mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Sunday, August 28, 2011

Salam Aidilfitri



ina nak ambik kesempatan yg ada ni utk ucapkan "Salam Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin" kepada....

Keluarga belah mak
  • Maktok & Tokwan di Tanjong Tokong, Pulau Pinang
  • Mak Ngah sekeluarga di Sungai Petani, Kedah
  • Pak Chaq sekeluarga di Batu Feringgi, Pulau Pinang
  • Pak Njang sekeluarga di Pulau Pinang & Perak
  • Pak Teh sekeluarga di Sabah
  • Pak Lang sekeluarga di Kuching
  • Pak Ndak sekeluarga di Tanjong Tokong, Pulau Pinang
  • Makcik Kiah sekeluarga di Tanjong Tokong, Pulau Pinang
  • Pak Su sekeluarga di Pulau Pinang
  • Mak Uda sekeluarga di Pulau Pinang

Keluarga belah abah
  • Nenek dan makcik2 pakcik2 d Kpg Bandong, Sibu
  • Pak Ujang sekeluarga di Niah, Miri
  • Pak Li sekeluarga di Kuching
  • Uncle Steven @ Fitri sekeluarga di Kedah
  • Mak Dara sekeluarga di Kuching
  • Uncle Denan sekeluarga di Miri
  • Datin Saedah sekeluarga di Brunei Darussalam
  • Uncle David sekeluarga di Kpg Hilir Sibu
  • keluarga2 yg lain di sekitar Kuching, Sibu, Bintulu, Labuan, Oya, Igan dll....

tak lupa jugak utk mr.cinta yg sedang braya bsama keluarga d Sibu.. tengkiu sbb sudi teman shopping last minute.. hikhik... luv u syg! ;)

serta tak lupa jugak utk rakan2 yg mengenali d Sarawak, Sabah & Semenanjung.... :)



**nk list kn satu2 pnjg kan... ini je termampu..



di antara dua pilihan


as salam!

guys... ni ina dpt dr status fb kawan ina... kata-kata yang simple tapi mempunyai mesej yg ingin disampaikan kepada setiap pembaca....

"Kalau terpaksa membuat pilihan antara yang pertama dan kedua, pilihlah yang kedua.. sebab, kalau kita setia pada yang pertama, tak kan ada yang kedua...."


itu je ina nk share dgn korang... nk g dapur dulu... daaa


adui, baru tringat, ina xbli sandal raya lagi!! sempat ke nk bli esok? esok petang n malam dh sibuk nk masak.. huwaa!!


Saturday, August 27, 2011

finally.....


As salam!

Alhamdulillah... Syukur...

itu saja yg mampu diucapkan, kerana dgn izin ALLAH, ina n mr.cinta dpt jugak bjumpa akhirnya.. setelah beberapa tahun dok contact tru fs, ym, fb & fon, ahernya, 26.08.2011, jam 6:15pm kitorg berjumpa pertama kalinya at Sibu Airport - amek mr.cinta yg br je smpai dr Sjung, pulang bercuti raya...

utk pengetahuan smua la kan... kitorg kenal dah lama.. agak lama... since 2007.. tp, kalo xsilap ina, tahun 2001, rs2nya ina pnah jumpa dia n geng, tp ms tu dia bukanlah org yg ina nk jmpa.. yg ina nk jumpa, kawan die. so, xde la sibuk2 nk borak ke ape.. hikhik..

pastu, thn 2007 plak, ina mula kenal or rapat sbb die kwn kpd ex-kekaseh. hahaha.. ms tu, zaman friendster lagi. n dia request nk jd fren sbb die tgk gmbr ina ngn ex-kekaseh. lpas tu, berlarutan la ke zaman ym.. n dia sumtimes jd tempat ina mengadu kalo ade prob ngn ex-kekaseh ;p (ms tu masing2 ada fruit-heart yg tersayang.. so xdela timbul prasaan yg lebey2 kan, skadar rapat gtu jer..)

masa berlalu & bila masing2 dh bz - die dgn kerjaya & ina plak smbung maktab plus hub dgn ex-kekaseh dh tamat, maka, keakraban kitorang pon smakin susut. << ape punye ayat nih.. ?? hakhak~ dan masa tu, masing2 mula bawak haluan masing2...

