mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Monday, January 31, 2011

its for u....



Love me without fear
Trust me without questioning
Need me without demanding
Want me without restrictions
Accept me without change
Desire me without inhibitions
For a love so free...
Will never fly away.

Saturday, January 29, 2011

suke suki~ gembire gembiri~


Salam!

arini ina hepi sngt.. sbb siang td mase jalan2 dgn mummy n erny, kitorg jumpe kain yg chantek utk d pakai utk majlis nnt.. yippie~ suke sngt tau.. dh lepas satu beban d kepala... tp still byk lagi kene fikir nih... huhuhuhu..

kawan2 doakan agar smua nye berjalan lancar oke... amiin~

kla.. mate dh ngntuk, next time ina post entry tbaru oke... nanite peeps!! muah muah! ;)

Thursday, January 27, 2011

masih lagi risau.....


Salam!

guys...... ina masih lagi risau skrg... cmne eh???? dh la skrg byk keje, xley nk wat psiapan pape pon utk majlis nnt.... huhuhuhu... risau pasal baju baju baju baju bajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~!!!!!!

ade x sesapa yg baek hati nk buangkn kerisauan dlm kepala ni?????? tsk tsk~

boley x kalo ms majlis nnt pakai simple gini jer?? huhu

ni la tarikh keramat tu nnt... kad khwin xsiap g, so gune yg ni utk sementara la dulu ea..


smoga segalanya akan berjalan dgn lancar.. amiin~

Wednesday, January 26, 2011

sekelom sngt tingtong skrg!


salam!

eeeeeee.... geramnyeee.... ms ni jugak en.sekelom mahu membuat perangai... ina nk msg n call org pon ssh.. asal la plak emergency call je dr td~ weeeeiii, tolong laaa. en.berokvan sekelom ni ok plak. line fon yg ade masalah skrg ni... hampas hampas tol... grrrrrr~

ngahahahaha... harap maaf atas penggunaan perkataan yg tidak sesuai d atas utk org spt sy.... :P

dh3... ina nk g meeting dh. mls nk layan fon. campak lam sungai pon xpe. xde org nk cari.. hehehehe :D

risau, titik!!



Salam!

guys... one word is enuf to express my feelings right now, n the word is WORRIED.... huhuhu....

ina skrg ngah risaukn keadaan diri yg smakin memboolat nih.. haha... adeh~ byk joging, byk jugak mkn. adoi. cmne ni? saket ar kalo berterusan gini... kene masok kuarters cepat2 le jawabnye.. kalo mseh dok rumah, mmg makan je keje nye. ehek! :D

lagi.... haha.. bukan satu bnda je yg merunsingkn kepala ni.. byk sebenarnye... ina risau... baju utk majlis akad nikah n majlis persandingan, ina xprepare lagi... majlis dekat dh... awal bulan 3 majlis, ni dh nk msuk bulan 2.... ade gak yg xde baju nnt. x ke naya~ hahaha.....

pening gak kepala gini kan.. ingtkn ade ms lagi utk survey2 baju.. tp bile dh mule keje, mmg xde ms nk g survey... huhuhu.. silap percaturan la smua ni.... 'kemujuran kesayaan keadaan' bonda yang tersayang... maka beliau la yg tpaksa tolong g carik kain utk wat baju utk kedua2 majlis tu... hihiihihi... sorry ma, ina dh susahkn ma.. tp utk ur lil gurl skali skala ape salahnye kan.. (tp rs nye, byk kali dh.... hahhaha) :D aloh, skali skala nk bermanja ngn mak ape salahnye kan korg? kan kan kannnnn???!!! ;)

haaa... smua tu la yg sdikit sebanyak merunsingkn kepala sy sejak kbelakangan ni... pape pon.. stiap masalah ada penyelesaian nye kan korang... stay positive darling! hihi..

k la guys.. jumpa lagi dlm entry akan dtg! muah muah wat pembaca yg membaca.. ngeh3. adiossssss

Monday, January 24, 2011

isu cincin d jari


Salam!

