mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Wednesday, December 8, 2010

Selamat Hari Lahir iNa!



Salam~

alhamdulillah... hari ni, 8 Disember 2010, maka bertambah satu la usia ina... hari ni, genap 26tahun ina bernafas d bumi yg Maha Esa... syukur ke hadrat Illahi..

thanks buat kawan2 yg hntr bday wishes.. ade yg wish tru FB, tru sms and ade gak yg nyanyi ms call ina smalam.. rase nk nangis lak dgr org nyanyi bday nih.. papepon, thanks a million ea Fareez n Haruka sbb sudi nyanyi n panggil katak mlm2 ari. haha.

wat kakak tersayang, Ain..
thanks for the wish n the sweet sms...
terharu ina bace.. ain akan jd kakak ina slamanya walau apapun yg berlaku... ;)

wat bob lak..
tengs jugak utk dat lovely sms.
insyaAllah, ina akan stay strong n always have courage utk teruskn khidupan n lupakn smua kenangan pahit yg lepas.. ina yakin, Allah always there with me... :)

wat umi n abah..
tengs sbb sentiasa sabar dgn karenah ina spnjang hidup ina. ina tau, bukan senang nk jg anak ppuan yg sorang ni kan... sorry for all the trouble that I put both of u through.. dun worry, im ok now, n i promise to both of u, that thing will never happen again in future! insyaAllah.. thanks jugak sbb sentiasa bagi semangat kat ina dulu, n always there for me...

wat abg2 n adik..
thanks ea.. i know, korang syg ina, cume xckp directly.. ur actions speak louder than ur words guys!!! muah muah! i luv u guys so2 much~

wat smua org yg berada d sekeliling ina, yg menceriakn life ina secara langsung or xlangsung, thanks so much guys.. ina appreciate sngt.. luv u too ea!


k la.. lastly..

Age is just a Number!

Tuesday, November 30, 2010

selamat datang DISEMBER!


Salam!

i LOVE December!!

hihihi.. itu sj yg mampu diucapkn. bulan yg dnanti2kn akan tiba, kurang dari satu jam... harap2, disember tahun ni adalah lebey baek dpd tahun lepas. tahun lepas nye disember mmg disaster. haha.

dats all yg ina nk coretkn mlm ni.. next time kite jumpa lagi..

lastly but not least...

WELCOME DECEMBER & PLEASE BE GOOD TO ME YEAH!!! :D

Sunday, November 28, 2010

Selamat Pagi!


Salam!

guys.. arini, jari jemari ina semacam nk menari je atas papan kekunci yg comel ni... hihihi.. tp xtau nk type mende...

just nk wish, selamat pagi wat semua!!! ;) smoga hari ni & hari2 akan datang korg dpt tempuhi dgn baek, kesihatan pon baek, emosi pon baek, pendek cite, semua pon baek la ek.. amiin~

wat yg masih bercuti tu.. ape aktiviti yg korang wat spanjang cuti ni?? ina dh naek lemau kat rumah.. haha. tp ok jugak, leh memutihkn diri semula serta memboolatkn diri. muahaha. part boolat yg xbes nye. ;P

k la guys, jg diri, jg kesihatan ea.. wassalam. :D

Saturday, November 27, 2010

tak berteman dengan cinta!




hope u guys love dis clip n enjoy the song! :)

lagu ni mmg berkait sngt dgn life ina skrg nih... :D

Monday, November 22, 2010

Selamat Bercuti!


Salam!

wat semua pembaca sekalian, selamat bercuti ina ucapkn wat mereka yang bercuti panjang terutama sekali mereka yg sekapal, seperahu dgn ina dlm bidang pendidikan. smoga kalian manfaatkn cuti pnjg dgn aktiviti yg berfaedah ea.. :) wat anak didik yg ina sayangi, jgn lupa buat ulangkaji masa cuti... ada habuan menanti kamu bukak sekolah nnt..

wat kawan2 yg tgh tunggu result posting, manfaatkn cuti ni bersama keluarga.. rehatkn diri, persiapkn mental n fizikal sbb korang posting awal tahun nnt pasti byk keje... hihihii

kla.. tu je wat mase ni nk tulis. jari jemari ni xreti nk menari lama2 dh atas keyboard lappy tersayang... ;)

wassalam!

Tuesday, November 16, 2010

Salam Aidiladha!


Salam!

bertemu lagi kita dlm entry yg terbaru. agak lame jugak ina xupdate en.belog ni, akibat terlampau bz dgn urusan d sekolah. alhamdulillah, hari ni berkesempatan utk update en.belog...

so, amcam korang? esok nk sambut aidiladha kn... korg ready dh ker? ina xsabar nk lik kpg ni... ptg ni ina berangkat dr Oya utk balek ke Sibu... sambut aidiladha bersama kluarga tersayang... harap2, perjalanan balek nnt berjalan dgn lancar la ea.. insyaAllah...

mcm mane lak ngn sekolah? dengar2 ade sekolah yg dh cuti... sronok ar kalo gtu kn...sekolah ina cam biase r, x cuti... huhuhuhu.. tp xpe, nk setelkn pape yg patut kat kelas ni dulu seblum bercuti sebulan lebey.. ms cuti nnt xyah pening2 nk dtg cni lik kan... ;)

kla semua.. harap2 korang bahagia bersama family tersayang, berhati2 d jalan raya k... makan mknn juadah raya tu, jgn overdose lak.. mkn ikut limit ea.. jgn over limit, nnt ade lak yg ter-admit! ;)

lastly but not least...

SALAM AIDILADHA WAT PEMBACA SUARAHATI-MARLINA!! :D

Sunday, October 31, 2010

alhamdulillah!


Salam smua~

arini ina nk mengucapkn kesyukuran yg x terhingga... kerana semalam, 30.10.2010, sebuah majlis pertunangan telah berlangsung dengan selamat...... alhamdulillah... thanks buat smua sanak saudara dan sahabat yg telah mendoakan agar majlis ini berjalan dgn lancar....

smoga dlm tempoh ptunangan ini, smua dugaan dan cabaran dpt d tempuh dgn jayanya.. amiin~ :)



Wednesday, October 27, 2010

rindukah dia? sayangkah dia? cintakah dia?


Salam!

arini, ina ade peluang utk update en.belog. memandangkn skrg ni musim xm, so, ade la mase ckit2 nk update en.belog tersayang ni kan.. :)

wah, lepas xm ni kan... cikgu2 lain dok bz semak kertas ujian.. ina plak nk wat ujian pelepasan. pastu nk mula train budak2 utk tarian sempena Majlis Penyampaian Sijil & Hadiah.... n masa MPSH tu nnt, ina jadi MC lagi... huhuhuhu... alamat nye berjawatan tetap & berpencen la ina utk MC ni... tp xpe, ina anggap tu sbg cabaran utk ina memajukn diri! chaiyok2~ :D positif kn diri anda :D

haa.. lari dr topik plak ina ni... hihihihi.. ok. berbalik kepada topik asal... rindukah dia padaku? cintakah dia padaku? sayangkah dia padaku..? haaaa~ panas2... :P buat ms ni, itu la yg ina nmpk... tp... rs nya buat masa ni, biarla ina berkawan dgn smua org.. itu yg tbaek..

sekiranya wujud ketiga2 perasaan tersebut pada dirinya, ina hanya terima... itu hak dia & kita xboley nk halang.... n ina xmrahkan dia... xkn la krn dia bperasaan begitu, kita nk putuskn psahabatan yg telah terjalin kan... ina tetap hormati prasaan dia, tp, bg ina plak, biarla hanya sekadar teman biasa.... pengalaman lama buat ina takut utk fikirkn smua tu... huhuhuhu...

sekiranya telah tertulis dia mmg tercipta utk ina d masa dpan, insyaAllah, dgn izinNya, ina akan mbalas prasaannya, cintanya, sayangnya, rindunya setelah benar2 ina dia milikki secara sah... tp, andai dia bukan utk ina, ina sentiasa doakn yg terbaik buat dia.. agar dia berjumpa dgn sum1 yg benar2 layak buat dirinya... amiin~ :)

okla... rasa nya yg tu je ina nk type arini.... smua dh ina luahkn... rasa ringan sikit beban d dada ni... hihihhi... ok guys, smoga kalian jugak baek2 saja k.. thanks sbb visit & sudi mbaca~

wassalam..

Tuesday, October 26, 2010

terima kasih!


