatkn hidup yg lebih indah, buatlah perkara2 yg boley menggembirakan hati kita... kita tahu apa yg kita ingin utk menggembirakn diri kita bukan, utk apa kita tunggu org lain menggembirakan kita? so, go for it!!

andainya kita punya impian, capailah impian tersebut, sbb itu saja yg boley memberi kegembiraan kpd diri kita & org yg kita sayang....

ada org, punya cinta boley menggembirakn diri mereka... so, kalau korang anggap begitu, pergila mencari cinta tersebut... tp, ada sesetengah individu pula asyek terluka kerana cinta... apa kata, korang pergi cari @ capai perkara lain yg boley membuatkan hidup korang lebih indah, mana tahu ada yg lebih bermakna nnt yg korang akan temui...

kerna, kita harus percaya... setiap yg berlaku dlm hidup kita ada hikmahnya.... Allah itu Maha Mengetahui apa yg terbaik buat kita... sentiasa ingat, berdoa & percaya kepadaNya... pasti kita tidak akan dlupakn olehNya... ;)

gewd luck smua~!! ;)

tentang-cinta


Salam...

hari ni, ina dok godek2 internet je.. walaupun badan masih lagi belum sihat sepenuhnya, tp ina gagahi jugak jari-jemari ini utk menari2 d atas papan kekunci yg byk berjasa ni... masa dok godek2 tu, ina bukak la satu blog teman ni... entri yg btajuk :: perjalanan mencari cinta ::

pada mulanya, ina xmo la baca entri tsebut... dpd tajuk die, kite pun dh tau kan yg pasti ada cerita sedih dlm entri tersebut... tp, ntahlah... naluri ni kuat nk baca entri tersebut... dan ape yg ina temui adalah......

Ya! aku pernah merasakan bagaimana rasanya bila cinta yang hadir itu cuba untuk diputuskan. Cuba untuk dipisahkan. Sungguh perit dan betapa pedihnya hati bagai disiat-siat. Aku bagai berperang dengan dunia, dengan perasaan diri sendiri dan juga mereka yang disekelilingku. Aku tidak cukup tabah untuk menerima segala dugaan dan musibah yang Ilahi itu…. dan aku bermohon agar tidak dipertemukan dengan ujian sebegitu lagi.
-shimi-

ape yg ina dan shimi rasa adalah sama... mmg sakit & pedih rasanya apabila cinta yg kita bina, terpaksa kita lupakan, lepaskn... bukan atas dasar tiada sefahaman, atau si dia curang... tp atas sebab2 lain......

swaktu ina mengalami saat itu.. ramai yg singgah dlm hdup utk meninggalkn pesanan... ada yg bpesan, byk2 bersabar, byk2kn berdoa... ada juga yg berpesan, biar masa yg menentukan sgalanya... ada juga yg bpsan, lupakn saja pekara ini, fokus kpd kerjaya & kehidupan baru.. insyaAllah, akan temui cinta sejati slpas ni...

thanks la utk kawan2 & adik2 yg memahami, yg simpati & byk memberi nasihat......

pada saat itu, ina mmg nk ptahankn hub ni.. tp lately, prasaan utk ptahankn tu smkin bkurang.... mungkin ina dh tawar hati, mungkin juga ina dah kecik hati.. mungkin jugak ina dh putus asa... tp, apa yg ina pasti skrg, ina hanya mampu terus berdoa pada Illahi agar dberikn petunjuk, kerana, hanya Allah yg lebih mengetahui yg terbaik buat ina...

pape pon, skiranya dia bukan tercipta utk ina, ina tetap bersyukur kerana beliau hadir dlm hdup ina, menceriakn hari2 ina saat bersamanya & yg penting skali kami xpernah bermusuh, bgaduh....
awak... kiranya pilihan keluarga awak adalah terbaik utk awak, sy relakn ... & tolong lepaskn saya ye... & awak tlg ingt yer ape yg sy dh psan kat awak sebelum ni.....


"Ya Allah Ya Tuhanku... Jika aku ditakdirkan utk jatuh cinta lagi, cintakanlah aku kepada seseorang yang mendambakan cintanya pada-Mu.... amiin"

Sunday, August 8, 2010

ada-hadiah-drpd-ayahanda!