:: cincin yg sering menjadi isu ::


berjumpa lagi kite dlm entry yg terbaru ea.. arini, jari2 ina tringin sngt nk menari d atas papan kekunci ni.. so, ade je ms tluang, ape lagi... ina pon trus la mengadap ke bawah duli yg maha mulia sultan lappy tersayang... hhihihihi ;)

arini ina nk story pasal cincin d jari yg sering sngt menjadi isu... huhuhu... bukan ape... slalu sngt dh timbul isu ni... ina nk terangkn la kat cni ckit pasal cincin2 d jari ina....

cincin d jari ina ni, 2 2 pon pemberian ibu tersayang.... yg d jari manis tu ina dpt mase tingkatan 2... mak hadiahkan cincin ni sempena hari lahir yg ke14... cincin d jari tengah tu plak mak beri ms tahun 2007 kot.. tp ina jarang pakai.. baru skrg je ina pakai balek... tp yg cincin d jari manis tu, mmg ina xpnah tanggalkn dr mase form 2 lagi.. mmg syg banget kat cincin ni... sbb die membesar bersama ina n lagi 1, merupakan hadiah dr bonda yg tersayang... chewahh~ ;)

haa.. tu la sedikit sbyk pasal cincin2 d jari ina.. tp, cincin2 ini jugak la sering menjadi isu... siap ada org btau.. "tengok dulu cincin d jari tu", "ala, ade cincin dh d jari", "baru nk masuk line, tp ade cincin dh d jari"... haha.. bila org cite kat ina ape yg org lain anggap pasal cincin d jari ni, mesti ina bantai gelak.. ramai gak yg tertipu dgn cincin d jari ni eh... kesiannn... korg ingt ni pemberian seorang insan bernama lelaki ea...? haha.. jgn la fikir yg mcm tu... cincin ni adalah pemberian bonda tersayang lar... oke? :D

haa... lg satu, kalo pakai cincin tu, mesti dh khwin ker? mesti dh tunang ke? mesti dh d reserved ker? adoyaiii... try ubah r persepsi korang ea.... boley kan...? hihihiihi...

oke, tu je rs nye nk merepek tgh ari gni.. jumpa lagi dlm entry akan datang... adiosss~ ;)

Wednesday, January 19, 2011

Menanti Belahan Jiwa


Salam!

guys, jom baca this gud artikel from http://www.iluvislam.com. menusuk d kalbu saat membaca tiap bait yg d type.... huhu.. btw, enjoy reading, n BERSABARLAH... akan tiba satu hari nnt kamu akan berjumpa dgn si dia yg bna2 layak utk dirimu.. saat n ketika ini, tetapknlah hati mu pada yg SATU...
Kegelisahan, kedukaan dan air mata adalah sebahagian daripada sketsa hidup dan kehidupan kita sekalian hamba di dunia ini. Titisan air mata yang bermuara dari hati dan berselaputkan kegelisahan jiwa terkadang memilukan hingga mencipta keresahan dan kebimbangan. Kedukaan kerana kerinduan yang teramat sangat dalamnya menyebabkan kepedihan yang menyesakkan ruang dada. Jiwa yang rapuh pun mengadu, berkeluh-kesah pada alam serta isinya, bertanya di manakah pasangan jiwa berada. Lalu hati mencipta serpihan kegelisahan, bagai anak kecil yang kehilangan ibunya.

Keinginan bertemu pasangan jiwa, bukankah itu sebuah fitrah seorang hamba? Semua itu hadir tanpa disedari sebelumnya hingga tanpa sedar telah menjadi sebahagian hidup yang tidak boleh dipisahkan lagi. Letih... Sungguh letih jiwa raga. Sendiri mengayuh biduk kecil dengan rasa hampa tanpa tahu adakah belahan jiwa di luar sana? Alahai... kehidupan manusia bukan hanya untuk dunia fana ini sahaja kerana masih ada akhirat yang kekal abadi. Memang, setiap manusia telah diciptakan berpasangan, namun tak hanya dibatasi oleh dunia fana ini sahaja. Seseorang yang belum menemui pasangan jiwanya, Insyaallah akan dipertemukan suatu hari nanti.

Keresahan dan kegelisahan janganlah sampai mengubah pandangan kepada Pemilik Cinta. Berserahlah kepada Maha Pemurah. Kembalikan segala urusan hanya kepadanya, kerana Dia Maha Memberi dan Maha Pengasih. Ikhtiar, munajat serta untaian doa tiada habis-habisnya dicurahkan kepada Pemilik Hati. Tak usah membandingkan diri dengan orang lain kerana Dia pasti memberikan yang terbaik untuk setiap hamba-Nya, meskipun adakalanya kita sekalian hamba tidak menyedarinya.