Salam!

wah.. agak lama jugak ina x update en.belog ni... dlm sebulan ade rs nye... ini d sebabkn perkara yg x dpt d elakkn... ina langsung xley nk curi masa utk update blog sbb agak sibuk after cuti raya aritu... minggu ni baru boley menarik nafas lega cket... huhuhu...

pape pon, ina hepi sgt sbb dh selesaikn tugas2 yg d amanahkn oleh GB dgn baek.. skrg nk fokus xm budak2, pastu nk fokus utk plan next yr plak... :)

tp seblum tu, ina nk ucapkn trima kasih la byk2 buat smua yg ada dlm hidup ina... terutama sekali my mom, daddy, brothers, adik ipar-ani, kakak ipar-kak rina, beloved frens-erny, fareez & mr.bodyguard yg slalu jd mangsa utk dgr my problems... hihihhii... i know, my secrets akan korg jg dengan baek kan!! :) thanks jugak sbb slalu bg nasihat, smngt utk teruskn kehidupan & bkhidmat d tmpat skrg, wpun br beberapa bulan, ina dh d'hadiahkn' dgn cerita2 panas, suam2 kuku, sejuk yg xsedap d dengar~ T_T

apepon, ina anggap smua ni adalah cabaran utk ina hadapi, supaya ina lebey tabah d masa hadapan!

lastly, buat mereka2 yg ina sebut kat atas tu, THANKS A MILLION GUYS!!! I LOVE U ALL SO2 MUCH!!! :D

smoga Tuhan akan merahmati hidup kalian, n mbalas jasa baek korang k.... amiin~

Monday, September 27, 2010

kepenatan-yg-berbalas


Salam!

arini, dh tiba masa ina utk update en.belog ni.. memandang ade masa kan, so ina amik la peluang utk menaip ckit.. update aktiviti harian ina...

semalam, 26.09.2010 selesai Majlis Randau Silaturrahim Aidilfitri peringkat Daerah Kecil Oya... alhamdulillah, kepenatan selama seminggu melatih anak2 murid utk tarian berbalas jugak.. derang kelihatan amat cantik & mantap d atas stage... Guru Besar pun berpuas hati dgn tarian tersebut.. cuma guru besar nk tengok tarian iban lak... tpaksa la melatih budak2 utk tarian iban sempena majlis penyampaian sijil hujung tahun nnt...

kepenatan ni akan berterusan sehingga hujung tahun nnt... lepas ni akan sibuk dgn MSSD plak.. melatih murid2 utk olahraga peringkat daerah.. insyaAllah, dgn berbekalkn pengalaman semasa mengikuti MSSM di sekolah dulu, dimantapkn lagi dgn ilmu yg dperolehi dpd lecturer masa d IPG, ina akan berusaha sehabis baik utk melatih murid2 tersebut... doakn ina ye rakan2..

minggu ni ina sibuk wat ujian PROTIM Tahun 6.. ade 3 komponen; lisan, menulis dan mengira... lisan dh setel arini.. esok wat menulis, lusa plak wat mengira.. minggu depan kene submit report ke PPD... huhuhu.. harap2 ina punya semangat utk terus melaksanakn tugas yg dberi oleh GB ni.. amiin~

kla korang.. ina nk end kat cni dulu.. ade citer terbaru lagi, nnt ina update lak masa lain k... :D

Thursday, September 23, 2010

buat-sahabat


Salam!

arini, ina nk tulis pasal pesanan buat sahabat ina... smlm dok borak dgn dia, dia mngadu kat ina... hurm... kesian plak kat dia... huhuhuhu... lepas satu, satu dugaan yg ina tempuhi.. belum selesai lagi masalah dgn my 'fruit heart', dh dtg plak masalah lain.. huhuhu...

ape2 pon.. buat sahabat ina yg dua org ni, jgn gaduh2, jgn confius2.. tetapkn lah hati korg berdua, pasti korg akan temui jwpn nya kelak.. lagi satu, jgn lupa mohon petunjuk dr Illahi k...

ina syg kn korg berdua, sama rata.. ina xnk, disebabkn ina, korg bergaduh, bermusuh.. dan ina pun xnk gaduh dgn korang.. ina sygkn persahabatan kita.. apa2 pun, ina bahagia, suka tengok korang bersama... ina akan doakn smoga hbungan korg berkekalan tau hingga akher hayat... amiin~

lastly, pesanan utk korang berdua...

buat bidadari (bukan nama sebenar),
"jgn keliru2 dgn prasaan sendiri... yakin dgn apa ya ko rasa.. & hargai apa yg ko rasa skrg. sbb itu adalah anugerah drNya.. k? besides, do trust him. he do loves u, i guess. give him sumtimes utk yakin dgn apa yg dia rasa. n dont 4get to show ur love to him utk myakinkn nya. jgn ego mcm dulu lg. jgn biarkn pisang berbuah 2x. jgn fikir yg bukan2, xbaek utk kesihatan perhubungan korg berdua. lastly 4 u bidadari, lupakn all those things yg pnah tjadi antara aku n bidadara, smua tu xpenting, xperlu ungkit, bercerita or asked him ttg apa yg pnah kitorg lalui swaktu kitorg rapat dahulu... we r just close frens. biarkn ia jd kenangan lama, n u, cipta kenangan baru bersama beliau.."

buat bidadara (bukan nama sebenar),
"hargai la bidadari. she do loves u so much. treat her nicely.. she deserve 2b happy now. jgn lukakn hati beliau lagi. sbb kami pnah terluka; kisah cinta kami dulu sm sj, aku & dia tahu bgmana rasa sakit nya terluka d tipu lelaki selama beberapa tahun.. huhuhu.. so, now bidadara, please please please! treat her nicely k... i want to see her happy! and i know, she's happy with u rite now. one more thing, lupakn kenangan lama kita, cipta kenangan br with her.. u deserve sum1 like her.. n i know, u can make her happy, coz, last time, i was happy when im with u, even hanya sbg seorg teman rapat.. "

smoga korang bhgia.. mkn nsk minyak nnt jgn lupa jemput! aku akn doakn korg dr jauh n kita bertiga akn tetap bersahabat baik hingga akher hayat! rindu nk bgurau senda dgn korg mcm dulu dlm conference room kat YM!

Wednesday, September 22, 2010

-hari-ni-22-haribulan-


Salam!

haluuu semua... agak lm jugak ina x update en.belog ni. lately, agak bz beraya, pastu balik sekolah bz plak dgn kelas2 & aktiviti melatih budak2 menari sempena Majlis Randau Silaturahim Aidilfitri peringkat daerah kecil Oya... sekolah ina dtugaskn utk handle murid2 buat psembahan pada hari tersebut... so, kitorg decide wat 2 psembahan.. nasyid n tarian... nasyid ade lagu wali band ngn lagu raya!

bila terdngar lagu wali band, mesti ina teringat kat dak2 SK Pengadang Baru (SK Padang Kemunting)... pasang je lagu wali band, mcm nk runtuh bangunan sekolah taw x. derang nyanyi kuat gilee!!!! hahaha.. :P

utk tarian lak, wat joget, zapin ngn iban. joget lagu raya la, utk penghujung nye. harap2 budak2 ni berjaya la ikut steps nye nnt. byk kali gak tuka steps iban tu, utk memudahkn budak2 ni, sbb ade yg xboley nk follow. huhuhuhu.. papepon, harapan ina, smoga derang akan kelihatan ok d atas pentas ahad nnt. amiin~

haha.. melalut plak ina. padahal tajuk entri ni lain, tp lain plak yg ina tulis. xpe2.. yg atas tu td sbg mukadimah je... :P
ok, berbalik kepada topik asal kiter... semua dh sedia maklum kan hari ni 22 haribulan... tp, spt biasa... xde org nk wish pon... myb ade yg terlupa... or myb ade yg xnk wish... ntahla... tp, ina plak, sentiasa menunggu kehadiran 22hb setiap bulan... sbb, itu tandanya, kite smakin meningkat dewasa...

ok ok.. xmo sedey2.. xde org nk wish pon xpe... kiter wish d angin lalu je la ek.. sbb ade org cakap, kalo kite buat mcm ni, insyaAllah, lambat laun, die ato mereka akan dpt rase kn jugak... itu yg ina pnah dengar la..

papepon... d kesempatan ini, ina nk wish..

Selamat Menyambut 22 Haribulan! T_T

Wednesday, September 8, 2010

salam-aidilfitri


Salam!

sedar x sedar.. kite dh brada d penghujung bulan Ramadhan kan... mmg xtrase sngt puasa taun ni, myb sbb sibuk kat sekolah kan... pape pon... d kesempatan ini, ina nk wish..
  • Salam Aidilfitri wat semua yg mengenali diri ina...
  • Mohon ampun kalo ade salah dan silap..
  • Mohon d halalkan makan dan minum..
  • 0-0 yer smua... ;)

lastly, wat sanak saudara yg berada d Penang, Kedah, Langkawi, Terengganu, Sarawak (Kuching, Sibu, Bintulu, Miri), Sabah, Labuan & Brunei, makan ketupat d pagi raya, ingtla ina yg makan ubat d pagi raya nnt.. hahahaha..

wat kluarga kat Penang n Kedah, maaflah, tahun ni xdpt nk beraya bersama.. insyaAllah, pjg umur, murah rezeki, tahun depan kite beraya brsama!

Thursday, September 2, 2010

berserah-kepadaMu


"Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji."



