mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Thursday, November 10, 2011

waiting.....


kepada yang berkenaan......


as salam!

guys.. nak share sumthg yg ina bc d FB... anda dlm kategori mane eh? hurmm... kalo kategori yg agak kurang best tu, harap ada prubahan setelah bc this thng... amiin~ enjoy reading ye guys...


Kpd yg masih SINGLE
Cinta ibarat kupu2. makin kau kejar, makin ia mhindar. tp, bila kau biarkan ia terbang, ia akan mhampirimu d saat kau tak menduga.. cinta mampu mbahagiakanmu, tp sering pula ia mnyakiti.. tp, cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan kpd sesseorg yg layak mnerima...


kpd yg ragu2 dgn PERNIKAHAN
cinta bukannya mcari seseorg yg SEMPURNA, tetapi menemukan seseorg yg mampu mjadikan dirimu sempurna...


Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL
JANGAN katakan “AKU CINTA PADAMU!” bila kau tdk benar2 peduli. Jgn bicarakan soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila apa yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung “UNTUK MENERIMANYA” saat ia terjatuh.


Kepada yg PATAH HATI
Sakit… patah hati… bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yg boleh diambil sbg pengajaran dan hikmahnya.


Kepada yg BELUM PERNAH JATUH CINTA
Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jgn sampai terjerumus. Biar selamba tp stabil. Berkongsilah tetapi jgn tak adil. Cubalah utk memahami tetapi bkn bermakna tdk boleh meminta apa2. Bersedialah utk terluka dan menderita, tetapi jgn simpan semua rasa sakit jika itu yg benar2 dialami.


Kepada yg ingin MENGUASAI
Hatimu patah melihat org yg kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa org yg kau cintai ternyata tdk bahagia dgn mu..


Kepada yg takut MENGAKUI
Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui perasaanmu terhadapnya.


Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TELAH PERGI
Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau tlah mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak. Kalau sekarang dia sudah tdk layak, 10 thn dr sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan.


Cinta memang indah tp byk ranjau onak berduri didlmnye…. Renung2kan.


sabar vs. cerita kami


as salam!

guys, kebelakangan ni, semacam xde idea nk update enche belog. huhuhu... mungkin dsebabkn terlalu memikirkan hal kerja, maka, secara tidak langsung idea yg merepek2 pun semakin susut... hahaha... mane tak nye, berturut2 ni dok update data.. naik pening gak kepala.. mane nk kejar student, mane nk kejar cikgu nye plak.... dlm masa tu plak, tpaksa attend bengkel ini la, bengkel itu la, meeting itu la, meeting ini la... alahai.. byk keje tau... huhu.. tapi, ape boleh buat, dh tugas kan.. smua tu tugas rasmi gak.. kene la wat dgn sehabis baek... :)

ok, cukup la tu utk mukadimah... ;p skrg teruskan kpd tujuan atau objektif utama kewujudan entri ini... hihihi...

guys.. lately kan, dlm sibuk2 setel hal kerja, sempat jgak ina fikir pasal diri sendiri, pasal cerita kami..... hurm..... ntah la.. ina pun xtau nk story mcm mana...

tp yg pasti... kejadian itu, tragedi itu, sememangnya Tragedi Oktober.... ssah utk ina lupakn hal tersebut, wpun ina paksa diri ina utk lupakn those things, tp, hanya Allah je tahu, betapa hancurnya hati ina... ina cuba utk meneruskn cerita kami, trus memberi ruang dan pluang spy kesilapan itu dperbaiki dan dpt mbuktikan ksilapan itu tidak akan diulangi d masa hadapan... tp, sbg manusia biasa, ina akan sering teringt those unwanted memories... n pd saat tersebut, ina wish sngt2 yg ina boleh pilih those unwanted memories from my Short-term Memory & Long-term Memory and then press button SHIFT+DELETE! :'( tp, apakan daya kan... memory manusia bkn nye mcm memory lappy, pc.. huhuhu.... so, tpaksa la ina kuatkn smngt, tabahkn hati dlm menempuhi saat2 terkenang akan those unwanted memories....

hurm.... apa yg ina pasti, setelah apa yg berlaku dlm cerita kami, kesabaran itu penting utk ina teruskn jugak perjalanan cerita kami...

doakan ina ye guys spy kuat smangat dan sntiasa bsabar dlm meneruskn cerita kami oke? kla.. kite jumpe lagi dlm entri lain oke... wassalam...


"syg, walau apa pun yg berlaku.. sentiasa ingt kata2 kmk yg cgek ya..."

Tuesday, November 1, 2011

its NOVEMBER...


as salam!

guys... agak lama jugak ea ina x update dis blog.. mana tak nya, kesibukan melanda diri ini sepanjang bulan Oktober... program sekolah dan daerah bertimpa2... smpaikn, sepanjang bulan oktober ina xblik Sibu.. huhuhu... papa pun, smua tu tugasan yg telah dberikan, maka, perlulah dlaksanakan dgn sehabis baek, bukan? :)

ok, hari ni masuk bulan baru dh... its NOVEMBER! kalo dh november ni, mmg akan mjadi teramat bz, with data yg perlu dkemaskini - spt data Pemulihan, data LINUS dan data PROTIM.. boleh dikatakan, bulan ini adalah bulan data... hihihih...

itu baru satu, blum lagi xtvt lain... minggu depan Sukaneka PIBG Sekolah, lepas tu, Majlis Penyampaian Sijil & Hadiah... spt biasa, ina akan melontarkan suara yg xbrapa nk merdu masa MPSH nnt... wpun majlis tersebut adalah majlis peringkat skolah, tp, dgn kedatangan tetamu jemputan dari kalangan YB, maka, secara automatiknya majlis tersebut akan mjadi sebuah majlis formal yang sangat formal lah (hahah. ape punye ayat daaa~ :p) papa pun, guys tolong doakan smoga majlis tu berjalan dgn lancar ea... tengkiu!

lastly, but not least, yg paling penting adalah, CUTI SEKOLAH AKAN BERMULA PADA 18 NOVEMBER NANTI!! hikhik... mengalahkan murid2 plak kan cikgu ni... ina bukan ape, byk bnda ina nk setel swaktu cuti sekolah nnt, selain dpd tugas d sekolah.... apekah bnda yg nk d setel tu, aaa.. nnt2 ina story mory oke..

kla guys.. ina nk prepare ckit sebelum masuk kelas.. nk jage exam budak2 ni... tkcare ye guys.. wassalam!


"Dear November, please be good to me. Because, October disappoint me."