Usahlah dirimu bersedih lalu menangis di penghujung malam kerana tak kunjung usai memikirkan siapa kiranya pasangan jiwa. Menangislah kerana air mata permohonan kepada-Nya di setiap sujud dan keheningan pekat malam. Jadikan hidup ini penuh dengan harapan yang baik kepada Pemilik Jiwa. Bersiap menghadapi putaran waktu hingga setiap gerak langkah serta helaan nafas bernilai ibadah kepada Maha Pencipta. Bukankah kalau sudah saatnya tiba, jodoh tidak akan lari ke mana kerana sejak roh telah menyatu dengan jasad, siapa belahan jiwamu telah tersurat.

Sabarlah, bukankah mentari akan selalu menghiasi pagi dan malam senantiasa indah dengan sinar lembut rembulan dipagar bintang. Senyum dan hapuskanlah air matamu serta hilangkanlah lara di jiwa. Terimalah semua sebagai sebahagian kembara kehidupan yang akan menemui rahsia di sebalik titian kehidupan yang kau jalani. Hingga, kelak kau akan rasakan tidak ada lagi riak kegelisahan dan keresahan saat bersendirian.


source: Menanti Belahan Jiwa | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Tuesday, January 18, 2011

saya homesick



h-o-m-e-s-i-ck
Salam!

homesick? YEP!! huwa~

rase nk nangis dok merindu mak, abah, abg2 n adik kat rumah... andai la ade doremon, nk saje pindahkn rumah ke cni... pastu, ofis abah, abg, adik, pindah kat cni jugak... haa, biar smua org ada kat cnii.... kan senang gtu.. xde la nk homesick segala bagai... tp, tu smua cite dongeng... mane la buley nk wat cenggitu kan... huhuhu..... sabar je la ea... demi tugas, demi menabur bakti utk negara, ina akan tetap berada d cni dan bersabar atas segala yg telah tersurat dlm hidup ina sejak azali lagi.. chewahh~ hihihi...

tp, mmg betul la... homesick gile, kat mak trutama nye... selain tu, rindu nk makan masakan mak, rindu nk dgr abah berleter (hihihi), rindu nk tgk adik g modified kete die, rindu nk tgk abg makan dgn byk nye stiap kali lpas masak, rindu nk bagi makanan kat kucing2, rindu nk men2 ngn kucing2.... rindu nk baring2 smbil tengok tv, rindu nk bermalas2an kat rumah.... adehh.. kalo nk list kn satu persatu, mmg smpai taon dpan pon xhabis ni... huhuhu..

yg pasti, minggu dpan, ina MESTI balek! d ulang semula, MESTI!!! M-E-S-T-I~
insyaAllah~

kla guys, tu je nk mengarut arini.... jumpa lagi dlm entri akan datang.. daaa~


Home is a place you grow up wanting to leave, and grow old wanting to get back to.
~John Ed Pearce~

Monday, January 17, 2011

angin banjir??


Salam!

haa.. arini ina bkesempatan nk update en.belog. curi2 mase sket.... nk story kat korang ea pasal angin banjir..

sebelum ni ina xpnah pun dgr statement angin banjir... baru hujung minggu yg lepas ina dgr org sebut pasal angin banjir... tergelak jugak ina mule2.. pastu, ina mintak la kawan ina xplen pasal angin banjir ni.... die bilang, angin banjir ni mcm angin yg akan mbawa banjir, angin yg akan menyebabkan banjir... oo gitu rupe nye... ingtkn la ape td... huhuhu..

die ckp, angin ni ade beza... mcm angin banjir ni, cr tiupan die lain; berpusing2... kalo angin biasa, tiupan die ckit2 je.. xberterusan n xbpusing2.. aduh~ pening pale ina bl die xplen lagi... tp, rs nye ina dpt la tangkap ckit2 ape yg die cube sampaikn... hihihi...