Salam!
teman2 yg ina kasihi semua... cuba hayatilah kata2 d atas... dan jadikan la sebagai panduan dlm hidup kita...
ina suka akan kata2 ni.... utk org lain, myb lain tanggapan mereka ke atas kata2 ni... tp bg ina la kan, kata2 d atas ni dh jelas maksudnya...
biarlah org nk buat jahat ke atas kita sekalipun, tetapi, jgn lah kita membalas nya dgn kejahatan jugak... kalo kita still nk balas dgn kejahatan, pasti dunia ini akan hancur kerana manusia saling bermusuhan.. betul x?
kalau ade yg buat jahat pada kita, bersabar lah... jgn la kita membalasnya dgn perbuatan yg sama.. sekiranya kita membalas dgn kejahatan jugak, samalah kita seperti mereka yg telah berbuat jahat pada kita... apa yg perlu kita buat, hanya bersabar, kembali kepadaNya... insyaAllah, dgn izin dariNya, kita akan peroleh kemanisan setelah melalui kepahitan dlm kehidupan...
ina percaya akan smua ni.. kerna, satu ketika dulu, ina pnah melalui pengalaman paling pahit dlm khidupan... tp setelah beberapa bulan, alhamdulillah... ina bersyukur, kerana Allah menghadiahkn kemanisan dlm hdup ina... Allah berikan kebahagiaan kpd ina....
tp, dh lumrah kehidupan la kan... hidup kita ni xkan pernah sunyi, xkan pernah sepi dgn dugaan dr yg Maha Esa... Dia menduga itu tandanya kita msh lg dlm rahmat & ksh syg Yg Maha Esa...
oleh itu teman2 semua, utk mengurangkan masalah dendam2, bermusuhan ni, kita la yg sepatutnya memulakan utk tidak membalas segala kejahatan dgn kejahatan... cuba ubah diri masing2... insyaAllah, dunia kita akan lebih aman.....

Wednesday, September 1, 2010

60 Petua Mendapatkan Jodoh (Suami/Isteri) oleh Dato' Dr. Hj. Mohd. Fadzilah Kamsah


  1. Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.
  2. Jodoh itu ketentuan Allah dan kita wajib berusaha. Doa, usaha yang betul dan bersungguh-sungguh disertai dengan tawakkal, insyallah akan menemukan anda dengan pasangan anda.
  3. Ramai orang masih belum bertemu jodoh kerana mudah patah semangat. Teruskan usaha sehingga anda bertemu jodoh.
  4. Seimbangkan hidup anda dengan sempurna agar diri anda jadi seperti “magnet” yang menarik bakal pasangan anda kepada anda.
  5. Daya tarikan yang sebenar berpusat di hati yang murni. Berusahalah untuk mencuci hati anda daripada semua perasaan yang negatif terhadap semua orang di dunia ini.
  6. Agar mudah orang sayang, cuci hati dengan jaga ibadah, solat taubat, beristighfar, baca Al-Quran, maafkan orang lain, meminta maaf, bersedekah dan berfikiran positif.
  7. Sayangi semua orang di sekitar anda dan anda akan menarik sayang terhadap anda. Jika anda membenci orang, ditakuti bakal pasangan anda akan membenci anda.
  8. Orang yang sedang mencari pasangan harus sentiasa bersedia untuk bertemu dengan pasangannya pada bila-bila masa. Justeru, kita perlu sentiasa dalam keadaan yang paling menarik setiap masa. Tanggapan pertama adalah yang terpenting.
  9. Untuk lelaki, tarikan pertama ialah pakaiannya. Untuk perempuan, wajah dan bentuk badan menjadi tarikan pertama. Sediakan diri untuk menawan bakal pasangan anda.
  10. Buka hati dan minda anda untuk menerima cinta. Cinta boleh berputik pada bila-bila masa. Cinta mudah datang kepada mereka yang sentiasa bersedia untuk menerima cinta.
  11. Cinta datang melalui mata lalu turun ke hati. Justeru, perhebatkan hubungan mata secara memandang bakal pasangan dengan penuh kasih sayang.
  12. Kita boleh berkomunikasi melalui fikiran. Hantarlah kasih sayang dan hasrat murni anda terhadap pasangan dengan gelombang fikiran ini secara berterusan hingga berjaya.
  13. Ramai yang terlepas peluang dan patah hati sebab lewat menyatakan hasrat kepada bakal pasangan. Perkara yang baik disegerakan (iaitu menyatakan perasaan anda kepada bakal pasangan).
  14. Tidak salah untuk orang perempuan memulakan usaha untuk berkenalan. Orang lelaki akan sentiasa merasakan mereka yang memulakan perkenalan walaupun sebenarnya orang perempuan yang mulakan.
  15. Berkomunikasi dengan mesra dan bersemangat menggunakan lidah, mata, hati dan bahasa badan. Elakkan bercakap sambil lewa atau kurang sopan terhadap bakal pasangan.
  16. Berbual dengan pasangan mengenai apa yang dia suka. Beri tumpuan kepada minat dan perasaannya. Elakkan sibuk memberi tumpuan kepada diri sendiri.
  17. Layan bakal pasangan dengan mesra seperti kawan lama walaupun baru berkenalan. Bentuk suasana keintiman dengan segera agar bakal pasangan rasa selesa.
  18. Makin mudah kita menceritakan hal peribadi yang munasabah kepada bakal pasangan, semakin mudah dia menceritakan hal dirinya kepada kita.
  19. Berdoa dan latih diri agar kita pandai mendampingi orang lain dan seronok untuk didampingi oleh orang lain. Buang perangai yang menyebabkan orang benci kepada kita.
  20. Beri sayang untuk mendapat sayang. Orang yang masih ada perasaan benci terhadap sebarang orang boleh menyebabkan bakal pasangan benci atau tidak tertarik kepada kita. Justeru buang semua benci.
  21. Untuk wanita, jangan jual mahal terhadap bakal pasangan. Tetapi, nyatakan dengan hikmah kepadanya yang anda amat sukar untuk berkenalan dengan lelaki lain.
  22. Kebanyakan lelaki mudah tertarik kepada perempuan yang simple, tidak materialistik, mudah berterima kasih dan redha dengan setiap pemberian lelaki tersebut.
  23. Orang perempuan mudah tertarik kepada lelaki yang memberi perhatian, penghargaan dan penghormatan kepada mereka. Justeru, orang lelaki janganlah terlalu jimat atau kedekut.
  24. Orang lelaki perlu belajar mengenal kerenah orang perempuan. perasaan, pemikiran, kehendak, keperluan, kesukaan dan kebenciannya.
  25. Elakkan memberi tumpuan kepada kelemahan dan kesilapan kecil yang ada pada bakal pasangan. Jangan sesekali mengutuk atau memalukan bakal pasangan.
  26. Senyuman ikhlas, wajah yang menawan dan bahasa badan yang penuh kemesraan akan menambat lelaki terhadap wanita.
  27. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang ada persamaan dan ada perbezaan sifat, tindakan dan minat. Terlalu banyak persamaan membosankan. Banyak sangat perbezaan menyesakkan.
  28. Orang mudah tertarik kepada bakal pasangan yang ada sikap dan sifat yang saling mengimbangi dan melengkapkan sikap dan sifatnya.
  29. Walaupun belum kenal rapat dengan bakal pasangan, nyatakan yang anda sering merasa atau berfikir seperti yang dia rasa atau fikir. Keserasian adalah tarikan.
  30. Perempuan membentuk hubungan dengan berbual dan bercakap. Lelaki bentuk hubungan dengan melakukan sesuatu kegiatan secara bersama.
  31. Orang mudah tertawan kepada bakal pasangan yang mempunyai persamaan daripada berbagai segi seperti kefahaman politik, aktiviti keagamaan, sikap terhadap harta, wang dan hobi.
  32. Dua orang yang amat banyak perbezaan boleh serasi antara satu sama lain jika mempunyai satu atau dua persamaan yang mendalam seperti suka kepada kucing, suka melancong atau suka ramai anak.
  33. Tindakan yang serentak akan menarik bakal pasangan terhadap anda. Contohnya, serentak berpaling, serentak angkat gelas, serentak berdiri, serentak nak ke tandas.
  34. Tawan hati bakal pasangan dengan pamerkan emosi yang sama terhadap sesuatu kejadian atau peristiwa – sama-sama gembira, sedih, terperanjat, benci, simpati dan sebagainya.
  35. Dua insan mudah serasi jika mempunyai pentafsiran yang sama mengenai hubungan – tahap keakraban, kebebasan, kebergantungan, pemberian, pengorbanan dan sebagainya.
  36. Kenalpasti ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri yang disukai oleh bakal pasangan anda. Bentuk ciri-ciri ini dalam diri anda dan pamerkan kepadanya yang anda mempunyai ciri-ciri tersebut.
  37. Semua orang mencari cinta sejati tanpa syarat. Bakal pasangan anda akan tertarik kepada anda jika anda mengasihinya bukan kerana wajah, harta, keturunan atau glamornya.
  38. Bakal pasangan akan tertawan kepada anda jika anda dapat bantu mengukuhkan imej dirinya, rangsang semangatnya dan pupuk keyakinan dirinya.
  39. Keikhlasan amat penting dalam memuji atau memotivasi bakal pasangan. Jika kita didapati bohong, dia akan terus menjauhkan diri daripada kita.
  40. Pujian yang berhikmah dan ikhlas bertindak sebagai magnet yang menarik anda kepada bakal pasangan. Pujian daripada kawan baru lebih bermakna dan berkesan berbanding pujian daripada kawan lama.
  41. Ulang sebut perkataan, ayat atau slogan yang digemari bakal pasangan anda. Ini menyebabkan dia rasa istimewa dan dihargai dan akan tertawan kepada anda.
  42. Kenalpasti keistimewaan bakal pasangan anda yang orang lain tidak nampak. Sampaikan kehebatan ini dengan bersemangat dan dia akan mudah tertawan kepada anda.
  43. Untuk bakal pasangan yang popular dan sering dipuji , cari pujian yang original untuk menambat hatinya. Untuk orang yang tidak popular, sebarang pujian amat dialukan dan dihargai.
  44. Beri penghargaan serta merta kepada setiap pencapaian atau kejayaan bakal pasangan. Ini membelai dan melembutkan hatinya terhadap anda.
  45. Jika bakal pasangan memuji anda, pamerkan keseronokan anda dengan senyuman dan ucapan terima kasih dan bersyukur. Dia akan rasa dihargai.
  46. Cari keunikan, kelucuan atau ‘kegilaan’ bakal pasangan anda. Nyatakan yang anda suka kepadanya sebab keunikan tersebut. Ini buat dia rasa istimewa.
  47. Ramai pasangan sengsara bila isteri terlalu cantik atau suami terlalu handsome. Justeru, cari bakal pasangan yang setara dan sepadan dengan kita.
  48. Orang yang merasa dirinya hodoh sukar untuk mendapat pasangan. Carilah kecantikan yang ada pada anda dan bentuk keyakinan diri. Hati yang suci dan keyakinan yang tinggi menyerlahkan kecantikan anda.
  49. Wanita mudah tertawan kepada lelaki yang gentleman – bersopan santun, suka membantu, menghormati wanita, berani dan yakin diri.
  50. Untuk jadi lebih menawan, berterusan belajar, perbaiki perangai dan peribadi, baiki kemahiran komunikasi, murnikan hati, pemaaf dan sentiasa bersangka baik.
  51. Lelaki harus mempamerkan sifat kelelakiannya di samping memasukkan sifat perempuan dalam dirinya seperti lebih prihatin, memahami emosi , timbang rasa, dan gunakan gerak batin.
  52. Perempuan harus mempamerkan sifat kewanitaan disamping menghayati sifat lelaki seperti minat dalam politik, sukan, memancing, dan aktiviti macho yang lain. Bertindak bijak tapi, jangan terlalu bijak.
  53. Untuk menambat hati wanita, kerap bertanya tentang perasaannya, aktiviti yang dijalankannya, kegemarannya, kebenciannya atau sebarang perkara yang berkaitan dengan emosi.
  54. Sebelum benar-benar rapat, orang perempuan harus elakkan diri dari bertanya bakal pasangan mengenai perasaannya mengenai sesuatu perkara, peristiwa atau situasi.
  55. Orang lelaki amat pantang bila bakal pasangan menempelak atau menunjukkan kesilapan atau kebodohan lelaki tersebut. Ini cara terbaik memutuskan hubungan.
  56. Orang perempuan mudah tertawan kepada lelaki yang boleh mengaku salah, meminta maaf, meminta bantuan, bertolak ansur, pandai mendengar, bersabar dan lemah lembut terhadap wanita.
  57. Bila bercakap dengan lelaki, orang perempuan harus fokus kepada fakta dan sampaikan secara ringkas. Penjelasan yang berjela-jela dan memasukkan unsur perasaan akan membunuh minat lelaki terhadapnya.
  58. Jika orang perempuan marah, pujuklah dengan kasih sayang. Tanya Kenapa dia marah, dengari dengan teliti dan jangan komen atau cuba beri nasihat. Orang perempuan mudah sayang pada lelaki yang pandai mendengar dan sensitif kepada perasaannya.
  59. Jika lelaki marah, jangan sibuk nak tanya Kenapa dia marah. Pamerkan kasih sayang dan bentuk suasana yang tenang. Doakan dia dan beri masa untuk dia merawat dirinya sendiri.
  60. Fahami bahawa orang lelaki bercakap secara terus terang, ringkas dan objektif. Orang perempuan sering bercakap secara berlapik, terperinci dan banyak yang tersirat.