then.......... kitorg rapat balek sejak kejadian aritu... :) kejadian ape? jom2.. ina story..

pada satu hari.... << ceyceycey... mase ina post status kat fb "Jangan rapat, bimbang nantikan melekat." die mule meng-komen status tersebut... setelah kejadian komen-meng-komen, maka bermulalah episod baru dlm hidup kitorang.. kitorg mula rapat, smpai sekarang...

semuanya ini berlaku dgn izin ALLAH... mmg la ina dgn mr.cinta dh knal lama... dulu pnah rapat sbg kawan... tp tak siapa sangka kan, akan jd mcm ni... ina sendiri pon xpnah terfikir akan jadi mcm ni..

semua ini ina berserah pd Yg Maha Kuasa, kerana ina yakin, ALLAH pasti ada rencanaNya yg tersendiri utk kitorang berdua....

haa guys.. tu la sdikit sebnyk yg boleh ina share dgn korang pasal ina & mr.cinta! siapa dia?? insyaALLAH, tiba masanya, ina akan kenalkn dgn korg yer... :)



eh eh, raye tinggal beberapa hari je lagi..... smoga cuti ni berlalu dgn slownye.. sbb nk spend time dgn family dan jugak mr.cinta sblum die lik sjung lagi......huhuhu~


Wednesday, August 24, 2011

kenangan beraya di rantau orang...


As salam!

guys... tahun 2009 merupakan tahun pertama ina beraya di rantau orang... tahun tu jugak kali pertama ina tak beraya di Sarawak-tanah-tumpah-darahku...

perasaan semasa sambut Aidilfitri di rantau org mmg berbeza... beza sngt2... lagi2 beraya di semenanjung... mmg xsama dgn beraya kat Sarawak... itu apa yg ina rasa... huhuhu.... n ini jugak diakui oleh bonda tercinta... :)

seperti yg korang sedia maklum, pada tahun tersebut, ina fly ke Terengganu utk sambung KPLI pada bulan Jun. memandangkan raya bulan 9, n ina nk save bajet kunun, maka ina plan utk tak pulang beraya.. ina ambik peluang tu utk balek ke Penang...

pd hari raya pertama, agak oke la sambutannye.. tp still ina rs ade sumthg yg kurang. myb sbb xraya dgn adik-bradik, n ina xsibuk wat persiapan sbb smuanya dh siapkan... kalo raya kat rumah sendiri, ina, mak n abah akan buat keje mcm2. mmg xkn bhenti. lpas satu ,satu keje perlu disiapkn.. tp bl beraya d Penang, ina xrs smua tu...

then, hari raya kedua plak... ina tgk, kazen2 ina xpkai dh bj kurung n bj melayu ms kat rumah. ina terfikir, derang ni xbraya ke? pastu ina tnye n derang ckp...
"pakai bj kurung bl nk g beraya je kak ina. kalo stkat dok dlm rumah, takyah la..

huwaa... mmg lain la kazen2 ina nih... pastu.. raya ke3 n seterusnya plak... ina habiskan masa beraya d shopping complex. hahahahahah.... bgn2 pagi je, dh siap2 nk g berjalan. 1 hari lain2 shopping complex ina singgah.

itula sedikit sebanyak pengalaman ina beraya d rantau orang. sedey wei sbb raya berjauhan dr family...


Tuesday, August 23, 2011

saya nak pindah!


as salam!

guys.. lately, ina sering berfikir.. adakah jalan mudah utk ina transfer ke Sibu dlm ms terdekat ni?? hati ni meronta2 nk transfer Sibu, duduk dgn family especially with mak n abah. kalo dok rumah, leh tengok muka mak abah, dpt jugak pahala tengok muka org tua kita..

