mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Tuesday, February 22, 2011

penat. tapi boleh lagi senyum!


Salam!

guys.... lame x update en.belog. agak bz lately.. tp bukan bz d sekolah. tp bz d stadium Dalat. huhu.. mesti korang pelek.. pesal plak cikgu ni sibuk kat stadium bukan kat sekolah atopun kat kelas kan kan kan... hihihi.. meh ina story mory kat korang ea...

ari isnin yang lepas.. ms perhimpunan pagi nk mula, PKHEM tnye ina... pihak pejabat nk lantik ina jadi jurulatih olahraga untuk daerah Dalat. ina dgn blur d pagi hari, d tambah lagi dgn pagi isnin, smakin bertambah2 blur ina pon hanya mampu menjawab dengan memberi reaksi muka yg pelek. (korang try ar imagine cmne tu. ayat ina pon dh berbelit2 dh ni smata2 nk bgtau korang pelek nye ina pagi tu...) hahahha. bukan ape.. ina terkejut ms tu.. tibe2 je timbul isu tu. angin xde, hujan renyai2 pon xde, tibe2 pkhem tnye... huhuhu.. pastu PK KK pon menyampuk. dan trus menceritakn perkara sebenar. beliau bilang, pegawai KK d PPD Dalat memohon seterusnya melantik ina utk mnjadi Jurulatih Olahraga Daerah Dalat. ina pon pelek, knp lak derang pilih ina... huhu... pastu PK KK pon story mory the details.. ms phimpunan tu, ina ambik masa utk berfikir sama ada nk terima ato x bnda alah tu... last2, habis je phimpunan, ina pon tye lagi PK KK.. trus die suruh ina bercakap terus dgn pegawai tersebut.. mule2 ina nk tolak, lpas tu, pegawai tu mcm mharap sngt, trus ina ckp ina try je la.... n die berterima kasih yg amat sangatttt... :DD

pastu, ina balek kuarters, trus tuka baju then pecut g stadium utk lapor diri dgn pegawai d sana plak... ms ina smpai, derang dh habes training... so, ina just follow derang balek ke tempat penginapan atlit2 iaitu d SK Sg. Ud.. ms kat sana, br la berjumpa bos... alahai.. lemah lutut la plak bile kene btugas dgn bos ni... huhu.. tp, kite kene profesional kan.. so, buat biasa saja, laksanakn tugas dgn baik.

ms smua jurulatih berkumpul, en.bos pun mengucap slamat datang kpd ina.. die ckp, die rekruit ina dan sedaya upaya utk memberi tunjuk ajar dlm smua acara.. sbb jawatan ni bertaraf tetap dan berpencen. huwaaa.... rs nk nanges dgr... pastu die smbung lak... itu pon kalo ina masih single. kalo dh berdua esok2, mungkin akan ada kekangan la.. hikhik. so, ape kate, kawen cepat2. dpt elak drpd tugas ni... huhu...

ok, berbalek kpd cerita asal.......... lpas pbincangan tu, kitorg masing2 balek ke tempat penginapan atlit utk sesi bersama atlit plak... so, mcm tu la kisah nye.. so, ari2 la ina akan berada d stadium bersama juruletih2 yg lain n atlit2 dr seluruh daerah dalat selama seminggu lebey... masa training-> dr jam 630am-10am, 3pm-5pm setiap hari. ms d antara tu plak, budak2 ada aktiviti utk d tempat penginapan. mereka akan buat kerja yg d edarkn oleh jurulatih..

so, mcm tu la xtvt harian ina sehingga minggu dpan..lpas kejohanan, br la ina balek ke skola dan mjalankn tugas seperti biasa..... huhuhu.. rindu nk ngajar... xpe2.. bnda ni pon penting jugak.. utk memajukn sukan dan diri sendiri...

satu je yg xbes... berjemur dan berhujan d stadium.... dh la bdn xsihat sepenuhnye lagi.. tambah plak dgn aktiviti gini... pastu smakin hitam kulit yg xberapa nk puteh ni... huhuhu.... xpela.. demi utk tugas dan daerah dalat, ina hadapi jugakla... ape lagi kn... mlm2 kene la ina bercinta dgn bedak sejuk... treatment terbaek psiapan utk majlis nnt..... huhuhuhuhu....

kla guys.. mate pon dh nantok.. nk titon. penat berjemuran.. len kali kalo ade mase, ina update lagi eh.... thanks wat sesapa yg sudi bace coretan ina yg xseberapa ni... daaa~

No comments:

Post a Comment