Thursday, August 26, 2010

harapan-penerimaan


Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya...
Janganlah sesekali kamu MENINGGALKANNYA begitu saja...
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat
MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu...

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya...
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu ISTIMEWA...
Anggaplah dia manusia biasa...
Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya...
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya...
Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA, boleh jadi hubungan kamu...
Akan TERUS hingga ke akhirnya...

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan...
Yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu...
MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah ?
Cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain ?
Terlalu mengejar KESEMPURNAAN ?
Kelak...
Kamu akan KEHILANGANNYA...
Apabila dia menjadi milik orang lain...

Tuesday, August 24, 2010

rindukan-mereka


Salam!

sewaktu berjuang seorang diri d sini, ada ketikanya ina teringat kenangan d IPG KDRI bersama2 rakan seperjuangan... & terus trang ina ckp kat sini, ina rindukan mereka smua.. ina rindukan suasana pembelajaran d IPG KDRI... ina rindukn suasana d Kuala Terengganu... ina bharap boley undurkn masa, tp kenyataan nya, kita xmampu nk buat smua tu...

jd, wat teman2 seperjuangan KPLI AMBILAN KHAS JUN 2009 d IPG KAMPUS DATO RAZALI ISMAIL dlm opsyen PEMULIHAN.......

"Slamat Menjalankn Tugas"
"Smoga maju jaya"

"Abadikanlah kenangan kita bersama"

"InsyaAllah, sekiranya panjang umur, ina harap kita boley bertemu lagi d masa akan datang"


:: Rakan2 seperjuangan KPLI Pemulihan d IPG KDRI bersama Tutor - Puan Rasyidah Elias ::

hari-kedua-masuk-kelas


Salam!

arini ina nk citer sal perkembangan terkini ina kat sch ni... hari ni merupakan hari kedua ina mengajar... minggu lepas ina x mengajar sbb byk berbincang dgn guru dlm pengambilalihan tugas2...

semalam hari isnin.... hari isnin smestinya ade phimpunan... kakak yg satu sekolah ni slalu berpesan utk menyediakn skrip, sbb GB mmg suka suruh guru baru berucap sewaktu perhimpunan... ina wat slambe je, sbb xtahu nk ckp pe.. mls nk plan, nnt kat dpan, pandai2 la berucap mngunakan idea spontan....

dan spt yg djangka, GB menyuruh ina berucap kat dpan... adoyai~ mula2, agak nervous, last2 dpt gak kontrol nervous tu.. hihihihi... sewaktu ina brucap, GB sempat mnyampuk, die suruh bilang pada murid2 pasal tarian: join kelab kebudayaan (tarian)..... dlm hati, ina xnk la ckp pasal benda ni.... biarla ina tgk dulu keadaan sekolah kan, xnk la mencapap dulu.. tp GB dh sound gitu, terpaksa la ina sebut gak.. ape lagi, cikgu2 kat blakang dh mula bising.... siap mintak ajar menari lagi.... huhuhuhuhu.... ape2 pon, derang mmg sporting habis! ;) pastu ina sempat berpesan utk murid2.... ha, pendek tapi padat rase nye ;) alhamdulillah, dh xperlu risau2 lagi kan....

masa dh tamat perhimpunan, ade sorang kakak tu, die ckp, waktu ina berucap kat depan, cikgu2 lain siap ckp suara & nada ina mcm pramugari dlm kapal terbang! hahahaha... lwak tol derang ni....... bukan sengaja nk ckp gtu, tp dh terserupa, nk wat cmne kan... mujur time ngajar x bunyi cam pramugari, kalo x mesti ms kene observe dulu dh kene tgur! hiihihihiih....

selesai bab prhimpunan, ina pun bersiap sedia utk masuk kelas..... semalam je ina kene mengajar 6 waktu utk subjek Maths & BM thn 2 & 3... alhamdulillah, budak2 tahun 2 agak ok la utk BM & Maths.. cuma murid2 tahun 3 agak lemah dlm sifir... so, ina psan kat derang utk hafal sifir balek nnt n ina uji esok harinya....

hari ni plak.. ina kene masuk mengajar 8waktu; direct 4waktu 2kali.... hahahha... ambik kau~! dan hari ni ina mengajar tahun 1 ngn thn 3... thn 1 ni calon2 LINUS.... budak2 nye agak nakal, tp alhamdulillah, berjaya d kontrol stakat ini.... utk thn 3 plak, hari ni d uji sifir spt yg djanjikn smalam... ada a few yg agak ok, dan ada yg masih merangkak2... tp xpe, ina akan cuba sedaya upaya utk berbincang dgn rakan2, guru2 senior & pensyarah berikutan hal ini..... insyaAllah, selagi ina masih berdaya, slagi masih mampu bernafas d bumi Allah, ina akan cuba sedaya upaya utk membantu murid2 ini... smoga dperkenankn oleh yg Maha Esa.. amiin~

so, itula sedikit perkembangan ina spanjang masuk kelas dlm 2 hari ni.. penat? mmg la penat.. tp, ini la jln yg ina pilih kn... wlaupun penat, tp kalau kita brasa sronok mengajar, insyaAllah, smua nya akan berjalan dgn baik....