ina dah dok asing dari family since ina berumur 13tahun lagi.. perjalanannya cmni...
  1. since form 1 ina dok asrama...
  2. abes SPM, smbung lak Matrikulasi kat Labuan.
  3. then, masuk U.
  4. abis blajar kat U, dpt keje kat KL.
  5. abes kontrak kat KL, ina sambung lak amik short courses SHO.
  6. lpas abes short courses, ina sambung wat KPLI kat Terengganu.
  7. pastu, dh habes pengajian, posting plak jauh dr rumah
dan atas sbb2 di atas la ina nk sngt dok ngn family skrg ni.. tringin sngt la nk duduk kat rumah secara tetapnya... mcm adik bradik ina yg lain.... jeles sngt kat derang. dpt keje dkat2 dgn rumah. boleh tengok muka mak abah, leh makan masakan mak.... :(

kalo kite nk kira secara kasar, ina dh dok asing dari family selama 14 tahun... skrg ni, kalo ina balek pon, dok kjap2 je kat rumah.. kalo boleh, nk dok slamanya dgn family... tak kisah la korang nk kata ape kan.. tp ntahla.. lately mmg trasa sngt nk spend time dgn family.... harap2, nnt ina dpt pindah n dok dgn family ina dgn kadar yg segera ea. korang tolong doakan ina oke...

pesanan ina utk korang yg dpt stay dgn family..

hargailah setiap saat atau detik itu bersama org yg tersayang....... jgn sia2kan peluang n ruang yg korang ada... korg pasti akan merindui detik itu sekiranya ia tiada d masa hadapan!



"Ya ALLAH.. berikanlah aku kesempatan utk berada berdekatan dengan orang tua ku, kerna aku terlalu rindu utk bersama mereka setiap hari......"



dupdapdupdap~





nnnEeerrRRrrVVvvVV00OoOooUuussSSss!!!!!!!!






tapi akan berusaha utk tenangkan perasaan menunggu detik 2puluh6 haribulan!


Saturday, August 20, 2011

"Kenapa lambat kawen??"


As Salam!

guys.. this thing ina dpt daripada status kwn di FB... ni la antara jawapan yg mnarik if org tnye bab2 kawen ni. n ina nk sngt share dgn readers out there..... jom bace! :)

Q: "Kenapa lambat kahwin?"
A: "Kerana ALLAH tahu masa yang terbaik untukku"

Q: "Dah berpunya?"
A: "Ya.. Kerana setiap orang telah ditetapkan jodoh masing²"

Q: "Siapa?"
A: "Nanti ALLAH akan perkenalkan kepadaku"

Q: "Bila?"
A: "Bila kami dh dipertemukan. InsyaALLAH jemput dtg ke walimatul urusku nanti"


Moral of the story: Janganlah selalu bertanya bila org tu nk kawen, kerana smua tu RAHSIA Dia, terleta di tangan ALLAH... Sampai masanya nnt, ALLAH akan membongkarnya... :)

Tuesday, August 16, 2011

16 Ogos 2010 - 16 Ogos 2011


As salam!

guys... bulan Ogos merupakan salah satu bulan yg amat bermakna dalam hidup ina.. sebab, hari ini dalam tahun lepas merupakan tarikh ina dilantik sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah... cewah.. punya pjg nama jawatan tu kan... haaaa, itu nama jawatan yg kurang glemer, kalo name glemer nya plak, C-I-K-G-U! hihihi ;p

alhamdulillah... ina bersyukur sngt2 atas semua ni.... tahun lpas, masa posting pun, ina ingt lagi... mase tu bulan puasa.. kitorang masing2 dok bergurau, "alahai, berbuka atas bot panjang ar gini".. especially yg posting kat Sabah & Sarawak... sbb kitorang intake Jun 2009 adalah intake khas utk ke pedalaman Sabah n Sarawak... so, masing2 mase study dh persiapkn mental dan fizikal utk ke pedalaman... tp, bl dpt tahu penempatan sekolah masing2, ada yg bernasib baik dpt kat bandar, ada kat luar bandar, n ada jugak yg ke pedalaman.... smua tu tlah ditakdirkn bukan?

papepon, utk geng2 KPLI JUN 2009 d seluruh Malaysia...
Satu tahun dah kita bergelar pendidik. semoga berjaya dalam semua hal yang dilakukan. oke?!

p/s: saya rindu kat kawan2 KPLI Ambilan Jun 2009 IPG Kampus Dato Razali Ismail, Terengganu...


Friday, August 12, 2011

terhibur lalu tersentuh......