papepon, harap angin banjir ni x berterusan la ek spy kpg kitorg xbanjir. kalo x, naya la nnt.. cmne nk g skola? berdayung dr Kpg Balan ke Oya...? hihihi... xsanggup kitorang.. dok kuarters la gamaknye... ;)

kla guys, rase nye tu je nk share ngn korang... jumpa lagi entry akan datang.. daaa~

Friday, January 14, 2011

hujung minggu tiba lagi


Salam!

guys... mcm cepat je hari berlalu skrg ni.. rs nye, br hujung minggu lepas ina g mandi2 sungai, g pekan sabtu, g pasar minggu kat dalat.. tup2, esok dh hujung minggu balek... wahhh.. knp hari berlalu sngt cepat skrg ni... :( trase tua la plak bl hari berlalu sngt cepat.. erk!

tp xpela kan.. kite just ikut the flow je ea.. so, hujung minggu dtg lagi.. ape plan korang ea? ina ade plan baek dh.. dlm kepala ni ade mcm2 plan. tp xtau la akan menjadi ke x.. hihihi...

nk g memancing ker?

nk g kebun ker?

nk prektis mengayuh ker?

nk mandi sungai ker?

haa.. atas tu antara plan hujung minggu ni. plan ni mcm aktiviti tambahan la drpd aktiviti biase setiap hari n setiap hujung minggu... slalu nye kalo hujung minggu akan g pekan sabtu, men masak2, jalan2 cuci mata, membelai manja en.boify (erk~!), lepak2 kat pantai mukah, lepak2 n borak2 kat wharf, g jogging (aktiviti harian dh ni) dan mcm2 lagi...

dgn ada nye aktiviti tambahan d hujung minggu ni, insyaAllah hidup kiter akan lebey colorful.. betul x? hihihi... kite kn ade 2 ari, pagi sabtu tu kite g kebun dulu, balek dr kebun, tgh ari nye, kiter g mancing plak. balek dr mancing, kiter g mandi sungai. esok nye plak, kiter wat bnda yg same or lain, cume ptg tu, kiter prektis ngayuh sampan... :P

waseeehhhhhh, baek punya plan ina kan.. haha.. xtau la dpt dlaksana kan ke tidak.. kalo cuace mengizinkn, insyaAllah, akan dpt dicapai dgn baek nye, tp kalo ujan trun, dok memerap dlm rumah ler jwbnye... hihihi

so, wat korang smua, plan la aktiviti menarik hujung minggu ni bersama yg tersayang, oke? yg tersayang ina nun jauh d Sibu, so hujung minggu ni ina akan spend quality time with yg tersayang yg ade kat Dalat je.. hihihi :) <3>

pers0nality 0f 0phiuchus


Salam!

arini, ms dok godek2 fb, terserempak dgn satu status seorang sahabat. beliau ade sebot psl new zodiac ni.. so, dgn pantas nye, ina menanya beliau akan hal tersebut.. last2, ina sendiri g godek2 pasal benda alah ni kat en.google, n terserempak la ngn benda alah yg panjang2 kat bawah ni... (word of today: BENDA ALAH) haha :P

sebelum ni, ina tergolong dlm kumpulan sagittarius.. tp setelah ade zodiac baru ni, ina berubah ke kumpulan Ophiuchus plak (alahai, punya la bebelit lidah nk sebot benda alah ni)... so, kat bawah ni, ina sertakn la serba sedikit tentang zodiac Ophiuchus..

so, ape lagi... korang try ar bace kat bawah ni bagi yg berkaitan ato pun yg berminat... tp sebelum tu, ina letak ar jugak updated zodiac tu ea..

enjoy reading ye guys!! ;)

Capricorn: Jan. 20 - Feb. 16
Aquarius: Feb. 16 - March 11
Pisces: March 11- April 18
Aries: April 18- May 13
Taurus: May 13- June 21
Gemini: June 21- July 20
Cancer: July 20- Aug. 10
Leo: Aug. 10- Sept. 16
Virgo: Sept. 16- Oct. 30
Libra: Oct. 30- Nov. 23
Scorpio: Nov. 23- Nov. 29
Ophiuchus: Nov. 29- Dec. 17
Sagittarius: Dec. 17- Jan. 20

