mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Saturday, August 27, 2011

finally.....


As salam!

Alhamdulillah... Syukur...

itu saja yg mampu diucapkan, kerana dgn izin ALLAH, ina n mr.cinta dpt jugak bjumpa akhirnya.. setelah beberapa tahun dok contact tru fs, ym, fb & fon, ahernya, 26.08.2011, jam 6:15pm kitorg berjumpa pertama kalinya at Sibu Airport - amek mr.cinta yg br je smpai dr Sjung, pulang bercuti raya...

utk pengetahuan smua la kan... kitorg kenal dah lama.. agak lama... since 2007.. tp, kalo xsilap ina, tahun 2001, rs2nya ina pnah jumpa dia n geng, tp ms tu dia bukanlah org yg ina nk jmpa.. yg ina nk jumpa, kawan die. so, xde la sibuk2 nk borak ke ape.. hikhik..

pastu, thn 2007 plak, ina mula kenal or rapat sbb die kwn kpd ex-kekaseh. hahaha.. ms tu, zaman friendster lagi. n dia request nk jd fren sbb die tgk gmbr ina ngn ex-kekaseh. lpas tu, berlarutan la ke zaman ym.. n dia sumtimes jd tempat ina mengadu kalo ade prob ngn ex-kekaseh ;p (ms tu masing2 ada fruit-heart yg tersayang.. so xdela timbul prasaan yg lebey2 kan, skadar rapat gtu jer..)

masa berlalu & bila masing2 dh bz - die dgn kerjaya & ina plak smbung maktab plus hub dgn ex-kekaseh dh tamat, maka, keakraban kitorang pon smakin susut. << ape punye ayat nih.. ?? hakhak~ dan masa tu, masing2 mula bawak haluan masing2...

then.......... kitorg rapat balek sejak kejadian aritu... :) kejadian ape? jom2.. ina story..

pada satu hari.... << ceyceycey... mase ina post status kat fb "Jangan rapat, bimbang nantikan melekat." die mule meng-komen status tersebut... setelah kejadian komen-meng-komen, maka bermulalah episod baru dlm hidup kitorang.. kitorg mula rapat, smpai sekarang...

semuanya ini berlaku dgn izin ALLAH... mmg la ina dgn mr.cinta dh knal lama... dulu pnah rapat sbg kawan... tp tak siapa sangka kan, akan jd mcm ni... ina sendiri pon xpnah terfikir akan jadi mcm ni..

semua ini ina berserah pd Yg Maha Kuasa, kerana ina yakin, ALLAH pasti ada rencanaNya yg tersendiri utk kitorang berdua....

haa guys.. tu la sdikit sebnyk yg boleh ina share dgn korang pasal ina & mr.cinta! siapa dia?? insyaALLAH, tiba masanya, ina akan kenalkn dgn korg yer... :)



eh eh, raye tinggal beberapa hari je lagi..... smoga cuti ni berlalu dgn slownye.. sbb nk spend time dgn family dan jugak mr.cinta sblum die lik sjung lagi......huhuhu~


1 comment:

  1. semoga berbahgia ye kak. selamat hari raya. maaf zahir batin.

    ReplyDelete