Salam!

arini, abah lik dr mesyuarat kat Penang. masa die g penang aritu, aku xsmpat nk jumpa die. flight die dr Sibu-Penang pagi 5ogos. aku lak, smpi Sibu mlm... mane nk sempat jumpa kan. baru arini berkesempatan utk ketemu dgn nya... mak ambik abah kat airport, then derang smpi rumah dlm tgh ari td, aku masa tu dok sibuk kat dapur, masak utk lunch... arini aku masak nasi ayam, sotong sambal, sayur tauge. special utk abah yg balik arini... slerup~ dap dap!! ;)

pastu, lpas abah makan, aku tgk tv, godek2 fb, tp xde yg menceriakn hariku. agak bosan jugak bile hujung minggu dok kat rumah jer kan + kondisi aku yg xbrape nk elok ni... huhuhu.. lpas solat zohor, aku pun baring2 atas katil smpi terlelap... ni effect ubat yg aku telan b4 solat... hihihihi... lewat petang jugak la baru aku tsedar dr tdo.... aku trun bawah, godek2 dapur; kot2 ade benda best utk d telan. hahaha. last2, aku wat air utk d minum jer...

smbil2 minum, aku tgk tv. xde citer menarik pon. abah trun dr atas, bwk sumthing. pastu die bg kat aku dat sumthing. guess wat?? hahahaha... aku dpt camera~ yippie!! lm dok ngidam camera ni.. tengkiu abah~ ;)) *hati berbunga riang*



aku dr dulu smpi skrg tringin nk bli camera. ms prog kpli dulu pun dok tringin nk dpt kn 1, tp, bila fikir2 balik, xjadi nk beli... last2, baru hari ni hajat termakbul... alhamdulillah....

wpun camera tu biase2 je, bukan yg dslr spt dlm wishlist aku tu, tp aku tetap bersyukur. ade rezeki lebih nnt, aku nk bli lak dslr gune gaji sendiri. insyaAllah... ;)

lastly but not least.........

THANKS ABAH!!!!!

Friday, August 6, 2010

Tuhan-berikan-aku-Cinta


Walau aku senyum bukan bererti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta



baby-itu-comel


Salam!

tengok je tajuk kat atas tu, korang pon dh leh agak kan aku nk citer ape kali ni.. hihihi... kali ni, aku nk cite, betapa comey nye ciptaan yg maha Esa--baby.....

baby ni, xkisah la laki ke ppuan, dua2 pon nmpk COMEL sngt!!! lagi2 kalo baby tu adalah milik kita sendiri kan... tp, skrg blum punya rezeki lagi, insyaAllah, masa akan datang.... hihihihi... ;)

tengok org len, dok dokong baby, dok tringin sangat nk ada sorang... haha... xkisah la anak kawan ke, anak sedara ke, as long as boley dokong dak kecik ni, boley main2, boley borak2 dgn derang... wpun derang xley nk borak dgn kite, tp, once die senyum or gelak2, terhibur hati tau....

kalo aku kn, aku xkisah la boy atau girl. dua2 pun bley mghibur hati aku... boley buat aku gelak2, boley buat aku senyum... arggh~ teringin plak ni... adoi, tp xkawen lagi... lallalal~ :P

wahai abg2 dan adikku, cpat2 la kawen, sy mahu anak buah! hahahahah

baby tu comey bila die gelak2...
baby tu comey bila die senyum...
baby tu comey bila die nk nangis...
pendek cita, baby ni mmg comey!!! ;)

:: comey kan baby boy ni ::

:: tengok, senyum yg comey ::

:: baby arab ni ::

:: baby gurl pakai baju bunga2, owh! ::

Thursday, August 5, 2010

akhirnya-ku-pulang-jua


Salam!

tanpa sedar, dh 16hari rupanya kn... 16 hari dh berlalu tanpa daku sedar, n pada ms yg sama, aku bercuti, berjalan2, bershopping2, jmpa fmly, kawan2.... akhirnya, tiba la masanya utk aku pulang ke pangkuan keluarga tersayang.... terima kasih ye, buat teman2, sanak saudara yg tlah myediakn penginapan bertaraf 5 bintang spanjang percutian kali ini... TERIMA KASIH BYK2!! insyaALLAH, panjang umur, kite ketemu lagi yeah... :D

dari Sibu ke Kuala Terengganu, kemudian, dr Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur, seterusnya dr Kuala Lumpur ke Kedah & Penang, kemudian balik smula ke Kuala Lumpur & akhirnya, hari ini, insyaAllah, jam 730mlm nnt akan berlepas dr KLIA utk kembali semula ke Sibu, Sarawak! :)

doakn agar perjalanan ku kali ini akan slamat tiba d sana ya. amiin~

:: akhirnya, ku pergi jua ::

mlm-yg-sepi


Salam!