Thursday, August 19, 2010

kasut-tumit-cedera


Salam!

haa, arini ina nk cerita pasal kasut tumit tinggi yg telah tercedera.... lawak kn entri ina kali ini... bukan ape, ina xtahu nk wat ape lagi dh ni, tu yg terdapat idea utk tulis entri ni smentara menunggu masa utk balik.... hohoho~ ;P

mesti korang nk tahu kan mcm mane ina dapat idea utk entri kali ni kn? haa, ni la yg ina nk cerita ni.... korang bace dgn teliti eh.... hiihihi...

ina kat sekolah ni dh masuk 2 hari... ina xtahu keadaan sekolah ni mcm mane sehinggalah ina menjejakkn kaki d sekolah pada hari selasa yg lepas... ina xde la bawak kasut yg flat kat cni, ina just bawak, 2 kasut tumit tinggi, satu brand new, satu lagi yg gune masa kat IPG aritu.... ;)

alkisahnya, kasut tumit ni telah tercedera akibat ina melalui jalan yg bertiti dari kuarters ke bangunan sekolah... mase dok lalu kat laluan bertiti tu, tumit kasut ina ade la byk kali jugak tersangkut / termasuk dlm celahan kayu kat laluan bertiti tersebut.. maka, dgn itu rosaklah my kasut tumit tinggi~ huhuhuhu...

nnt kalo balek rumah, kene g amik ar sandal yg flat~ T_T

Wednesday, August 18, 2010

s a k i t


Salam!

lame dh ina xupdate blog kan.. ina mmg bz lately, xde mase, babtu xsempat nk update perkembangan terkini... byk benda ina nk share dgn pembaca, tp, disebabkan kekangan masa itulah ina xmampu nk update this blog....

so, hari ni... ina ambik kesempatan utk update blog... nk bercerita sedikit.. xperlu byk2... sikit je cukup la.... huhuhuhu

s a k i t

bila dengar dis word, byk jenis penyakit yg muncul dlm diri kita kan.... setiap org mesti pnah mengalami rasa sakit kan... xkisah la sakit apa... tp bila benda alah bernama sakit tu menimpa diri kita, smemangnya amat payah utk kita terima..... pergerakan kita akan menjadi terhad... tp, smua itu datang dariNya... kite kene terima dgn redha... pasti ada hikmah kenapa Allah menguji kita dgn smua tu...

tp, apa yg ina rasa skrg, biarla ina je yg tahu mcm mana sakitnya, pedihnya.... mungkin Allah ingin menguji...... ina xrasa susah, cuma ina redha & ina turut bersyukur kerana Allah masih ingatkn ina....... alhamdulillah.........

Tuesday, August 10, 2010

Salam-Ramadhan!


Salam!

ina nk ambik kesempatan di sini utk mengucapkan......


Selamat Berpuasa kepada smua umat Islam!
Maafkn diri ina andai ada salah & silap, barangkali Ramadhan ini yg terakhir kita bersama...
Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dan bermakna buat kita semua..


hidup-ini-lebih-indah-jika.....


Salam!

haa... tajuk entri kali ni tergantung kn... mmg sngaja ina wat mcm tu.... setiap diri kita pastinya mempunyai idea tersendiri utk meneruskn tajuk d atas kan... tp, utk entri ina kali ni... ape yg ina nk tekankn d cni adalah......

hidup ini pasti lebih indah jika kita boley delete unwanted memories yg dh kite stored dlm Long-Term Memory(LTM) kita... hahaha.. sengaja ina gune term LTM kat cni... (biase la... graduan Cognitive Sciences mestila apply ape yg tlah dpelajari spanjang bgelar student dulu kn ;p) kan lebih mudah skiranya kite boley delete those unwanted memories seperti mudahnya kite delete file2 yg x berguna dlm lappy kan...

tekan jer butang delete, file tsebut akan dhantar ke recycle bin n bila masa kite trasa ingin restore that file, kiter boley restore pada bila2 masa jer... atau kiter tekan shift+delete, skiranya kite nk delete file tersebut utk selamanya....


alangkah indahnya kiranya kita boley wat mcm tu jugak kat our LTM kan... tp, smua tu hanya angan2 jer.. kiter xmampu nk delete those unwanted memories dgn skejapnya... kiter perlukn masa yg lama utk berbuat sedemikian...

andai ina d beri pilihan la kan.... mmg ina nk wat mcm tu.. ina nk shift+delete some unwanted memories.... contohnye kan, jatuh cinta pada insan yg salah, jatuh cinta lagi, melukakn hati org yg menyayangi ina.... huhuhuhu...

pape pon kan... smua tu cam crita dongeng je kan... kita harus sdar, hidup ni xla smudah itu... smua unwanted memories tu boley kita jadikn iktibar.. jdkn pengajaran, jgn wat lagi pada masa akan datang....

so, utk mendapatkn hidup yg lebih indah, buatlah perkara2 yg boley menggembirakan hati kita... kita tahu apa yg kita ingin utk menggembirakn diri kita bukan, utk apa kita tunggu org lain menggembirakan kita? so, go for it!!

andainya kita punya impian, capailah impian tersebut, sbb itu saja yg boley memberi kegembiraan kpd diri kita & org yg kita sayang....

ada org, punya cinta boley menggembirakn diri mereka... so, kalau korang anggap begitu, pergila mencari cinta tersebut... tp, ada sesetengah individu pula asyek terluka kerana cinta... apa kata, korang pergi cari @ capai perkara lain yg boley membuatkan hidup korang lebih indah, mana tahu ada yg lebih bermakna nnt yg korang akan temui...

kerna, kita harus percaya... setiap yg berlaku dlm hidup kita ada hikmahnya.... Allah itu Maha Mengetahui apa yg terbaik buat kita... sentiasa ingat, berdoa & percaya kepadaNya... pasti kita tidak akan dlupakn olehNya... ;)

gewd luck smua~!! ;)

tentang-cinta


Salam...

hari ni, ina dok godek2 internet je.. walaupun badan masih lagi belum sihat sepenuhnya, tp ina gagahi jugak jari-jemari ini utk menari2 d atas papan kekunci yg byk berjasa ni... masa dok godek2 tu, ina bukak la satu blog teman ni... entri yg btajuk :: perjalanan mencari cinta ::

pada mulanya, ina xmo la baca entri tsebut... dpd tajuk die, kite pun dh tau kan yg pasti ada cerita sedih dlm entri tersebut... tp, ntahlah... naluri ni kuat nk baca entri tersebut... dan ape yg ina temui adalah......

Ya! aku pernah merasakan bagaimana rasanya bila cinta yang hadir itu cuba untuk diputuskan. Cuba untuk dipisahkan. Sungguh perit dan betapa pedihnya hati bagai disiat-siat. Aku bagai berperang dengan dunia, dengan perasaan diri sendiri dan juga mereka yang disekelilingku. Aku tidak cukup tabah untuk menerima segala dugaan dan musibah yang Ilahi itu…. dan aku bermohon agar tidak dipertemukan dengan ujian sebegitu lagi.
-shimi-

ape yg ina dan shimi rasa adalah sama... mmg sakit & pedih rasanya apabila cinta yg kita bina, terpaksa kita lupakan, lepaskn... bukan atas dasar tiada sefahaman, atau si dia curang... tp atas sebab2 lain......

swaktu ina mengalami saat itu.. ramai yg singgah dlm hdup utk meninggalkn pesanan... ada yg bpesan, byk2 bersabar, byk2kn berdoa... ada juga yg berpesan, biar masa yg menentukan sgalanya... ada juga yg bpsan, lupakn saja pekara ini, fokus kpd kerjaya & kehidupan baru.. insyaAllah, akan temui cinta sejati slpas ni...

thanks la utk kawan2 & adik2 yg memahami, yg simpati & byk memberi nasihat......

pada saat itu, ina mmg nk ptahankn hub ni.. tp lately, prasaan utk ptahankn tu smkin bkurang.... mungkin ina dh tawar hati, mungkin juga ina dah kecik hati.. mungkin jugak ina dh putus asa... tp, apa yg ina pasti skrg, ina hanya mampu terus berdoa pada Illahi agar dberikn petunjuk, kerana, hanya Allah yg lebih mengetahui yg terbaik buat ina...

pape pon, skiranya dia bukan tercipta utk ina, ina tetap bersyukur kerana beliau hadir dlm hdup ina, menceriakn hari2 ina saat bersamanya & yg penting skali kami xpernah bermusuh, bgaduh....
awak... kiranya pilihan keluarga awak adalah terbaik utk awak, sy relakn ... & tolong lepaskn saya ye... & awak tlg ingt yer ape yg sy dh psan kat awak sebelum ni.....


"Ya Allah Ya Tuhanku... Jika aku ditakdirkan utk jatuh cinta lagi, cintakanlah aku kepada seseorang yang mendambakan cintanya pada-Mu.... amiin"

Sunday, August 8, 2010

ada-hadiah-drpd-ayahanda!