As Salam!

guys... sejak bz dgn LINUS and tugas ina, jarang-jarang dh ina g lepak2 kat kelas PPKI.. padahal, kelas tu kat sebrang kelas ina jer... tp, sbb kerja yg menimbun, maka xde masa ina nk ke sana mcm dulu2... kalo dulu2, mmg rajin gak ke sana, hampir setiap hari kalau ina ada masa kelapangan...

lately ni, masa pagi2 ina lalu kelas tersebut, dak2 kelas tu selalu je jerit, "Cikgu Siti! Cikgu Siti!" sambil melambai2kn tgn mereka... ina hanya mampu membalas lambaian mereka dan menghadiahkn senyuman buat mereka d pagi hari.... pada mulanya, ina xde la nk hairan... tp, bl dh berlaku setiap hari, ina jadi pelik dan mula memikirkan keadaan tersebut... pendapat ina la kan, itu mungkin merupakan indikasi atau tandanya, dak2 ni rindukan ina kot. kekekekke. harap2 la eh dak2 ni rindu ina... ina pon rinnnddddduuuu sangat nk bermain dgn derang....

alhamdulillah, hari ini, balek je ina uruskan sesuatu kat pejabat, ina pun singgah la kelas PPKI.... sempat gak meluangkan masa selama 15 minit bersama Hambali & Julaihi... masing2 mempunyai personaliti yg berbeza... utk pengetahuan korang, Julaihi ni suka sngt berlakon.. td, die sempat melakonkan program masakan.. hihihi.. arini, die masak mi goreng utk ina... Hambali plak, mcm biasa, dgn dunia nya tersendiri... cuma td, ms die main dgn kad bergambar, die ade jugak tanye ina, "ape ni?" hahaha.. ina prasan, die cuba meniru aksi ina dan dgn nada2nya skali.. sbb mula2 tu, ina angkat kad gambar tu, pastu tunjuk kat dia, then ina tanye dia "apa ni?" dan dia pun jawab. ina ulang aktiviti tersebut beberapa kali... xsangka plak, dia tangkap dgn cepat n melakonkan watak tu semula.... :)

balek dr kelas PPKI, hilang segala serabut dalam kepala bila dapat bermain dgn derang berdua.... terhibur dgn telatah mereka.... dan melihat telatah mereka, hati kecil ina terus tersentuh............

Ya ALLAH, hanya Kau yang tahu apa yg aku rasa.....

Wednesday, August 10, 2011

Pesanan untuk sesiapa yang akan bergelar bakal isteri....


As salam!

guys... siang td, ms ina dok berjalan2 d dunia blog, ina terjumpa satu artikel yang ina rs sesuai utk ina kongsikan bersama dgn korang.. bg yg telah sedia maklum perkara ini, jadikan ia sebagai peringatan... bg yg blum tahu, ambil la ia utk djadikn pengajaran buat masa hadapan... oke?

Ina yakin, ms korang bace je tajuk entri ni, mesti ada seseorang dlm fikiran korang kan... InsyaAllah, sama2 kita doakn spy si dia yg tersayang mmg dtakdirkan untk bsama dgn korang.. kla guys.. ina xnk buang masa korang... enjoy reading yeah! :)

Mari hayati pesanan isteri ‘Auf bin Muhlim Ashaibani kepada puterinya ketika hendak bernikah dengan al Haris bin Amr, raja negeri Kandah. Sewaktu utusan diraja hendak membawa pengantin untuk disampaikan kepada raja, ibunya berwasiat kepada anak perempuannya:

“Wahai anakku! Kalaulah wasiat ini untuk kesempurnaan adabmu, aku percaya kau telah mewarisi segala-galanya, tetapi ia sebagai peringatan untuk yang lalai dan pedoman kepada yang berakal.”

Andai kata wanita tidak memerlukan suami kerana berasa cukup dengan kedua ibu bapanya, tentu ibumu adalah orang yang paling berasa cukup tanpa suami. Tetapi wanita diciptakan untuk lelaki dan lelaki diciptakan untuk mereka.

Wahai puteriku, Sesungguhnya engkau akan meninggalkan rumah tempat kamu dilahirkan dan kehidupan yang telah membesarkanmu untuk berpindah kepada seorang lelaki yang belum kamu kenal dan teman hidup yang baru. Kerana itu, jadilah ‘budak’ wanita baginya, tentu dia juga akan menjadi ‘budak’ bagimu serta menjadi pendampingmu yang setia.

