mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Friday, September 30, 2011

things we shud noe.....


penghujung September...


as salam!

guys... ms mmg berlalu dgn cpat kan... skrg ni pun kita dh brada d penghujung september... seperti tahun lpas, tiap kali after UPSR, sekolah akan mjadi lebih bz sbb byk aktiviti2 yg telah drancang perlu djalankn sebelum cuti skolah hujung tahun bermula... antaranya, sukan sekolah, majlis penyampaian sijil dan hadiah, MSSR peringkat daerah... aduiiii~

part Sukan sekolah & MSSR tu agak kurang menarik. bkn sbb ina xsuka bersukan, tp sbb yg lain - smakin gelap le ina nnt sbb berjemur d bawah panas matahari... bermulalah episod membakar kulit diri sendiri... hahahahha...

bkn ape, ina rs la kan, kulit ina ni, br je nk cerah balek after MSSR pringkat bahagian n negeri bulan 3 dan 4 yg lepas... tp, skrg dh nk kene berjemur lagi..... n smalam, ina dpt informasi, kemungkinan la kan, after MSSR peringkat daerah 6 & 7 Oktober hadapan, akan berlangsung plak MSSR peringkat bahagian pada 13 & 14 Oktober d Daro... n informasi tambahan nye plak, awal bulan November, akan berlangsung plak MSSR peringkat Negeri... MSS kali ni utk projek pembangunan - mencari atlit pelapis... kite tunggu je la ek, either nama ina akan naik lagi ato tidak kali ni.. harap2 tidak la ea.. hikhik~

pape pon yg akan berlaku, tugas yang akan dipertanggungjawabkan, buat la sehabis baek.. ganjarannya menanti hujung tahun nnt, iaitu - CUTI SEKOLAH!!!! ;p

kla guys.. ade keje ni.. nnt kalo free, ina update lagi... selamat berhujung minggu ea..


Monday, September 19, 2011

lindungi aku Ya Rabb...


as salam!


sekiranya ini jodoh yang telah ditetapkan oleh Kau kepada kami, maka jauhkanlah kami dari segala perbuatan khianat dan dengki dari mana-mana pihak Ya ALLAH... amiin~



guys.. lately kan.. since ina dh bukak isu tentang yg satu tu kat mak, mak byk memberi pesan.. antaranya, amalkan membaca surah yassin, sentiasa mjaga solat, bykkn bdoa dll..... huwaa... mak ni seakan2 memahami apa yg tersirat di hati anak gadis beliau ar... myb sbb ina slalu bilang kat mak yg ina risau pasal bnda ni kot.. huhuhuhu.. papepon, thanks mak!

one more thing, thanks to my bro n sister in law, sbb byk bagi suggestion.. insyaAllah, ina follow n ina mohon sngt2 "tunjuk ajar ku sifu!" :P

kla.. next time sambung agi k.. doakn yg tbaik buat kami! daa~


Thursday, September 15, 2011

dekatilah pernikahan.....


As salam!

guys, jom hayati kata-kata di bawah hasil dapatan ina berjalan2 melawat page yg ina sering kungjungi.... smoga mjadi panduan kita bersama....

Dekatilah pernikahan, kerana kamu perlu mencari keredhaan ALLAH. Bersama keredhaan ALLAH, langkah-langkah kamu menghampiri pernikahan sangat mudah jadinya. Kadang-kala di luar jangkaan kamu. Namun, jika dugaan yang datang, tabahkanlah hati tetapkan niat kamu untuk mencapai keimanan yang lebih baik melalui pernikahan.


Ya Rabb, permudahkanlah segala urusan kami dalam mendekati pernikahan... amiin~


sabar....


as salam!


"sabar, kerana sesudah itu pasti akan ada manisnya"


guys.... tiada siapa di muka bumi ni yg tidak pernah menerima dugaan daripada Yang Maha Esa kan... bezanya, bentuk dugaan yg kita terima - either dlm bentuk kesusahan atau pun kesenangan.... kita perlulah banyakkan bersabar dlm menghadapi setiap dugaan yg hadir dlm hidup kita...

sabar, kuatkan semangat, jgn berputus asa, dekatkn diri padaNya, mohon pertolongan daripadaNya... insyaAllah, smua itu akan dpt kita lalui dgn hati yg tenang......


"Ya Rabb, berikan aku kekuatan dalam menempuhi semua ini. amiin."


Wednesday, September 14, 2011

Majlis Jamuan Cemerlang UPSR & Ramah Tamah Aidilfitri 2011


as salam!

guys.... pada 8 September 2011 yang lepas bertempat di Dewan Masyarakat Oya, telah diadakan dua majlis iaitu Majlis Jamuan Cemerlang UPSR 2011 & Majlis Ramah Tamah Aidilfitri peringkat sekolah...

majlis tahun ni berbeza dgn majlis tahun lpas (dgr senior ckp, sbb last yr ina xmasuk skolah lagi ms derang wat Majlis Izin Ilmu).. apa2 pun prubahan yg dlakukan oleh pihak pengurusan baru, kitorang terima dan bkerjasama utk mjayakan setiap perancangan yg telah, sedang dan akan dilaksanakan utk kebaikan bersama....

okela.. ina mls nk tulis pnjg2, korang tengok la gmbr yg d-capture oleh cikgu Fareez ea...