suasana mlm ni sepi je kan.. tv kat luar, awal dh tutup, hiruk pikuk bandaraya KL pun xkedengaran (sbb aku tutup tingkap! haha), then, fon pun xberbunyi spt selalu (bz agaknya si dia d sana.. biarkn, jgn d ganggu beliau mnyiapkn kerja!)... yg kedengaran, hanyalah bunyi aircond yg melekat d dinding itu!

aku mls nk pasang music utk menemani aku on9, sudah bosan bising2. kadang2, layan suasana sebegini mcm ok jugak... :)

so, mlm yg sepi ini aku d temani lappy terchenta, en.broadband yg setia dan en.google yg byk bjasa... nk maen fb, agak bosan jgak. so, aku layan en.google je la... aku pon godek2 la en.google ni.. mula2, agak pening gak, sbb xtahu nk carik apa. tiba2....... ting! idea datang konon nye... hihhiihi...

aku pun mula menaip apa yg aku ingin cari..... setelah memulakan pencarian, lalu aku bukak la satu persatu web nya.... dibaca dgn teliti... hati mula terasa berdebar.... tp, aku tetapkn diri utk membaca sehingga habis.... tp, aku masih belum berpuas hati. lalu menukarkn keywords dgn yg lebih bermakna.. aku mula membuka pages yg d suggest oleh en.google. dan ketika aku membaca salah satu artikel........

sentap!! aku betul2 tersentap dgn apa yg aku baca... setiap bait2 kata yg tertera pada skrin aku baca dgn teliti, aku cuba fahami dgn sempurna... hampir saja menitiskn air mata, tp, aku kuatkn juga utk meneruskn pembacaan sehingga ke phujungnya....

sekiranya benar apa yg ku baca, aku redha dgn ketentuanMu, ya ALLAH.... hanya padaMu tempatku mengadu, dan aku berserah segalanya kepadaMu.....

pape pon, kehidupan perlu juga kita teruskn bukan? hidup kita ni smemangnya dh singkat, jgnla kita bersedey, hendaklah ceria2 selalu... spy kita dpt menikmatinya dgn indah... jgn lupa juga tanggungjwb kita sbg seorang Muslim.. :)

Wednesday, August 4, 2010

kata2mu-buatku-terharu!


"pilih yang terbaik untuk hati kau. usah tenat bila rasa jiwa kau penat. walau terkadang hatimu berlagu sayu; jangan disekat. Tuhan itu ada saja untuk kau selalu ingat. selagi hidup, yang kau perlu dariNya hanya berkat!"
-dib jual kata, 2010-


Salam!

ha, fhm x kata2 kat atas tu? mesti la fhm kn. ayat die mudah je. skali baca, korang dh boley agak apa yg dimaksudkn dgn kata2 itu. mesej die mmg jelas! petama kali aku baca, aku dh jatuh cinta... huhu.... menusuk d kalbu... thanks dib utk kata2 tu d pagi hari... menceriakn hari akak yg sentiasa sayu ni... ( dib tahu kn ape sbb nya.. ;D )

pape pon, hidup mesti dteruskn! sesusah mane pun hidup kita, seteruk mana pun dugaan yg kita terima, kite perlu sentiasa percaya pada Illahi, teruskn bdoa, berdoa, berdoa kpdNya, minta dariNya, insyaAllah, satu hari nnt, Dia akan makbulkn ape yg kite minta, kalo xdpt spt yg dminta, Dia akn berikn yg terbaik buat kita.... yg penting, kita percaya kepadaNya & x lupa kepadaNya...


"utk kamu, ya kamu, insan bernama Mar Lee Naa, hepi2 slalu, jgn sayu2!!!"

Tuesday, August 3, 2010

k e p u c a t a n


Salam!

haa... entry kali ni, aku nk meluahkn rasa tidak puas ati bila gambar yg diambil kebanyakkn nye menyerlahkn kepucatan yg maksimum! aku benci ar, dh elok dh posing tp aku xley nk upload sbb ketara sangat aku nmpk pucat dlm gmbr tu... omputeh kate "she looks so pale!"

utk mengurangkn kepucatan yg terserlah, terpaksa la aku touch up gmbr tu skit, bg ummphh... hihihi....

bukan sorang 2 je tegur, tp ramai gak yg tegur depan2 yg aku nmpk pucat! huhuhu... jenuh ar nk makeup bagi ilang nmpk pucat. aku xsuke nk makeup tebal2.. biar la ala kadar je., mcm pakai eye liner, maskara, lip gloss. cukup! tp, still gak, ade yg tegur kepucatan yg melanda diri ku ini...