Peliharalah sepuluh sifat ini terhadapnya, tentu ia akan menjadi perbendaharaan yang baik untukmu.

Pertama dan kedua,

Berkhidmat dengan rasa puas serta taat dengan baik kepadanya.

Ketiga dan keempat,

Memerhatikan tempat pandangan matanya dan bau yang diciumnya. Jangan sampai matanya memandang yang buruk daripadamu dan jangan sampai dia mencium kecuali yang harum daripadamu.

Kelima dan keenam,

Memerhatikan waktu tidur dan waktu makannya, kerana lapar yang berlarutan dan tidur yang terganggu dapat menimbulkan rasa marah.

Ketujuh dan kelapan,

Menjaga hartanya dan memelihara kehormatan serta keluarganya. Perkara pokok dalam masalah harta adalah membuat anggaran dan perkara pokok dalam keluarga adalah pengurusan yang baik.

Kesembilan dan kesepuluh,

Jangan membangkang perintahnya dan jangan membuka rahsianya. Apabila kamu tidak mentaati perintahnya, bererti kamu melukai hatinya. Apabila kamu membuka rahsianya kamu tidak akan aman daripada pengkhianatannya.

Kemudian janganlah kamu bergembira di hadapannya ketika dia bersedih atau bersedih di hadapannya ketika dia bergembira. Jadilah kamu orang yang sangat menghormatinya, tentu dia akan sangat memuliakanmu.

Jadilah kamu orang yang selalu sepakat dengannya, tentu dia akan sangat belas kasihan dan sayang kepadamu.

Ketahuilah, sesungguhnya kamu tidak akan dapat apa yang kamu inginkan sehingga kamu mendahulukan keredhaannya daripada keredhaanmu, dan mendahulukan kesenangannya daripada kesenanganmu, baik dalam hal yang kamu sukai atau yang kamu benci dan Allah akan memberkatimu.




aku kan berdoa dan terus berdoa serta memperbaiki dan juga mempersiapkan diri untuk mencapai matlamat yang satu itu... insyaAllah....


sixteen more days to go!


As Salam!

Guys.... As you all know, today is 10th August 2011. There are 16 more days to go. And, guess what. I’m so nervous about this matter. Only ALLAH knows my feeling right now.

I’m soOooOOOooooOOoo nervous to meet him on this 26th August. The plan is, I’m going to fetch him at the airport on that day. It was requested by him; three to five months ago, if I’m not mistaken. At first, I was a bit surprised with his request. When I think about it over and over again, then I’m OK with that. But now, it has turned out to something else - I'M SO DAMN NERVOUS!! hihihi...

whatever it is, i have to face it, right? :) and guys, please pray for me... and i hope that everything run smoothly as planned... InsyaAllah & Amiin!


"apek, sy risau ni... walaupun dah kenal since 2007, tp prasaan ni semacam baru plak kite mengenali antara satu sama lain.. huhuhu"

Monday, August 8, 2011

bonus raya....


As Salam!

guyssss.... korang mesti dh sedia maklum kan yg kakitangan gov n pesara gov akan dpt duit ry... insyaAllah, akan dterima dlm tengah bulan ni la....

mesti sronok kann?? ina hanya mampu bsyukur d atas rezeki yg dkurniakan yg Maha Esa ni.. dgn rezeki yg dterima bulan 7 yg lalu ditambah plak dgn rezeki bulan 8 ni, insyaAllah, tabung kahwin ina akan bertambah gebu... mmg x d jangka pon akan terjadi mcm ni.... teruja tol tengok tabung kahwin semakin memboolat.. ;p lagi satu, ina smakin bersemangat lak nk kumpol duit utk kegunaan masa hadapan...