Salam!

arini, abah lik dr mesyuarat kat Penang. masa die g penang aritu, aku xsmpat nk jumpa die. flight die dr Sibu-Penang pagi 5ogos. aku lak, smpi Sibu mlm... mane nk sempat jumpa kan. baru arini berkesempatan utk ketemu dgn nya... mak ambik abah kat airport, then derang smpi rumah dlm tgh ari td, aku masa tu dok sibuk kat dapur, masak utk lunch... arini aku masak nasi ayam, sotong sambal, sayur tauge. special utk abah yg balik arini... slerup~ dap dap!! ;)

pastu, lpas abah makan, aku tgk tv, godek2 fb, tp xde yg menceriakn hariku. agak bosan jugak bile hujung minggu dok kat rumah jer kan + kondisi aku yg xbrape nk elok ni... huhuhu.. lpas solat zohor, aku pun baring2 atas katil smpi terlelap... ni effect ubat yg aku telan b4 solat... hihihihi... lewat petang jugak la baru aku tsedar dr tdo.... aku trun bawah, godek2 dapur; kot2 ade benda best utk d telan. hahaha. last2, aku wat air utk d minum jer...

smbil2 minum, aku tgk tv. xde citer menarik pon. abah trun dr atas, bwk sumthing. pastu die bg kat aku dat sumthing. guess wat?? hahahaha... aku dpt camera~ yippie!! lm dok ngidam camera ni.. tengkiu abah~ ;)) *hati berbunga riang*



aku dr dulu smpi skrg tringin nk bli camera. ms prog kpli dulu pun dok tringin nk dpt kn 1, tp, bila fikir2 balik, xjadi nk beli... last2, baru hari ni hajat termakbul... alhamdulillah....

wpun camera tu biase2 je, bukan yg dslr spt dlm wishlist aku tu, tp aku tetap bersyukur. ade rezeki lebih nnt, aku nk bli lak dslr gune gaji sendiri. insyaAllah... ;)

lastly but not least.........

THANKS ABAH!!!!!

Friday, August 6, 2010

Tuhan-berikan-aku-Cinta


Walau aku senyum bukan bererti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini hampa

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terang-Mu
Biarkanlah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halal-Mu
Tuhan beri aku cinta



baby-itu-comel


Salam!

tengok je tajuk kat atas tu, korang pon dh leh agak kan aku nk citer ape kali ni.. hihihi... kali ni, aku nk cite, betapa comey nye ciptaan yg maha Esa--baby.....

baby ni, xkisah la laki ke ppuan, dua2 pon nmpk COMEL sngt!!! lagi2 kalo baby tu adalah milik kita sendiri kan... tp, skrg blum punya rezeki lagi, insyaAllah, masa akan datang.... hihihihi... ;)

tengok org len, dok dokong baby, dok tringin sangat nk ada sorang... haha... xkisah la anak kawan ke, anak sedara ke, as long as boley dokong dak kecik ni, boley main2, boley borak2 dgn derang... wpun derang xley nk borak dgn kite, tp, once die senyum or gelak2, terhibur hati tau....

kalo aku kn, aku xkisah la boy atau girl. dua2 pun bley mghibur hati aku... boley buat aku gelak2, boley buat aku senyum... arggh~ teringin plak ni... adoi, tp xkawen lagi... lallalal~ :P

wahai abg2 dan adikku, cpat2 la kawen, sy mahu anak buah! hahahahah

baby tu comey bila die gelak2...
baby tu comey bila die senyum...
baby tu comey bila die nk nangis...
pendek cita, baby ni mmg comey!!! ;)

:: comey kan baby boy ni ::

:: tengok, senyum yg comey ::

:: baby arab ni ::

:: baby gurl pakai baju bunga2, owh! ::

Thursday, August 5, 2010

akhirnya-ku-pulang-jua


Salam!

tanpa sedar, dh 16hari rupanya kn... 16 hari dh berlalu tanpa daku sedar, n pada ms yg sama, aku bercuti, berjalan2, bershopping2, jmpa fmly, kawan2.... akhirnya, tiba la masanya utk aku pulang ke pangkuan keluarga tersayang.... terima kasih ye, buat teman2, sanak saudara yg tlah myediakn penginapan bertaraf 5 bintang spanjang percutian kali ini... TERIMA KASIH BYK2!! insyaALLAH, panjang umur, kite ketemu lagi yeah... :D

dari Sibu ke Kuala Terengganu, kemudian, dr Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur, seterusnya dr Kuala Lumpur ke Kedah & Penang, kemudian balik smula ke Kuala Lumpur & akhirnya, hari ini, insyaAllah, jam 730mlm nnt akan berlepas dr KLIA utk kembali semula ke Sibu, Sarawak! :)

doakn agar perjalanan ku kali ini akan slamat tiba d sana ya. amiin~

:: akhirnya, ku pergi jua ::

mlm-yg-sepi


Salam!

suasana mlm ni sepi je kan.. tv kat luar, awal dh tutup, hiruk pikuk bandaraya KL pun xkedengaran (sbb aku tutup tingkap! haha), then, fon pun xberbunyi spt selalu (bz agaknya si dia d sana.. biarkn, jgn d ganggu beliau mnyiapkn kerja!)... yg kedengaran, hanyalah bunyi aircond yg melekat d dinding itu!

aku mls nk pasang music utk menemani aku on9, sudah bosan bising2. kadang2, layan suasana sebegini mcm ok jugak... :)

so, mlm yg sepi ini aku d temani lappy terchenta, en.broadband yg setia dan en.google yg byk bjasa... nk maen fb, agak bosan jgak. so, aku layan en.google je la... aku pon godek2 la en.google ni.. mula2, agak pening gak, sbb xtahu nk carik apa. tiba2....... ting! idea datang konon nye... hihhiihi...

aku pun mula menaip apa yg aku ingin cari..... setelah memulakan pencarian, lalu aku bukak la satu persatu web nya.... dibaca dgn teliti... hati mula terasa berdebar.... tp, aku tetapkn diri utk membaca sehingga habis.... tp, aku masih belum berpuas hati. lalu menukarkn keywords dgn yg lebih bermakna.. aku mula membuka pages yg d suggest oleh en.google. dan ketika aku membaca salah satu artikel........

sentap!! aku betul2 tersentap dgn apa yg aku baca... setiap bait2 kata yg tertera pada skrin aku baca dgn teliti, aku cuba fahami dgn sempurna... hampir saja menitiskn air mata, tp, aku kuatkn juga utk meneruskn pembacaan sehingga ke phujungnya....

sekiranya benar apa yg ku baca, aku redha dgn ketentuanMu, ya ALLAH.... hanya padaMu tempatku mengadu, dan aku berserah segalanya kepadaMu.....

pape pon, kehidupan perlu juga kita teruskn bukan? hidup kita ni smemangnya dh singkat, jgnla kita bersedey, hendaklah ceria2 selalu... spy kita dpt menikmatinya dgn indah... jgn lupa juga tanggungjwb kita sbg seorang Muslim.. :)

Wednesday, August 4, 2010

kata2mu-buatku-terharu!


"pilih yang terbaik untuk hati kau. usah tenat bila rasa jiwa kau penat. walau terkadang hatimu berlagu sayu; jangan disekat. Tuhan itu ada saja untuk kau selalu ingat. selagi hidup, yang kau perlu dariNya hanya berkat!"
-dib jual kata, 2010-


Salam!

ha, fhm x kata2 kat atas tu? mesti la fhm kn. ayat die mudah je. skali baca, korang dh boley agak apa yg dimaksudkn dgn kata2 itu. mesej die mmg jelas! petama kali aku baca, aku dh jatuh cinta... huhu.... menusuk d kalbu... thanks dib utk kata2 tu d pagi hari... menceriakn hari akak yg sentiasa sayu ni... ( dib tahu kn ape sbb nya.. ;D )

pape pon, hidup mesti dteruskn! sesusah mane pun hidup kita, seteruk mana pun dugaan yg kita terima, kite perlu sentiasa percaya pada Illahi, teruskn bdoa, berdoa, berdoa kpdNya, minta dariNya, insyaAllah, satu hari nnt, Dia akan makbulkn ape yg kite minta, kalo xdpt spt yg dminta, Dia akn berikn yg terbaik buat kita.... yg penting, kita percaya kepadaNya & x lupa kepadaNya...


"utk kamu, ya kamu, insan bernama Mar Lee Naa, hepi2 slalu, jgn sayu2!!!"

Tuesday, August 3, 2010

k e p u c a t a n


Salam!

haa... entry kali ni, aku nk meluahkn rasa tidak puas ati bila gambar yg diambil kebanyakkn nye menyerlahkn kepucatan yg maksimum! aku benci ar, dh elok dh posing tp aku xley nk upload sbb ketara sangat aku nmpk pucat dlm gmbr tu... omputeh kate "she looks so pale!"

utk mengurangkn kepucatan yg terserlah, terpaksa la aku touch up gmbr tu skit, bg ummphh... hihihi....

bukan sorang 2 je tegur, tp ramai gak yg tegur depan2 yg aku nmpk pucat! huhuhu... jenuh ar nk makeup bagi ilang nmpk pucat. aku xsuke nk makeup tebal2.. biar la ala kadar je., mcm pakai eye liner, maskara, lip gloss. cukup! tp, still gak, ade yg tegur kepucatan yg melanda diri ku ini...

cmne agaknye eh rupe aku... pucat mcm mayat ker? hahahahaha... papepon, aku akn try la mengurangkn kepucatan yg melanda diri ini.... :P

kat bawah ni aku letak satu gmbr aku nmpk pucat yg tidak d edit! huhu

:: pale ::

s e p e t a n g


Salam!

arini nk cite sal sepetang bersama insan yg tersayang! hihihihii... semalam, aku p dating kat JJ Wangsa maju bersama Dib Jual Kata, fiza... mula2 janji nk jumpa kat KL Sentral. last minit die tukar nk jumpa kat JJ. aku ape lagi, sronok ar. sbb JJ Wangsa maju tu mmg tempat permainan aku masa dok kat setapak indah dulu.... setiap minggu g JJ cuci mata kat kdai2 baju & kasut or beli barang dapur dgn kak tim..

