mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Tuesday, August 23, 2011

saya nak pindah!


as salam!

guys.. lately, ina sering berfikir.. adakah jalan mudah utk ina transfer ke Sibu dlm ms terdekat ni?? hati ni meronta2 nk transfer Sibu, duduk dgn family especially with mak n abah. kalo dok rumah, leh tengok muka mak abah, dpt jugak pahala tengok muka org tua kita..

ina dah dok asing dari family since ina berumur 13tahun lagi.. perjalanannya cmni...
  1. since form 1 ina dok asrama...
  2. abes SPM, smbung lak Matrikulasi kat Labuan.
  3. then, masuk U.
  4. abis blajar kat U, dpt keje kat KL.
  5. abes kontrak kat KL, ina sambung lak amik short courses SHO.
  6. lpas abes short courses, ina sambung wat KPLI kat Terengganu.
  7. pastu, dh habes pengajian, posting plak jauh dr rumah
dan atas sbb2 di atas la ina nk sngt dok ngn family skrg ni.. tringin sngt la nk duduk kat rumah secara tetapnya... mcm adik bradik ina yg lain.... jeles sngt kat derang. dpt keje dkat2 dgn rumah. boleh tengok muka mak abah, leh makan masakan mak.... :(

kalo kite nk kira secara kasar, ina dh dok asing dari family selama 14 tahun... skrg ni, kalo ina balek pon, dok kjap2 je kat rumah.. kalo boleh, nk dok slamanya dgn family... tak kisah la korang nk kata ape kan.. tp ntahla.. lately mmg trasa sngt nk spend time dgn family.... harap2, nnt ina dpt pindah n dok dgn family ina dgn kadar yg segera ea. korang tolong doakan ina oke...

pesanan ina utk korang yg dpt stay dgn family..

hargailah setiap saat atau detik itu bersama org yg tersayang....... jgn sia2kan peluang n ruang yg korang ada... korg pasti akan merindui detik itu sekiranya ia tiada d masa hadapan!



"Ya ALLAH.. berikanlah aku kesempatan utk berada berdekatan dengan orang tua ku, kerna aku terlalu rindu utk bersama mereka setiap hari......"



No comments:

Post a Comment