:: me & adek - sedang putarkan lagu raya sementara menanti kehadiran jemputan ::


:: pulut kuning utk murid2 yg bakal menduduki UPSR ::

:: MC's & bhgian siar raya standby ::

:: para jemputan, barisan guru & murid2 tahun 6 yg dsayangi ::

:: senior teachers ::

:: ketibaan tetamu jemputan - wakil Pegawai Pelajaran Daerah Dalat ::

:: VIP's ::

:: bacaan doa ::

:: ucapan YDP PIBG ::

:: ucapan GB SK DPM ::

:: ucapan perasmian ::

:: upacara suapan pulut kuning oleh ibu bapa - kasih seorang ayah ::

:: kasih seorang ibu ::

:: upacara penyerahan kad motivasi oleh guru kepada anak angkat - murid tahun 6 ::

:: my anak angkat - first ::

:: my anak angkat - second ::

:: masa utk makan! ::

:: dh habes mkn, lepak jap, seblum sesi penutupan ::

:: smpat lagi reply msg mr.cinta ms ni - dlm ms yg sm, sy buli beliau ::

:: penyerahan cenderahati ::

:: MC's pon kene reti cmne nk handle bnda alah ni, xkn nk pegang mic je kan ::




Tuesday, September 13, 2011

tujuh bulan sudah...


as salam!

alhamdulillah... ina rasa syukur sangat2... sebab, arini genap 7 bulan hubungan kitorg... readers tolong doakan yg terbaik utk kami dan dipermudahkan segala urusan yg telah kami rancang, oke... thanks tau! :)

nk switched-ON-mode menghitung hari jap.... insyaAllah, dgn izin Allah nk fly g KL cuti skolah nnt sbb nk shopping brg ckit wat persiapan utk the day...... :)


"syg, i miz u... so much! trasa smacam u r still here..."


amat bermakna...


as salam!

walaupun hanya sebentar, tapi semua itu amat bermakna....


guys..... ina nk wish selamat kembali bekerja bagi yg baru je nk masuk kerja setelah bercuti 2minggu, trutama skali mr.cinta... wah, sronok tol kan die cuti ry smpai dua minggu... dak2 skolah pon xcuti panjang gtu.. tp xpe, ina akan balas dendam cuti hujung tahun nnt.... jgn jeles tau apek! hikhik... :)

alhamdulillah.. ina panjatkan kesyukuran atas semua yg telah berlaku spanjang 2minggu tersebut.. unexpected akan jd mcm ni... lagi satu, mungkin jugak sbb ina dr mula lagi x merancang apa2, n ina dh set mind utk biarkn bnda tu berlaku tanpa sebarang prancangan - just follow the flow.. dari hari ke hari, bertukar dari minggu ke minggu, pengakhirannya, ina hepi, dia pon hepi jugak...

walaupun kitorg hanya ada masa yang singkat utk diluangkan bersama, tp pengisiannya yg penting - dpt spend time together & lakukan aktiviti bsama2 dia, my family n his family... Thanks to both sides of the family- really appreciate those moment!

lagi satu.. thanks to the families sbb dpt menerima hubungan kitorang... my side smua nya kelihatan oke... his side pon oke jugak - seperti yg di-inform oleh beliau.... tp kan, apa yg ina pasti, both side terkejut dgn hubungan kitorg - kot... esp my brothers - derang mmg tkejut, sbb they tot the only girl in the family ni still single and available lagi.... hahhaha.... bkn ina xnk inform derang sebelum ni, cuma, ina xready lagi.. biarlah ina kenalkn dia & dia kenalkn ina masa raya; spt yg ina n apek dh bincang sebelum ni...

apa2 pun smuanya ini berlaku dengan izin Yang Maha Esa... ina syukur sangat2.....


:: sepetang di pantai Mukah ::

:: her & him @ Belawai ::

:: pokok d tepi jalan yg chantek @ Tanjung Manis ::


Ya ALLAH, Kau peliharakanlah rasa ini andai aku memang ditakdirkan untuk menjadi miliknya. amiin~


Tuesday, September 6, 2011

next to you....


As salam!

guys.. cmne raya? ok x? ina ok sesangat... hepi sbb dpt spend time dgn families n frens... kalo ade lagi rumah yg korang x g lagi, boleh lagi ni g jalan... raya kan sebulan... ;) papepon, slamat kembali bekerja utk smua ea...

arini, ina nk share satu lagu, lagu yg mr.cinta bagi... wpun rentak die agak rancak, tp ina SANGAT suka lirik dia.... thanks syg for the song.... luv u much!! :)

kla.. hope korang enjoy the song... ina stop dulu.. nk sediakn teks MC utk majlis hari khamis ni... mmg jawatan tetap dan berpencen la MC ni... huhu... wish me luck ye guys... :D






You’ve got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
That you keep that smile.

Yeah, you are my dream,
There’s not a thing I won’t do.
I’ll give my life up for you,
Cos you are my dream.

And baby, everything that I have is yours,
You will never go cold or hungry.
I’ll be there when you’re insecure,
Let you know that you’re always lovely.
Girl, cos you are the only thing that I got right now

One day when the sky is falling,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.
Nothing will ever come between us,
I’ll be standing right next to you,
Right next to you.

You had my child,
You make my life complete.
Just to have your eyes on little me,
That’d be mine forever.

We’re made for one another
Me and you
And I have no fear
I know we’ll make it through

One day when the sky is falling
I’ll be standing right next to you
Ohh ohh ohh ohhhhh

Oh nah nah
Oh yeah
Stand by my side
When the sky falls
Oh baby
I’ll be there

You’ve got that smile,
That only heaven can make.
I pray to God everyday,
To keep you forever.