mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Tuesday, February 22, 2011

penat. tapi boleh lagi senyum!


Salam!

guys.... lame x update en.belog. agak bz lately.. tp bukan bz d sekolah. tp bz d stadium Dalat. huhu.. mesti korang pelek.. pesal plak cikgu ni sibuk kat stadium bukan kat sekolah atopun kat kelas kan kan kan... hihihi.. meh ina story mory kat korang ea...

ari isnin yang lepas.. ms perhimpunan pagi nk mula, PKHEM tnye ina... pihak pejabat nk lantik ina jadi jurulatih olahraga untuk daerah Dalat. ina dgn blur d pagi hari, d tambah lagi dgn pagi isnin, smakin bertambah2 blur ina pon hanya mampu menjawab dengan memberi reaksi muka yg pelek. (korang try ar imagine cmne tu. ayat ina pon dh berbelit2 dh ni smata2 nk bgtau korang pelek nye ina pagi tu...) hahahha. bukan ape.. ina terkejut ms tu.. tibe2 je timbul isu tu. angin xde, hujan renyai2 pon xde, tibe2 pkhem tnye... huhuhu.. pastu PK KK pon menyampuk. dan trus menceritakn perkara sebenar. beliau bilang, pegawai KK d PPD Dalat memohon seterusnya melantik ina utk mnjadi Jurulatih Olahraga Daerah Dalat. ina pon pelek, knp lak derang pilih ina... huhu... pastu PK KK pon story mory the details.. ms phimpunan tu, ina ambik masa utk berfikir sama ada nk terima ato x bnda alah tu... last2, habis je phimpunan, ina pon tye lagi PK KK.. trus die suruh ina bercakap terus dgn pegawai tersebut.. mule2 ina nk tolak, lpas tu, pegawai tu mcm mharap sngt, trus ina ckp ina try je la.... n die berterima kasih yg amat sangatttt... :DD

pastu, ina balek kuarters, trus tuka baju then pecut g stadium utk lapor diri dgn pegawai d sana plak... ms ina smpai, derang dh habes training... so, ina just follow derang balek ke tempat penginapan atlit2 iaitu d SK Sg. Ud.. ms kat sana, br la berjumpa bos... alahai.. lemah lutut la plak bile kene btugas dgn bos ni... huhu.. tp, kite kene profesional kan.. so, buat biasa saja, laksanakn tugas dgn baik.

ms smua jurulatih berkumpul, en.bos pun mengucap slamat datang kpd ina.. die ckp, die rekruit ina dan sedaya upaya utk memberi tunjuk ajar dlm smua acara.. sbb jawatan ni bertaraf tetap dan berpencen. huwaaa.... rs nk nanges dgr... pastu die smbung lak... itu pon kalo ina masih single. kalo dh berdua esok2, mungkin akan ada kekangan la.. hikhik. so, ape kate, kawen cepat2. dpt elak drpd tugas ni... huhu...

ok, berbalek kpd cerita asal.......... lpas pbincangan tu, kitorg masing2 balek ke tempat penginapan atlit utk sesi bersama atlit plak... so, mcm tu la kisah nye.. so, ari2 la ina akan berada d stadium bersama juruletih2 yg lain n atlit2 dr seluruh daerah dalat selama seminggu lebey... masa training-> dr jam 630am-10am, 3pm-5pm setiap hari. ms d antara tu plak, budak2 ada aktiviti utk d tempat penginapan. mereka akan buat kerja yg d edarkn oleh jurulatih..

so, mcm tu la xtvt harian ina sehingga minggu dpan..lpas kejohanan, br la ina balek ke skola dan mjalankn tugas seperti biasa..... huhuhu.. rindu nk ngajar... xpe2.. bnda ni pon penting jugak.. utk memajukn sukan dan diri sendiri...

satu je yg xbes... berjemur dan berhujan d stadium.... dh la bdn xsihat sepenuhnye lagi.. tambah plak dgn aktiviti gini... pastu smakin hitam kulit yg xberapa nk puteh ni... huhuhu.... xpela.. demi utk tugas dan daerah dalat, ina hadapi jugakla... ape lagi kn... mlm2 kene la ina bercinta dgn bedak sejuk... treatment terbaek psiapan utk majlis nnt..... huhuhuhuhu....