cmne agaknye eh rupe aku... pucat mcm mayat ker? hahahahaha... papepon, aku akn try la mengurangkn kepucatan yg melanda diri ini.... :P

kat bawah ni aku letak satu gmbr aku nmpk pucat yg tidak d edit! huhu

:: pale ::

s e p e t a n g


Salam!

arini nk cite sal sepetang bersama insan yg tersayang! hihihihii... semalam, aku p dating kat JJ Wangsa maju bersama Dib Jual Kata, fiza... mula2 janji nk jumpa kat KL Sentral. last minit die tukar nk jumpa kat JJ. aku ape lagi, sronok ar. sbb JJ Wangsa maju tu mmg tempat permainan aku masa dok kat setapak indah dulu.... setiap minggu g JJ cuci mata kat kdai2 baju & kasut or beli barang dapur dgn kak tim..

setelah 2tahun, ni baru bkesempatan utk menjejakkn kaki ke JJ lagi... ape lagi.. aku ambik peluang ar membeli belah.. tp, b4 bli brang, aku ngn Dib g makan dulu smbil bercerita ceritu... pastu baru fiza smpi n join kitorang bergelak2 dgn hal yg dbangkitkn.. mmg bising r food court tu bila aku ngn dib berjumpa.. die bantai gelak bila isu padu-dipadu d utarakan... die xley imagine bila zaman skrg still ade lagi org nk wat benda gtu.. (isu padu-dipadu ni akan aku ceritakn lebey detail dlm entry yg lain eh)... setelah tamat berdiskusi d food court, kitorang pun mula la agenda seterusnya utk bershopping!!! =))

lalu kitorang pun memulakn langkah utk bershopping! nmpk gaya, bertambah la barang nk bawak balik ni.. adoii!! tp, aku betol2 puas ati dgn ape yg aku beli.. dak kecik tu mintak belikn jaket utk hadiah bday katanya. aku pun hadiahkn ler.. pastu, utk diri sendiri, aku belikn 1 blouse puteh yg amat comey n cantik! mmg cantek! aku ingt nk ambik wane itam, tp itam tu xnmpk comey. so, aku pilih putih. selebih nye, aku bli beberapa helai tshirt.. :) pastu kitorang saje g cuci mate kat FOS, n kdai2 lain... then, ms jalan2, kak tim pun msg, ckp yg die pon nk g JJ. wah, swonoknyeeee!!! sbb leh jumpa kakak lagiii =)

masa blalu, dpt lagi msg dr Kak Tim. die btau, die dh ade kat JJ, ngah carik barang dapur. so, aku pn g jumpa die, n teman ibu mengandung membeli belah barang dapur... cian kat die, sorang2 shopping... tp xpe, aku tahu, die seorang wanita yg brani, hebat, kuat, positif! sbb tu die survive... nmpk je comey, ayu, lemah lembut pada luaran, tp dlman, tegas org nya. itu yg aku suka tentang dirinya.... (wah2, kedengaran spt ingin bodek kakak, tp xde niat tau kakak. hihi :P ) ms temankn kak tim, aku ambik kesempatan utk bercerita n ceritu lagi pasal plan nk smbg Master n masalah dunia.. hahaha.. dpt byk nasihat drpd dia.. tengs kakak!

lpas tu kak tim habis shopping, kitorang rehat sebentar kat food court smbil makan tako!!! lame dh xmkn tau... favo aku ngn kak tim ni if kitorang shopping kat JJ dulu... =) then aku ngn kak tim pun mula la smbung lik cerita yg terbengkalai.... die psan, "jgn biar masa yg tentukn... kite seharusnya bertindak utk diri kita..." hurm... bila fikir2 balik, betul jugak ape yg akak ckp... pape pon, teruskn berdoa, agar hidup ini akan dpermudahkn olehNya.. amiin~

lepas penat shopping, bercerita, bergelak... kitorang pun ambik keputusan utk pulang ke haluan masing2... dlm jam 8mlm baru aku gerak naik train, dlm kul 10pm gak la smpai rumah... pape pon, aku suka vacation aku kali ni. sbb aku berpeluang berjumpa n spend time dgn org yg aku syg, lawati tempat yg aku suka pergi satu ketika dahulu, mkn ape yg aku suke makan...

alhamdulillah... & harap2 umur panjang, kite bjumpa lagii =))


:: aku n dib ::