mari ikut

wow weeee~

pregnancy calendar

Tuesday, August 24, 2010

hari-kedua-masuk-kelas


Salam!

arini ina nk citer sal perkembangan terkini ina kat sch ni... hari ni merupakan hari kedua ina mengajar... minggu lepas ina x mengajar sbb byk berbincang dgn guru dlm pengambilalihan tugas2...

semalam hari isnin.... hari isnin smestinya ade phimpunan... kakak yg satu sekolah ni slalu berpesan utk menyediakn skrip, sbb GB mmg suka suruh guru baru berucap sewaktu perhimpunan... ina wat slambe je, sbb xtahu nk ckp pe.. mls nk plan, nnt kat dpan, pandai2 la berucap mngunakan idea spontan....

dan spt yg djangka, GB menyuruh ina berucap kat dpan... adoyai~ mula2, agak nervous, last2 dpt gak kontrol nervous tu.. hihihihi... sewaktu ina brucap, GB sempat mnyampuk, die suruh bilang pada murid2 pasal tarian: join kelab kebudayaan (tarian)..... dlm hati, ina xnk la ckp pasal benda ni.... biarla ina tgk dulu keadaan sekolah kan, xnk la mencapap dulu.. tp GB dh sound gitu, terpaksa la ina sebut gak.. ape lagi, cikgu2 kat blakang dh mula bising.... siap mintak ajar menari lagi.... huhuhuhuhu.... ape2 pon, derang mmg sporting habis! ;) pastu ina sempat berpesan utk murid2.... ha, pendek tapi padat rase nye ;) alhamdulillah, dh xperlu risau2 lagi kan....

masa dh tamat perhimpunan, ade sorang kakak tu, die ckp, waktu ina berucap kat depan, cikgu2 lain siap ckp suara & nada ina mcm pramugari dlm kapal terbang! hahahaha... lwak tol derang ni....... bukan sengaja nk ckp gtu, tp dh terserupa, nk wat cmne kan... mujur time ngajar x bunyi cam pramugari, kalo x mesti ms kene observe dulu dh kene tgur! hiihihihiih....

selesai bab prhimpunan, ina pun bersiap sedia utk masuk kelas..... semalam je ina kene mengajar 6 waktu utk subjek Maths & BM thn 2 & 3... alhamdulillah, budak2 tahun 2 agak ok la utk BM & Maths.. cuma murid2 tahun 3 agak lemah dlm sifir... so, ina psan kat derang utk hafal sifir balek nnt n ina uji esok harinya....

hari ni plak.. ina kene masuk mengajar 8waktu; direct 4waktu 2kali.... hahahha... ambik kau~! dan hari ni ina mengajar tahun 1 ngn thn 3... thn 1 ni calon2 LINUS.... budak2 nye agak nakal, tp alhamdulillah, berjaya d kontrol stakat ini.... utk thn 3 plak, hari ni d uji sifir spt yg djanjikn smalam... ada a few yg agak ok, dan ada yg masih merangkak2... tp xpe, ina akan cuba sedaya upaya utk berbincang dgn rakan2, guru2 senior & pensyarah berikutan hal ini..... insyaAllah, selagi ina masih berdaya, slagi masih mampu bernafas d bumi Allah, ina akan cuba sedaya upaya utk membantu murid2 ini... smoga dperkenankn oleh yg Maha Esa.. amiin~

so, itula sedikit perkembangan ina spanjang masuk kelas dlm 2 hari ni.. penat? mmg la penat.. tp, ini la jln yg ina pilih kn... wlaupun penat, tp kalau kita brasa sronok mengajar, insyaAllah, smua nya akan berjalan dgn baik....

No comments:

Post a Comment