kla guys.. mate pon dh nantok.. nk titon. penat berjemuran.. len kali kalo ade mase, ina update lagi eh.... thanks wat sesapa yg sudi bace coretan ina yg xseberapa ni... daaa~

Sunday, February 20, 2011

hujung minggu yg agak suram


Salam!


guys..... rindu nk update en.belog. ina baru je balek dr rumah family kat Kpg. Balan... sampai2 je rumah petang semalam, trus ina terbaring.. badan rs lemah yg amat sangat... mlm tu, adek kejutkn suruh mandi, pon ina x bangun... kepala berat, mata berat, tekak dh rs sakit, hidung dh mula berair.. ala.. perkara paling xbes la ni... nk demam... huhuhu.. bila ina kira2 lik, mmg betul la.. 3bulan yg lepas ina last demam.. patot la nk demam lagi.. dh mmg cukup time utk demam... hahaha.. demam ina pelek skit, berkala kn... :P

so, smalam, ina bgn agak lewat, dlm kul 930 kot, ina g basah2kn badan.. pstu smbung lik tdo.. adek suroh makan, ina xmo... tekak ina mmg xley nk masuk makanan... huhuhu... pg ni ina bgn, ingtkn dh ok.. rupe nye makin teruk.. xpela.. ina redha je la.. Allah nk menguji, nk mengingati kita, nk mhapuskn dosa2 kecil... alhamdulillah.. syukur....

lpas mandi2, ina bfast, pastu ina jalan2, pusing2 rumah, ina godek2 la pape yg patut kat rumah tu... then, badan rs lemah agi.. ina baring smpai la tgh ari.. mak masuk bilik, kejut suruh makan... then die tnye, dmam ke? ina hanye mampu mengangguk... huhuhu... tp, ina gagahkn diri, d cuci muke segala.. ms tu ina nengok adek ngah prepare makanan... die ajak makan. so, ina pon on, n duduk makan.. ina just mkn ckit je.. tekak ni masih lagi rs xselesa... pastu mak bagi panadol, suroh makan... angguk je mase tu.. (huwaaa.. perkara paling xsuke bile kene makan panadol!!) lpas makan nasi, trus lupa nk makan panadol. (erk~ lupe ke buat2 lupe nih?? haha) lpas mkn, adek ckp nk g mancing... nk join, tp badan xlarat.. die ckp, mancing kat dpan je.. so, pon ok je... gagahkn diri ni wpun masih rs xlarat.. demi utk meneman adek, ina join die skali...

kitorg plan mancing udang... umpan ade dh.. pastu kitorg jatuhkn la kail.. ms dok tunggu tu, ina trasa pancing yg ina pegang tu mcm bgerak2... so, ina pas kat adek. (takot punye pasal!!!) pastu, adek angkat, umpan habes, tp, udang xde.. dh terlepas... kesian.. xpe2. yg penting ina dh tau dh cmne feel ade sesuatu mkn umpan kite... :P

so, adek pasang balek umpan.. ina pindah tempat lak.. sbb kat tempat mule2 agak panas.. so, ina carik tempat teduh ckit... xlame lepas ina jatuhkn kail, ina dok borak2 ngn adek.. adek plak dok kutuk2 ina.. die cakap, mane nk dpt pape kalo ina duduk kat ctu... ina cakap lar kat die.. xpe la.. (sabar itu kan ada manisnye... betol x korang???) xlme lepas tu.. ina saje2 men tarik pancing ina, pastu ina terkejut, sbb ade benda meronta2 kat dlm air.. trus ina melompat2 panggil adek.. adek pon dtg, g tarik.. ina dpt ikan!!!!!!! hahaha.. seronok bukan kepalang tu... first time ngail, first time jugak dpt ikan. ikan ape, ina xtau name die. xpnah nmpak pon ikan tu. huhu..

lpas ina dpt ikan tu, adek g tengok pancing die. tp mcm biase.. xde pape2. die pon frust. tros xmo mancing lagi dh.. alahai adek. ciannye. xpe, nnt kalo akak dh sihat, kiter g sungai kecik pastu kite mancing kat sane ea... :D

so, itu antara aktiviti hujung minggu ina... selain memancing n aktiviti tdo... b4 ina end kn entry kali ni, jom tengok gmbr yg adek paan amek ms kitorang mkn2 kat Mya's Cafe, Mukah hari jumaat mlm sempena birthday ina 15 Rabiul Awal 1432H yang lepas.. jumpe lagi dlm entry yg akan datang oke.. korang doakn ina cepat2 sembuh tau.. muaaaaahhhh!!