setelah 2tahun, ni baru bkesempatan utk menjejakkn kaki ke JJ lagi... ape lagi.. aku ambik peluang ar membeli belah.. tp, b4 bli brang, aku ngn Dib g makan dulu smbil bercerita ceritu... pastu baru fiza smpi n join kitorang bergelak2 dgn hal yg dbangkitkn.. mmg bising r food court tu bila aku ngn dib berjumpa.. die bantai gelak bila isu padu-dipadu d utarakan... die xley imagine bila zaman skrg still ade lagi org nk wat benda gtu.. (isu padu-dipadu ni akan aku ceritakn lebey detail dlm entry yg lain eh)... setelah tamat berdiskusi d food court, kitorang pun mula la agenda seterusnya utk bershopping!!! =))

lalu kitorang pun memulakn langkah utk bershopping! nmpk gaya, bertambah la barang nk bawak balik ni.. adoii!! tp, aku betol2 puas ati dgn ape yg aku beli.. dak kecik tu mintak belikn jaket utk hadiah bday katanya. aku pun hadiahkn ler.. pastu, utk diri sendiri, aku belikn 1 blouse puteh yg amat comey n cantik! mmg cantek! aku ingt nk ambik wane itam, tp itam tu xnmpk comey. so, aku pilih putih. selebih nye, aku bli beberapa helai tshirt.. :) pastu kitorang saje g cuci mate kat FOS, n kdai2 lain... then, ms jalan2, kak tim pun msg, ckp yg die pon nk g JJ. wah, swonoknyeeee!!! sbb leh jumpa kakak lagiii =)

masa blalu, dpt lagi msg dr Kak Tim. die btau, die dh ade kat JJ, ngah carik barang dapur. so, aku pn g jumpa die, n teman ibu mengandung membeli belah barang dapur... cian kat die, sorang2 shopping... tp xpe, aku tahu, die seorang wanita yg brani, hebat, kuat, positif! sbb tu die survive... nmpk je comey, ayu, lemah lembut pada luaran, tp dlman, tegas org nya. itu yg aku suka tentang dirinya.... (wah2, kedengaran spt ingin bodek kakak, tp xde niat tau kakak. hihi :P ) ms temankn kak tim, aku ambik kesempatan utk bercerita n ceritu lagi pasal plan nk smbg Master n masalah dunia.. hahaha.. dpt byk nasihat drpd dia.. tengs kakak!

lpas tu kak tim habis shopping, kitorang rehat sebentar kat food court smbil makan tako!!! lame dh xmkn tau... favo aku ngn kak tim ni if kitorang shopping kat JJ dulu... =) then aku ngn kak tim pun mula la smbung lik cerita yg terbengkalai.... die psan, "jgn biar masa yg tentukn... kite seharusnya bertindak utk diri kita..." hurm... bila fikir2 balik, betul jugak ape yg akak ckp... pape pon, teruskn berdoa, agar hidup ini akan dpermudahkn olehNya.. amiin~

lepas penat shopping, bercerita, bergelak... kitorang pun ambik keputusan utk pulang ke haluan masing2... dlm jam 8mlm baru aku gerak naik train, dlm kul 10pm gak la smpai rumah... pape pon, aku suka vacation aku kali ni. sbb aku berpeluang berjumpa n spend time dgn org yg aku syg, lawati tempat yg aku suka pergi satu ketika dahulu, mkn ape yg aku suke makan...

alhamdulillah... & harap2 umur panjang, kite bjumpa lagii =))


:: aku n dib ::

Friday, July 30, 2010

-sweet-memories-


Salam!

aku nk share dgn korang.. aku hepi sngt!!! tercapai gak niat aku jumpa dgn kakak kesayanganku SITI FATIMAH. siap die masakkn spagetti lagi, tau2 je tu favo adik die ni.. hihi.. lpas makan tu, smpat gak kitorang tangkap2 gmbr utk wat kenangan. aku nk ambik berkat je, ambik berkat ibu mengandung! hahaha.. kawen xlagi nk ambik berkat lak.. hihihihihi..

pape pon, aku hepi tengok derang berdua dh tukar status.. sntiasa doakn yg terbaik utk mereka...

kakak n zai, tolong doa utk ina plak yer.. :)

sape sangka kan, cepat je masa berlalu... dulu, boley lagi jln2, shopping2 kat Jaya Jusco (JJ) Wangsamaju, KLCC, jln2 kat tesco ampang. wah, sampai sesat2 aku ngn kak tim nk lik rumah kat setapak indah tu. pastu, ingt lagi kitorang drive g ofis aku kat petaling jaya, kak tim xtau jln, aku lak masa tu xde lesen lagi, so, aku la penunjuk arah utk kak tim. alhamdulillah, smpi gak kat ofis. pastu wat keje kat ofis jap, kitorang g survey perabot. nk beli katil bujang utk bilik kitorang ar. hihihi.. pastu xtvt mlm hujung minggu plak, kitorg g jln2 kat uptown, cuci mata je termampu.. nk shopping masa tu, gaji ciput jer... hihihi..

itu la life kat kl ms keje dulu.. hujung minggu je dpt spend time dgn derang. kalo weekdays tu, kadang2 aku lik keje, derang sume dh tdo. mane x nye, kadang2 aku kene g observe lecturer2 kat IKBN Dusun Tua, kelas derang habis kul 12tgh malam! so, after 12 baru leh gerak dr sana. dr Dusun Tua nk ke Setapak Indah, imagine la brape jauh. mana x nye, kul 1 ato 2 pagi baru smpi rumah. pastu, the next day, kene g keje lagi. mcm tu la life aku kat KL satu ketika dahulu.. aku la Admin, aku la wat Marketing, aku la Lecturer, aku la g meeting ganti bos... penat mmg penat, tp pengalaman tu mahal harganya. aku xley nk dpt dari mana2.... =)

wah, melalut dh aku ni.. hihihi.. pa pe pon, mereka la yg teristimewa! esp kakak ku, kak Tim.. sbb die mmg seorg yg POSITIF! itu aku suka pasal die. sntiasa menjadi sumber inspirasi dr dulu.. thanks akak!

ok, kat bawah ni ade la gmbr ms kat umah kak tim.. tengok la, mmg aku betul2 nk ambik berkat ni.. hahahha =))



:: three of us! derang berdua dh tukar status ::

:: kak tim tetap maintain wpun bakal bergelar ibu xlama lgi ::


:: with hot mama! ::



:: ini namanya 'ambik berkat'! :D ::


~sentiasa mndoakan yg terbaik utk kalian berdua, wahai sahabat! i luv both of u!~

Thursday, July 29, 2010

cinta-ice-lemon-tea-dan-sirap-limau


Salam!

arini cam terasa nk tulis sal 2 benda ni plak. bukan ape, tiba2 je tringat... hihihi... ingt lagi, satu masa dulu kan, ms study la... suke ngat order 2 air ni masa mkn.. lepas mkn, minum air ni, akan rasa semacam... fresh je rasa.. haha.. tp kadang2, order yg suam. sbb org kata, kalo lpas mkn, x elok minum air sejuk... so, aku amalkn la minum teh o limau suam... dap gak rasenye... ;)

tp, hari ni bukan nk cite psl kenangan lama.. tp nk citer yg aku jumpa sum1 yg suka gak 2 jenis air ni... haha.. tiap kali makan je, die pasti order air ni.. mmg favo kate nye.. wah, tkejut gak mase 1st time kuar... hahha. so, tiap kali masa mkn, snang je, order air yg sama, xyah susah2 fikir, n xyah nk susah2kn org yg buat air kat kdai tu.. =)

mmg la bg korang xde yg istimewa nye kan.. ape la special nye ice lemon tea n sirap limau ni.. tp bg aku, share kgemaran dgn sum1 yg special, adalah satu yg teristimewa.... akhir skali....


"abg, teh o ais limau se!"




~sirap limau juga kegemaran kami~

luahan-Hawa-utk-Adam


Salam... arini nk share 1 artikel utk korang bace.. enjoy eh!

Ohh Adam…

Adam…maafkan aku jika coretan ini memanaskan hatimu..

Sesungguhnya aku adalah Hawa yang kau pinta semasa kesunyian sewaktu di syurga dulu..
aku asalnya dari tulang rusukmu yang bengkok.. jadi, tidak hairanlah jika perjalanan hidupku sentiasa memerlukan bimbingan darimu.. sentiasa mahu terpesong dari landasan kerana aku buruan syaitan..

Adam..
Maha Suci Allah yang mentakdirkan kaumku lebih ramai bilangannya dari kaummu di akhir zaman.. itulah sebenarnya ketelitian Allah dalam urusannya jika bilangan kaummu mengatasi kaumku, nescaya merahlah dunia kerana darah manusia..kacau bilaulah suasana Adam sama Adam bermusuhan kerana Hawa.. buktinya cukup nyata dari peristiwa Habil dan Qabil, sehinggalah pada zaman cucu cicitnya.. pun jika begitu maka tidak selaraslah undang-undang Allah yang mengharuskan Adam beristeri lebih dari satu dan tidak lebih dari empat dalam satu waktu..

