mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Saturday, March 9, 2013

Dugaan yang datang dariNya


Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya."
[Surah Al-Baqarah, 2: 286]

Allah menduga kerana Allah menunjukkan kasih sayang-Nya. Allah memberi ujian kerana Allah memilih kita. Bila Allah memilih kita,bermakna Allah INGAT pada kita...Beruntunglah bagi insan-insan yang diduga Allah.. Bersyukurlah kerana menjadi hamba-Nya yang terpilih untuk diduga, mudah-mudahan dugaan itu akan mematangkan kita,menjadikan kita lebih dewasa, memberi pengajaran yang cukup bermakna dan yang lebih penting moga-moga dugaan itu akan menjadi tanda Allah memberi kita masa untuk mengingati-Nya dan satu jalan untuk kita mendekati-Nya.

"Bersabarlah duhai hati dalam menempuh hari2 mendatang"

Thursday, February 28, 2013

Our precious one


Assalam..

As u all know, ina akan d induce pagi nnt utk bersalin awal dsbbkn leaking aritu.. Doc takut lil b terkena jangkitan kuman..

Kalau ikutkn, ina djangka bersalin 23Mac2013.. hari ni baru 28Feb2013.. nampaknya our precious one xsabar nk jmpa smua org..

Harap proses tersebut bjalan dgn lancar... Ina berserah segalanya pd ALLAH.. Seriously, mmg xjangka akn jadi mcm ni.. Pls pray for me guys... TQVM!

Wassalam.

Sleepless nite


Assalam!

Guys, towards the end of my pregnancy, mcm2 perkara berlaku.. Kita anggaplah ini sbgai ujian Yg Maha Esa ke atas hambaNya..

Mula2 aritu admitted ms CNY sbb demam.. N today, admitted again sbb leaking... ALLAH je tahu prasaan ina skrg ni...

Jam mnunjukkn 3:20am.. Masa ni, smua org pon tgh syok tdo.. Tp mata ina xleh nk lelap.. Trasa mcm demam nk dtg balik... Huhuhuhu...

"Dear Mr.Flu & Fever, pls go away n come another day.. Coz, pagi nnt, sy kemungkinan akan d induce utk bersalin awal... Kerjasama pihak anda amatlah dhargai."

Sebelum ina akhiri post ini, utk sesiapa yg mngenali diri ina, ina mohon kemaafan atas segala2nya dr hujung rambut hingga hujung kaki.. Mohon dhalalkn sgala mkn n mnum ina yer.. Tolong doakn agar proses bsalin nnt berjalan dgn lancar...

Thanks guys!

Wassalam...

Friday, February 15, 2013

Congrats on Ur Wedding, Bestie!


 
with Des on my Big Day - so HAPPY she was there with me at that moment
 
 with Des on my Big Day, 8 months ago

Des & Oma travel from Kuching to Sibu just to be with me on my Big Day, 8 months ago



assalam!

8 months ago, she & his man was with me on my very special day. Feeling so sad coz I'm not able to be with her today - her Big Day. 

So sorry Des, xpat attend wedding ktk coz knek sarat mbak perut 8 bulan, n demam pun lum recover sepenuhnya... Papapun, alhamdulilllah.. After more than 10 years bersulam cinta dgn kekasih hati, akhirnya bersatu jua ktk duak Oma.. Semoga semuanya selamat k... 

“Barakallahu laka wa baraka ‘alaik, wa jama’a bainakuma fi khair”
Mudah-mudahan Allah memberkatimu, baik ketika senang mahupun susah dan selalu mengumpulkan kamu berdua pada kebaikan..

 
Congrats & Welcome To The Club Bestie Deswita Santari Abdul Khalik!!



Saturday, February 9, 2013

Two Years Ago..


Assalam..

Guys.. If korang follow blog ina, ade satu kejadian d mana ina terlupa birthday sum1 mase tu.. Pls read dis..
Beliau marah, terkilan, tak puas hati mase ina wish pada pagi tersebut- time2 gni la.. Dah xplain elok2 pon siap marah.. Bkn ape, mlm seblum tu pdhal ade je msg2.. tp sbb TERLUPA, trus tdo without wish him happy birthday.. Dah pagi, bile bukak FB, br ternampak muke die dlm list Birthday Today... Hahaha.. Kantoi kan mmg lupa bday org tu.. Cian..Hihihi..

papepon.. Happy Birthday Mr.Cinta a.k.a. Apek~ semoga hidup kamu bahagia di samping yg tersayang, dimurahkan rezeki, sentiasa dberkati Yg Maha Esa.. Jaga diri... In Sha Allah, pjg umur, kita jumpa lagi sekiranya diizinkan olehNya..

Monday, February 4, 2013

To whom it may concern..





Dear you..

Sorry to inform you that, sejujur-jujurnya saya dah tawar hati untuk segala-galanya... This thing happened for so many times already.. Byk kali dah berjanji, but still, thing like dis happen again..

Things will never be the same again like before.. Im so sorry... Saya serahkan segalanya kepada ALLAH.. Biarla Dia menentukan yg terbaik buat kita... Im sorry once again. Wassalam.

Setelah sekian lama..


  

You lied? I cried. 
 You flirt? I hurt. 
You forgot? I remembered. 
You promised? I kept it. 
You stopped? I started. 
You were done? I was trying. 
You love me? Stop lying!

Assalam!

Setelah sekian lama, its seems like he started again.. After a series of broken heart, after a series of promises made by him, but still, things dat im afraid of, had happened again.

Berat dugaan yg diterima, berat rasa nk menanggung smua ini... tp, smua ini dugaan dtg dr Illahi, ina terima dgn sabar n redha. 
"ALLAH tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dgn kesanggupannya.." (Surah Al-Baqarah : Ayat286)

Kepada Dia ina serahkan segalanya. Andai kebahagiaan ini cuma utk seketika, ina tetap rasa bersyukur, kerana pernah diberi peluang dan ruang untuk merasa nikmatnya semua ini... In sha ALLAH, dgn kehadiran Lil B next month, dialah punca kekuatan & semangat ina utk menempuh hari yg mendatang..



Setiap yang berlaku, pasti ada hikmah yg tersembunyi... 


Lil B's gender unknown



Assalam!

Lil b dah nk masuk minggu ke 34.. but, my precious Lil B's gender is still UNKNOWN... hihihi... ini berikutan, setiap kali scan, lil b xnak tunjuk his/her private part.. wahhh.. bijak anak ummi... mcm tau2 je ummi pon nk suprise kan semua org kan...

Papepon, alhamdulillah, everything is under control, eventho mcm2 dugaan dtg & pergi esp d penghujung pregnancy ni;
  • kandungan gula tinggi time preggy
  • kene minum air gula (serius, harap itu first & last for the rest of my life)
  • kene g klinik utk mbik darah 7x sehari
  • panik when my precious one kurang gerak for few days aritu
  • being hurt by someone dat u love

harap2 everythings gonna be ok lepas ni.. aamiin~