| iNa with her 6 slices of different cakes @ Mya's Cafe, Mukah |

| iNa with adek n their 6 slices of different cakes @ Mya's Cafe, Mukah |



- adek, tengkiu sbb blanja kitorang makan!
- adek paan, tengkiu sbb rajen banget g tangkap gmbr kakak berdua..
- Mr.J, tengkiu sbb sudi datang dr jauh n teman kitorg merempit balek Dalat (lane 1way, jd 2ways ea.. bile ade keta dtg dr dpan, bukan men laju kamu masuk balek lane asal. dush2! mujor kami yg baek hati d blakang memahami. huhu)

Saturday, February 19, 2011

Muhasabah Cinta


Salam!

guys... nk share satu lagu yg amat syahdu... hayati lirik die k... enjoy the song!!



Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu


Friday, February 18, 2011

Salam Hari Lahir!


Salam!

15 Rabiul Awal 1405H - 15 Rabiul Awal 1432H
27 tahun bernafas d bumi yg Maha Esa. ALHAMDULILLAH

SELAMAT HARI LAHIR INA!!



sebelum tu.. ina nk mintak maaf bebanyk.. sbb menimbulkn kekonfiusan pada sesetengah individu.. (dan ada yg tanye, ade jugak yg ckap xbek menipu...) huhu...

k guys.. rs nye, entri yg lepas ina dh btau pasal 15 Rabiul Awal, myb ade yg xfollow kan.. xpe2...
korg leh view entri ni lik...

bg ina la kn, xsalah rase nye kalo kite nk celeb birthday kite ikut kalendar Islam... sbg umat Islam, xsalah kita mengagungkn kalendar Islam... xkan nk celeb hari raya, puasa je br nk ingat kalendar Islam.... kalo boley, dlm kehidupan kite seharian pon, kita boley rujuk n guna tarikh2 dlm kalendar Islam ni... contoh la kn, tarikh utk akad nikah ker, tarikh sanding ker (ni x, trend skrg, nk khwen, pilih tarikh yg bes2 mcm 11.11.11. sigh.) tarikh bday dan lain2... hurm.. tu cume pandangan ina yer... sorry la kalo ade yg x sependapat dgn ina... huhu..

btw, bg yg wish kat FB, sms ina, wish dpan2... tengkiu soooooo much utk doa2 kalian... amiin!!!!!! ALLAH saja yg dpt mbalas smua tu... :D

so, mlm ni.. jom ikut ina... kita g makan kat Mya's Cafe.... sape2 yg berdekatan Mukah tu, kalo rasa xmalu, meh ar join.. tp jgn la lupe bwk hadiah ke, buah tangan ker... hahahha.. ina akan ade kat sane mlm ni.. ehek! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
kla guys.. rs nye tu je nk melalut arini.. nk rehat2 dulu.... take care ye smua.. hepi2 slalu... muah muah muah!!! daaa


ehem2.maafla kalo ade yg terasa ke ape.. ini cume pendapat peribadi. harap maklum.

janji


Salam!

guys.. enjoy this song.. hayati lirik die sambil dengar lagu tersebut... ulang 2 3 kali, br korang paham apa yg ingin d sampaikn dalam lagu ni.... lg ni mmg ade kaitan ckit dgn life ina.. dari awal lagu smpai lah ayat terakhir, mmg kena la... huhuhu.. papapon, hope korang fhm apa cerita d sebalik lagu ni eh...



Saat ku buka hati yang lama tertutupi
Terasa enggan dan bimbang jiwaku
Baru aku mencoba setelah ku berjanji
Menantikan cinta yang lama pergi

Ingin ku isi hati dengan cinta yang baru
Agar sepi tak ku rasakan lagi
Namun masih teringat aku akan setia
Menunggumu sampai waktunya tiba

Kau kembali memberi perhatianmu
Ketika aku di sini terabaikan
Maafkan aku jika kau tak kembali
janji yang sempat terucap kan ku ingkari


Tuesday, February 15, 2011

aktiviti bulan Februari


Salam!

guys..... kat cni kan, bulan 2 dh mcm2 aktiviti yg berlangsung... mule2, kene tolong guru2 senior utk latih dak koir... pastu, ade sambutan Maulidur Rasul Peringkat Daerah Kecil Oya plak... pasni, ina sibuk melatih pasukan bola jaring skolah... xtau la ape lagi aktiviti yg akan berlangsung nnt.... kite tunggu dan lihat je.. kalo big boss bagi tugas, SYMP le jawab nye.. hehehe... korg tau x ape SYMP ni??? meh ina share knowledge (knowledge la sangatttttt~) ckit....