Adam..
bukan kerana ramainya isterimu yang membimbangkan aku.. bukan kerana sedikitnya bilanganmu yang merunsingkan aku.. tapi.. aku risau,gundah dan gulana menyaksikan tingkahmu..aku sejak dulu lagi sudah tahu bahawa aku mesti tunduk menjadi isterimu..namun,terasa berat pula menyatakan isi perkara..

Adam..
aku tahu bahawa dalam Al-Quran ada ayat yang menyatakan bahawa kaum lelaki adalah menguasai terhadap kaum wanita.. kau diberi amanah untuk mendidik aku,kau diberi tanggungjawab untuk menjaga aku, memerhati dan mengawasi aku agar sentiasa dalam redha Tuhanku dan Tuhanmu.. tapi

Adam..
nyata dan rata-rata apa yang sudah terjadi pada kaumku kini, aku dan kaumku telah ramai yang menderhakaimu.. ramai yang telah menyimpang dari jalan yang telah ditetapkan.. asalnya Allah mengkehendaki aku untuk tinggal dirumah.. dijalan-jalan, di pasar-pasar, dibandar-bandar bukanlah tempatku.. jika terpaksa aku keluar dari rumah, tubuhku mesti ditutup dari hujung kaki hingga hujung rambut.. tapi realitinya kini, Hawa telah lebih dari sepatutnya..

Adam..
mengapa kau biarkan aku begini?? aku jadi ibu, aku jadi guru, itu sudah tentu katamu.. aku ibu dan guru kepada anak-anakmu.. tapi sekarang di waktu yang sama aku ke muka menguruskan hal negara.. aku ke hutan memikul senjata.. padahal kau duduk sahaja.. ada di antara kau mengganggur tanpa kerja.. kau perhatikan sahaja aku panjat tangga pejabat bomba..kainku tinggi menyingsing peha mengamankan negara.. apakah kau sekarang tidak lagi seperti dahulu??apakah sudah hilang kasih sucimu terhadapku??

Adam..
marahkah kau andai ku katakan Hawa terpesong,maka Adam yang patut tanggung!! kenapa?? mengapa begitu Adam?? Ya!! ramai orang berkata jika anak jahat mak bapak tak pandai didik, jika murid bodoh guru yang tidak pandai mengajar!! Adam, kau selalu berkata,Hawa memang degil,tak mahu dengar kata, tak mudah makan nasihat, kepala batu, pada hematku yang daif ini.

Adam, seharusnya kau tanya dirimu… apakah didikanmu terhadapku sama seperti didikan Nabi Muhammad S.A.W terhadap isteri-isterinya.. adakah Adam melayani Hawa sama seperti psikologi Muhammad S.A.W terhadap mereka.. adakah akhlak adam-adam boleh dijadikan contoh terhadap kaum Hawa..

Adam..
kau sebenarnya imam dan aku adalah makmum..aku adalah pengikut-pengikutmu kerana kau adalah ketua.. jika kau benar,maka benarlah aku.. jika kau lalai, maka lalailah aku.. kau punya akal, manakala aku kelebihan nafsu.. akalmu sembilan, nafsumu satu.. aku.. akalku satu, nafsuku beribu!! dari itu

Adam...
pimpinlah tanganku, kerana aku sering lupa, lalai dan alpa, sering aku tergelincir ditolak sorong oleh nafsu dan kuncu-kuncunya.. bimbinglah daku untuk menyelami kalimah Allah.. perdengarkanlah daku kalimah syahdu dari tuhanmu agar menerangi hidupku.. tiuplah roh jihad kedalam dadaku agar aku menjadi mujahidah kekasih Allah..

Adam andainya kau masih lalai dan alpa dengan karenahmu sendiri, masih segan mengikut langkah para sahabat,masih segan mencegah mungkar,maka kita tunggu dan lihatlah.. dunia ini akan hancur bila kaumku yang memerintah.. malulah engkau pada diri sendiri.. dan pada Tuhanmu yang engkau agungkan itu….

(Note : note ini ditulis seseorg yg mengelarkan dirinya butterfly sintok) note ini ditulis bila ada satu blog dimana kaum lelaki asyik mengutuk dan menghina perempuan)

Wednesday, July 28, 2010

-Sibu-KT-KL-


Salam!

sorry guys sbb dh lame x update en.belog. lately ni aku bz berjalan2 membawa diri bersama hati yg duka lara.. hihihi... bersama entri ni, aku upload la sdikit gmbr spnjng perjalanan dr Sibu ke Kuala Terengganu kemudian ke KL... ada byk bnda nk share bsama, tp, seperti biasa, jari jemari ini masih bermalas2an utk menari2 d atas papan kekunci kesayanganku... papepon, enjoy yer gmbr kat bawah ni...




kisah cinta antara aku, diesel, santa barbara & vincci


aku, dia, mcD & gcb

this is for him.

dis pix entitled :: pale

she's trying very hard to smile again....

a bouquet of roses from him

from him, sempena pre-konvo...

its us




pada hari pemulangan jubah...

dlm perjalanan ke KL.. area kemaman rasa nya

mimi posing dgn kereta yg membawa kami ke destinasi yg hendak d tuju

mimi drive ni balek KL..

me with adik

photoshoot @ KLCC


**gmbr photoshoot d KLCC akan d upload kemudian... =)

Thursday, July 22, 2010

r e s t u


Salam!

arini nk cakap pasal restu dlm sesebuah hubungan... stiap hubungan, kira nya kita nk die berjalan dgn baik, lancar, bahagia, kene ada restu. xkisah la restu dr sapa2 la kan. tp, restu tu penting..

antara restu yg penting adalah restu dr pihak keluarga.. sekiranya d awal perhubungan, kita telah mendapat tentangan dpd keluarga, apakah jalan yg terbaik patut kita ambil? berpisah secara baik? atau teruskn hubungan tersebut & cuba dptkn restu dpd phak keluarga... mmg la ini memerlukn masa yg agak lama.

tp mampukah diri ini utk melakukn itu smua? kuatkah diri ini menghadapi segala dugaan & rintangan yg Allah berikan? kerna aku hanya insan hina, aku tahu limit aku, aku tahu kebolehan & thp keyakinan diri sendiri.... dah, aku xtahu dh nk tulis ape lagi. yg pasti, aku ngah down.. aku harap, ada sinar menanti diriku d masa hadapan..

"Ya Allah ya Tuhanku, berikanlah aku petunjuk, berikanlah aku kekuatan di saat aku d duga olehMu satu ketika dahulu.. aku hanya berserah segalanya padaMu.. amin..."

*penulis sedang emo. harap maklum.

Tuesday, July 20, 2010

kad-undangan-perkahwinan


Salam!

arini nk berbicara pasal kad udangan perkahwinan lak..

kad udangan perkahwinan seharusnya membawa rasa gembira setiap kali kita membaca bait2 indah yg tertera pada kad tersebut... tp, tanpa kita sedar, terdapat bait2 kata yang mengundang kesedihan pada kad tersebut... pernah x korang terjumpa @ terbaca kata2 seperti ini pada kad udangan perkahwinan yg korang terima...?

Usah dambakn isteri sehebat Khadijah
Jika diri tidak semulia Rasulullah

Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman

Usah mengharapkan suami setampan Yusuf
Jika kasih tidak setulus Zulaikha

Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Jika diri tidak sekuat Hajar dan Sarah

Usah bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Jika diri tidak sehebat Fatimah


dulu, masa ina baca kata2 ni, dlm hati terdetik. syahdunya. tp, tanpa kita sedar, kata2 ini juga dlm diam merendahkn keyakinan diri kita yg inginkn hanya yg terbaik buat hidup kita.. sepatutnya apa yg kita impikan datangnya dari doa yang baik.. bukan kata2 yg hanya merendahkn keyakinan kita bukan?

oleh itu, kita seharusnya menukarkn kata2 itu dgn kata2 yg lebih baik, yg bisa meningkatkn keyakinan kita, kata2 yg lebih positif seterusnya memberi smngat kepada diri sendiri....

apa kata kita ubah bait2 d atas dgn bait2 yg lebih positif spt berikut....

Aku dambakan isteri sehebat Khadijah
Aku cuba mengikut akhlak semulia Rasulullah

Jika aku ingin isteri secantik Balqis
Aku pelajari dan hayati kehebatan Sulaiman

Jika aku mengharapkan suami setampan Yusuf
Kasih setulus Zulaikha aku usahakan

Aku mencari suami seteguh Ibrahim
Lalu aku harus sekuat Hajar dan Sarah

Aku bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Maka aku mengikuti hebatnya Fatimah


jadi, kita telah tukarkn skrip kegagalan kepada skrip kejayaan... rase kn perbezaan nya x? seharusnya kita hendaklah sentiasa positif dlm hidup kita. kerana, di dapati org yg berjaya sering menggunakan skrip kejayaan dan mempunyai kenyakinan diri yg tinggi dan positif..

so, rakan2, utk mendapatkn kejayaan, tanamkn sifat yg positif dlm diri kita, tingkatkn kyakinan diri yg tinggi, sentiasa berusaha, berdoa & bserah kepada yg Maha Esa.. insyaAllah, setiap yg kita impikan, setiap yg kita inginkn, akan kita perolehi dgn izin dariNya..

*sumber: Berbunga cinta Aisyah di hati Rasulullah.