List of key words or attributes to describe the sign of Ophiuchus
  • interpreter of dreams, premonitions
  • attracts good luck
  • serpent holder
  • lofty ideals
  • a seeker of peace and harmony
  • doctor of medicine or science
  • to add, increase, join or gather together
  • poetical, inventive nature, expanding
  • seeks higher education
  • overseer, supervisor of work
  • fame - either grand or completely misunderstood
  • longevity, aspirations of healing the ills of man
  • architect, builder, reaches for the stars
  • tax assessor or levy's taxes
  • astrological talents, intuitive
  • large family indicated, but apt to be separated from them when young
  • the number 12 holds great significance
  • foresight to benefit from hard times
  • has secret enemies in family or close associations
  • many jealous of this subject
  • notable father, apple of father's eye when young
  • high position in life expected (depending on aspects) highest fame and legend comes after death however
  • feeling of granular, wise
  • likes to wear clothing of vibrant colors
  • receives the favor of those in charge


yg ni dpt dr web lain plak (cam lebey kurang same je kan)

  • many people are envious of this subject as he/she progresses well throughout life.
  • a seeker of wisdom and knowledge
  • many people are jealous of this person
  • tends to go for the more flamboyant in dress sense, favouring bright colours
  • authority looks upon him well
  • would make a great architect or builder
  • number 12 is this persons lucky number
  • this person will have a big family but leave home at an early age
**bold n italic statement tu mcm kene je ngn aku.. huhu


Wednesday, January 12, 2011

twenty-eleven; amalkan gaya hidup yg sihat!


Salam!

arini ina berkesempatan utk update en.belog.. masih belum tlambat rase nye kan kite nk tanamkn azam baru utk tahun ni... tp sebelum tu kene la semak azam taun lpas kan. azam ina utk tahun lpas, alhamdulillah tcapai.. sesuatu yg agak menggembirakn ina la.. hihihi...

utk tahun ni plak, agak byk jugak la ina pasang azam.. harap2 dpt tercapai la ek... ntara nye, utk twenty-eleven ni, ina nk amalkn gaya hidup yg sihat... hihihi... taun lepas, mmg amalkn gaya hdup yg sihat, tp xspanjang tahun la.. :P utk tahun ni plak, mmg dh psg azam baek punya.. set mind, set sgalanya spy dpt dlaksanakn shingga hujung tahun.. :)

apekah yg akan dlakukn utk mengamalkn gaya hidup yg sihat? haaa... ni yg nk share ckit.. contohnye la kan, ptg2 g jogging (skiranya keadaan cuace mengizinkn), amalkn pemakanan yg sihat (ambik byk sayur2an, kurangkn mknan berlemak, berminyak, kalo boley masak rebus2 jer), minum byk air kosong, kurangkn minum minuman bergas (alhamdulillah, agak berjaya la sejak kebelakangan ni), dptkn tdo n rehat yg secukupnya, pstu hujung minggu kite swim2.. tu la plan utk twenty-eleven...

kalo bz skali pon kan, ina akan tetap curi mase utk g joging sekurang2 nye 30minit stiap hari. insyaAllah... ;)

so guys, wat sesape ke luar sane tu, trase nk dpt kn bdn yg sihat, ape lagi... start la bersenam setiap hari ataupun 3 @ 4 hari dlm seminggu, plus amalkn gaya pemakanan yg sihat oke! ;)

tu je ina nk merepek arini.. jumpe lagi dlm entry akan dtg! ;D

Monday, January 10, 2011

sebulan 2 hari


Salam!

wah, mmg lame beno x update blog ni... ini d sebabkn kekangan masa n tmpat yg ina stay skrg ni agak susah nk on9.. sbb tu la blog ni x d update2. mase kat skola plak, bz dgn tugas rasmi... huhuhu..

arini nk update pasal, sebulan 2 hari yg lepas, ina sambut ulang tahun kelahiran yg ke 26 (ikut kalendar omputeh ar.. kalo ikut kalendar Islam nye, bulan 3 nnt ina smbut bday lagi! hihihi)

k k.. nk upload gmbr la sket ek... hadiah2 yg ina trima mase bday aritu..

:: hadiah birthday paling best sepanjang umur hidup ina, bila terima kunci QST 9707 pd 8 Disember 2010 ::


:: femme from mummy, jam tgn Alain Delon from daddy, choc from mak ngah ::


TENGKIU!!!!