SYMP ni apek nye keje lah... tibe2 type bnda alah ni ms chat. ina blur mule2. ingt bnda alah ape lah SYMP ni... rupe2 nye.. Saya Yang Menurut Perintah... hahaha.. ada singkatan rupe nye.. eh, ke korg dh tau???? ke ina yg tertinggal bas niii... huhuhuuhhu... xpe2.. bg yg xtau sm mcm ina, anggap la bnda ni bnda baru utk korang ek.. sm2 kite aplikasi kn penggunaan SYMP dlm khidupan seharian... :P

kla guys.. melalut plak ina... hehehe.. k k.. ni ina nk upload gmbr aktivti koir d SJK (C) Yak Tee sempena perasmian dewan baru derang + sambutan tahun baru Cina jugak kat skolah derang.. YB Fatimah dtg skolah utk merasmikan bnda alah tu.... then, gmbr sepanduk2 ms sambutan Maulidur Rasul Peringkat Daerah Kecil Oya...

: @ SJK (C) Yak Tee; pasukan koir SK DPM bergabung Yak Tee :


: Sepanduk SK Kpg Senau :


: SK Kpg Bakong :

: ini sepanduk sekolah ina :) :


: cube teka ape ade dlm LOVE ni :

Monday, February 14, 2011

cinta - harapan - kecewa - percaya


- Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan, kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan -


Salam!

guys.. hayati la bait2 kata yg penuh makna kat atas tu... apa yg penting, sentiasa yakin akan ketentuan Illahi.... pasti akan datang satu hari nnt, kamu kn bertemu dgn jodoh kamu... usah risau sekiranya lambat... kerna, Dia lebey mengetahui apa yg terbaik buat kita... bersabarlah wahai hati....

Sunday, February 13, 2011

tentang kamu




Ku tak bisa menapak
Ku tak bisa membaca
Tentang kamu
Tentang kamu

Kau buat ku bertanya
Slalu dalam hatiku
Tentang kamu
Tentang kamu

Reff:
Bagaimana bila akhirnya ku cinta kau
Dari kekuranganmu hingga lebihmu
Bagaimana bila semua benar terjadi
Mungkin inilah yang terindah

Begitu banyak bintang
Seperti pertanyaanku
Tentang kamu
Tentang kamu




jom layan lagu ni guys...... agak slow ckit tempo die...
"apek, hayati lirik okie~"
rindu, titik!!
huhu

Saturday, February 12, 2011

menanti detik 15 Rabiul Awal 1432H, ♥


Salam!

guys... ina xsabar betol nak menanti detik 15 Rabiul Awal 1432H... tarikh ni amat bermakna dalam hidup ina... pada jam 3:24 am; 15 Rabiul Awal 1405H, ina telah selamat dilahirkan oleh bonda tersayang... so, korang faham la kan nape ina menanti detik 15 Rabiul Awal ni...

mybe ramai antara kita dok sibuk celebrate bday tahun Masihi.. tp, ina plak.. setiap tahun ina akan ingt tarikh ni n akan buat la ape2 yg patut.. xkisah la kalo org xwish, yg penting ina lakukan sumthg utk diri ina pon dh cukop... :)

papepon.. ina akan nantikan kehadiran Jumaat depan dgn penuh sabar.

Wednesday, February 9, 2011

happy birthday mr.cinta! ♥



mr.cinta, its ur bday rite...?? sorry lmbt wish.. bukan sngaja... but u noe la kan. me really bz uruskan file LINUS terchenta last nite smpai tertdo.. huhu... so, me harap, kamu ok2 saja d sana, happy2 slalu.. smoga apa yg d ingini dpt dcapai, sentiasa dlindungi d bwh rahmatNya, d murahkn rezeki, berjaya, bahagia d dunia n akhirat. amiin!
apek, cpat2 la balek cni.... huhu... mishiu~!! ♥
dis is 4u..