bla dh plan nk menabung, ade satu yg perlu korang ingat. iaitu.. berkorban? memang... mmg byk yg kene berkorban bl dh kita plan utk menabung... contohnye la kan..
  • kalo g shopping complex, stakat window shopping je termampu... kalo nk membeli pon, bl drasakan bnda tu dperlukan, barulah pergi membeli....
  • lagi satu... berjalan2 bersama boify terchinta yg bernama QST9707 hanya akan dlakukan bila perlu. kalo xperlu, alamat nya, seminggu la boify terchinta dok parking chantek jer bawah kuarters... nk jimat perbelanjaan minyak kereta katakan...
  • bab makan plak, xde nye nk makan kat luar slalu2... dok main masak-masak sendiri je kat rumah... jimat banyak tau.... trust me! :)

haaa... itulah sedikit sebanyak planning ina yg br dmulakan 2bulan ni... ;p blum terlambat utk segala2nya kan.... bak kata omputeh, better late than never bukan.... :) tp, ina mmg syukur atas kurniaan yg Maha Esa... sbb bl ina pasang niat nk mnabung aritu, seakan2 DIA memudahkan urusan ina dan sekaligus mengurniakan rezeki yg melimpah-ruah 2 bulan kebelakangan ni... alhamdulillah, syukur...... :)

k la guys... next time ina smbung lik dlm entry terbaru oke.. skrg nk wat keje cket... papepon, berbelanjalah dengan bijak duit bonus tu nnt oke! :)


kita hanya mampu merancang, DIA lah menentukan segalanya.....


kenyataannya, aku sedar kau ada dia....


im currently listening to this song... sad mode switched ON....



Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia



...Kau bantui aku membuang rasa ini andai ianya bukan untukku Ya Rabb...

Sunday, August 7, 2011

bukan senang.....


As salam!

alhamdulillah... masuk arini, genap seminggu umat Islam d Malaysia berpuasa... bg ina, puasa kali ni mmg mencabar ckit dr tahun lepas.... sbb puasa kali ni, keadaan cuaca dia panas setiap hari... agaknye sekarang musim kemarau ek.. sbb kat kawasan ni, kebakaran hutan berlaku kat mana2 jer..

mcm smalam, masa ina otw nk ke Mukah, ade hutan terbakar dan smpai merebak ke kawasan rumput kat tepi jalan... ms ina lalu kawasan asap tebal tu, mmg trasa lain mcm tau. terfikir jugak mcm berada kat 'dunia lain'. seram sejuk mase tu, dgn api sedang marak kat rumput tepi jalan.... huhuhu... mujur kjap je lalu kat kawasan tu n alhamdulillah, xberlaku apa2....

ok, berbalik kepada tajuk entri ina kali ni.... ina smalam masa nk berbuka tu, ade terfikir pasal bnda ni... bnda yg ina nk ceritakan ni la.. tiba2 plak ina terfikir bnda ni.. xtau la nape kan..... skadar mengingati sesama kita.... huhuhu...

jom2 bace ape yg ina terfikirkan semalam... ni smua ape yg ina rase je eh.. kalo korang xsependapat dgn ina, harap maaf tau! :)

kat dunia ni, lelaki memanglah ramai. tapi kan, kalau kita nak carik lelaki untuk dijadikan suami yg soleh, dijadikan ayah kepada anak-anak kita tu agak susah sikit, mmg payah... setiap wanita mmg nk lelaki yg boleh membimbing kita di dunia ni utk bekalan kita di akhiratnnt.. bukan?

begitu jugak perempuan... memang ramai perempuan kat luar sana... senang je kalo nk pilih kan.. tapi, nk carik seorang perempuan utk dijadikan isteri yang solehah, nk carik ibu yg mithali dan boleh dijadikan contoh baik kepada anak2 tu mmg agak sukar.....

begitu jugak anak... seramai mana pun anak yg ada, tapi dalam ramai2 tu, brapa kerat je yg akan ingt kat kedua org tua mereka, yg tidak putus mndoakan kedua org tua mereka.....

hurm....... seelok2nya, marilah persiapkan atau perbaiki diri kita sebaik2nya.. tak kira la kita lelaki ke perempuan, persiapknlah diri sendiri utk mnjadi seorg yg soleh atau solehah... spy nnt kita mnjadi anak yg soleh atau solehah kepada kedua org tua kita... dan jugak setanding dgn pasangan kita spt yg telah ditetapkn oleh Yg Maha Esa... insyaAllah...


selagi kita bernafas di bumi yg Maha Esa ini, masih belum terlambat utk kita kembali kepadaNya....


p/s : mudah-mudahan suatu hari nanti aku mampu jadi seorang isteri yang solehah dan ibu mithali..... aminnnn