mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Tuesday, August 10, 2010

hidup-ini-lebih-indah-jika.....


Salam!

haa... tajuk entri kali ni tergantung kn... mmg sngaja ina wat mcm tu.... setiap diri kita pastinya mempunyai idea tersendiri utk meneruskn tajuk d atas kan... tp, utk entri ina kali ni... ape yg ina nk tekankn d cni adalah......

hidup ini pasti lebih indah jika kita boley delete unwanted memories yg dh kite stored dlm Long-Term Memory(LTM) kita... hahaha.. sengaja ina gune term LTM kat cni... (biase la... graduan Cognitive Sciences mestila apply ape yg tlah dpelajari spanjang bgelar student dulu kn ;p) kan lebih mudah skiranya kite boley delete those unwanted memories seperti mudahnya kite delete file2 yg x berguna dlm lappy kan...

tekan jer butang delete, file tsebut akan dhantar ke recycle bin n bila masa kite trasa ingin restore that file, kiter boley restore pada bila2 masa jer... atau kiter tekan shift+delete, skiranya kite nk delete file tersebut utk selamanya....


alangkah indahnya kiranya kita boley wat mcm tu jugak kat our LTM kan... tp, smua tu hanya angan2 jer.. kiter xmampu nk delete those unwanted memories dgn skejapnya... kiter perlukn masa yg lama utk berbuat sedemikian...

andai ina d beri pilihan la kan.... mmg ina nk wat mcm tu.. ina nk shift+delete some unwanted memories.... contohnye kan, jatuh cinta pada insan yg salah, jatuh cinta lagi, melukakn hati org yg menyayangi ina.... huhuhuhu...

pape pon kan... smua tu cam crita dongeng je kan... kita harus sdar, hidup ni xla smudah itu... smua unwanted memories tu boley kita jadikn iktibar.. jdkn pengajaran, jgn wat lagi pada masa akan datang....

so, utk mendapatkn hidup yg lebih indah, buatlah perkara2 yg boley menggembirakan hati kita... kita tahu apa yg kita ingin utk menggembirakn diri kita bukan, utk apa kita tunggu org lain menggembirakan kita? so, go for it!!

andainya kita punya impian, capailah impian tersebut, sbb itu saja yg boley memberi kegembiraan kpd diri kita & org yg kita sayang....

ada org, punya cinta boley menggembirakn diri mereka... so, kalau korang anggap begitu, pergila mencari cinta tersebut... tp, ada sesetengah individu pula asyek terluka kerana cinta... apa kata, korang pergi cari @ capai perkara lain yg boley membuatkan hidup korang lebih indah, mana tahu ada yg lebih bermakna nnt yg korang akan temui...

kerna, kita harus percaya... setiap yg berlaku dlm hidup kita ada hikmahnya.... Allah itu Maha Mengetahui apa yg terbaik buat kita... sentiasa ingat, berdoa & percaya kepadaNya... pasti kita tidak akan dlupakn olehNya... ;)

gewd luck smua~!! ;)

No comments:

Post a Comment