"Happy Birthday" means much more
Than have a happy day.
Within these words lie lots of things
I never get to say.
It means I love you first of all,
Then thanks for all you do.
It means you mean a lot to me,
And that I'm proud of you.

But most of all, I guess it means
That I am thinking of you
on this very special day,
Happy Birthday.


Tuesday, February 8, 2011

moment


Salam.

guys... this entry ina akn upload gmbr2 yg mberi mksud dlm hidup ina.... nntikn pertambahan gmbr ea d masa akan datang... ;)

: mase kat stadium Dalat. br habis penutupan kejohanan olahraga sekolah dalat :

: one of the greatest moments & precious gift that ALLAH gave to me in this life.
Alhamdulillah. hanya kerana gurau senda & gelak tawa mereka, aku bahagia sekarang :



: another precious moments capture by mr.kario! thanks :



yippie!


TADA~!!!!


Salam!

haaa... nila hasilnye ina berjalan2 d sekitar bandar Sibu last 2 weeks... huhuhu... akhirnye, dh dpt kain utk wat wedding dress utk majlis bulan 3 nnt... hoho... kain ni utk d luar, yg dlm ina bli kain satin warne purple gelap... xsempat lak g amek gmbr kain satin tu.. xpela, korang bayangkn sendiri la eh :D

ms nk upload gmbr ni td, ina ingt nk edit gmbr ni dulu, tp xjadi plak. sbb nk mengekalkn warna purple kain dlm gmbr ni...

"apek, ni la kain nye. g ar carik sendiri eh kain satin wane pepel"

kla guys.. later on ina update lagi... dats all for now... c ya when i c ya.. hihihi ;)

bila kebosanan melanda.....


Salam!

guysss... ape yg korang akn wat bila d terjah oleh enche kebosanan? hehehe.... skrg ni byk keje, tp xde mood nk buat keje... badan pon lemah je ni.. byk sngt kot berfikir, bab tu xde mood nk wat keje... adehhh.... ape la naseb badan kn... huhuhu...

tp kan... kalo dating ngn enche photoshop, smpai mlm pon layan taw... hahaha.... dlm byk2 keje tu, smpat lagi kn nk dating2 ngn enche photoshop. ape lah kamu ni ina!! heh~ :P

akibat sy kebosanan d kelas, maka sy pon mengambil2 gambar, kemudian mengedit2 gmbr tersebut. hasilnya ada d bawah. xde la canteq mane pon. asal sedap mata sy memandang sudah cukup. lalalal~ ;)

kla guys. nnt ina update lagi eh. nk godek2 fail LINUS jap. ade meeting kat PPD ptg karang. huhuhu

-Always remember to be happy because you never know who's falling in love with your smile-


Monday, February 7, 2011

-mr.cinta-


Salam!

hari ni hari isnin. tp kan.. mmg xde mood nk wat keje arini.. trasa amat la tidak produktif. huhu... myb masih nk bercuti lagi kot.. hehehhe...

tp kan.. yg pasti nya... amat lah merindui mr.cinta yg jauh d sebrang laut china selatan.... huhuhu..... apek, bilakah kamu mahu pulang??? :(

Saturday, February 5, 2011

kehilangan mood!


Salam!

huwaa... part paling xsuke bila kehilangan mood. nk dptkn balek mood tu punya la payahhh. ape kate, kemas2 barang, kite g tdo je. hurm.... T_T


"en.sedey, sila main jauh2. khadiran kamu tidak pernah saya hargai. sila la lawati kehidupan org lain plak. smpai bl mahu melihat sy d selubungi rs sedey nih. pleeeaaassseeeeeeeee~" T_T



-tears are words the heart can't express-

misi menunggu durian jatuh ke riba


Salam!

guys... yesterday ina berkesempatan lagi utk trun ke kebun. tp kali ni bersama ayahanda dan bonda tersayang.. aritu ina g dgn family yg kat Dalat tu je.... parents ina dtg dari Sibu ari Rabu aritu.. dtg semata2 nk makan durian (kat pasar Sibu jual sebiji RM30, sape nk beliii!!!) hehehehe...

smpai2 je kat kebun, ina n adek smbil d temani bapak terus g meronda2 utk menunggu durian jatuh ke riba... hihihihii.... bonda plak lepak2 kat pondok with mak... ayahanda plak g mancing kat sungai xjauh dr pondok kitorang... penat2 je kitorang g ronda2, kitorang lik ke pondok bersama hasilnya... lepas tu, ape lagi.. aktiviti makan2 dian (durian) lerrr.... hihihihih...

jom nengok gmbr2 yg ina snap. (sila jgn biarkn air liur anda meleleh oke!) ngahahahahahahah :D


: kami otw ke kebun. sempat lagi tuhhh :

: pemandangan d kebun; rambutan :

: pemandangan d kebun; dian & petai :

: ini Charlie; br je bg nama smalam. hihi :

: ini Bruno; pon br dpt nama smalam :

: adek ngah bukak dian :

: misi makan dian with sagu. dapnyerr :

: kenyang dh. terduduk je kat pondok :


: pokok paku besar :

: ini pokok balau @ sago @ rumbia :

: ini kat kebun kazen mak :

: dak2 kecik kat kebun kazen mak :

: ini pisang hutan. nyum2. sedap ni kalo wat kari :

: ini ulat mulong. sape nk? nyum2. dap2. haha :

amacam? nmpk seronok x aktiviti menunggu durian jatuh ke riba?? hihiihi.. sape nk join, meh ar dtg cni sebelum durian habis... kalo dh habis, kene tnggu next yr la ea... ;)

kla guys.. tu je kot utk entri kali ni.. kite jumpa lagi entri yg seterusnya bila jari jemari ina trasa ingin menari2 d atas papan kekunci yg comel2 nih.. daaa~ ;)

Thursday, February 3, 2011

aishiteru ♥


Salam!

guys.. nk share satu lagi lagu dgn korang.. enjoy the video clips n the lyrics yeah..



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan


walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru


hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


Tuesday, February 1, 2011

tak ingin dicintai by Astrid


Salam!

guys.. jom layan lagu ni dulu... cam bes jer... kat bawah tu ina ade letak gak lirik lagu ni... sesuai utk mereka yg masih mencari cinta d luar sana.... ;)



aku tak ingin dicintai bila tak sepenuh hati
aku tak ingin dimiliki bila tak sepenuh hati
aku tak mau kau sayangi bila kau setengah hati
aku tak mau kau ingini bila kau setengah hati

reff:
karena hatiku tak akan ku beri
pada kekasih yang tidak baik hati
jadi daripada aku mengharap kesungguhanmu
aku lebih memilih pergi dan cari penggantimu

aku tak ingin mencintai bila tak sepenuh hati
aku tak ingin memiliki bila tak sepenuh hati

repeat reff
karena hatiku tak akan ku beri
pada kekasih yang tidak baik hati

repeat reff [2x]
aku tak mau kau sayangi bila kau setengah hati
aku tak ingin dicintai, aku tak ingin dimiliki
aku tak mau kau sayangi, aku tak mau kau ingini



ok gak lagu ni.. skali skala tukar mood plak dgr lagu2 gni kan.. hehehehe... kalo ade lagu yg bes2 nnt ina share lagi eh... kla guys.. jumpe lagi entri yg baru... daaa~

♥ bedak sejuk ♥


Salam!

guys... arini nk share sumthing pasal bedak sejuk.. ;) mesti korg tau kan pasal bedak sejuk ni.. mesti mak2 or nenek2 or kakak2 korang dulu pnah pakai (still pakai) bedak sejuk lg skrg ni kan.. ina mase kecik2 dulu rajin banget pakai bedak sejuk nih.. sjak masuk skola menengah, punya la malas nk g tempek bedak sejuk tu. padahal bukan ssah pon... hahaha...

so, skrg ni.. melihat keadaan kulit muke yg smakin terok, maka dgn itu, aritu ina g jalan2 cari bdak sejuk kat bandaraya Mukah.. puas pusing2, last2 jumpa jugak. punya lah hepi. ♥ mlm tu, bermula la episod memakai bedak sejuk... hihihihi...

btw, kat bawah ni ina share ckit kelebihan bedak sejuk utk info buat korang... ;)

  • Melicinkan kulit muka
  • Memberi kesegaran pada kulit
  • mengurangkan kadar pengeluaran sebum / minyak pada kulit
  • menanggalkan sel kulit mati
  • membantu sejukkan kulit
  • membersih dan menegangkan wajah

kla guys.. dats all utk kali ni. jumpa lagi entri akan datang.. daa~